Film

Chopin - Vágyakozás a szerelemre

/Chopin. Pragnienie milosci/
lengyel romantikus dráma, 119 perc, 2002

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

1810-ben a Chopin-család második gyermekeként született meg az egyik legnagyobb lengyel zeneszerző, Fryderyck/Frédéric Chopin.
Csodagyerekként, már nyolcévesen meghódítja zongorajátékával egész Varsót. A világhír fiatalon éri, az öntörvényű alkotó könnyed, improvizatív művei mögött egy érzékeny, félénk, műveit gondosan formáló, fegyelmezett, kínlódva alkotó ember rejtőzik. A film Párizsban kezdődik, itt ismerhetjük meg a párizsi arisztokraták és művészek világát: Liszthez, Schumannhoz, Delacroix-hoz, Mickiewiczhez, fűződő kapcsolatát. Ám a középpontban George Sanddal töltött élettársi évek állnak. Sand asszony legalább olyan ismert és sikeres, regényei és magaviselete, szivarjai, férfiruházata a társasági botránykrónikák élén áll. George Sand két gyermek anyja és szenvedélyes kapcsolata Chopinnel mindhármójuk életét felforgatja...

Stáblista:

Szereplők

Frédéric Chopin
Georg Sand
a fiatal Solange
Konstanty Pawlowicz herceg
Joanna hercegnő
Baptiste Auguste Clesinger

Vélemény:

2011 máj. 24. - 13:28:57
2011 máj. 24. - 13:28:57
Kedves Ilang!

Nekem megvan ez a film is szinkronosan, illetve az Impromtu címû film is, valószínûleg ebbõl láthattál részleteket a youtube-on. Chopint én is nagyon szeretem- ezért felkutattam szinte minden olyan életrajzi filmet, ami róla szól.
Ha érdekel a film- ezen a címen tudsz elérni anais23@citromail.hu
üdvözlettel

Erika