Christine

Bakancslistához adom
amerikai horror, 110 perc, 1983

Értékelés:

109 szavazatból
Szerinted?

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék tudni autójukat - illetve a benne lakozó személyiséget. De mi van, ha ez az autó gonosz lélek? Ha ragaszkodó ugyan, de ragaszkodása már nem a szeretet megnyilvánulása, hanem félelmetes szélsőségekbe hajló birtoklási vágy?
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Dennis Guilder
Arnie Cunningham
Leigh Cabot
Will Darnell
Rudolph Junkins
Regina Cunningham

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Antal Kellner 2019 ápr. 24. - 02:33:57 10/10
Részemről a top 3 Stephen King adaptációban mindenképp benne van ez a film.
Jók a karakterek,jó a film zenéje,és nem utolsó sorban a rendező sem akárki...
John Carpenter! Ez sem mindegy.
Többen írják itt kommentben,hogy a könyv sokkal jobb.Persze... könyvben mindig sokkal jobb minden,mert ott a Te fantáziádra van bízva,a hangulatodra hogy mit milyennek képzelsz el,ahogy olvasod a sztorit. Én is olvastam a könyvet,nekem mégsem volt csalódás a film. Sőt! (ami pl. sokkal nagyobb csalódás volt,az a Cujo.. a könyvhöz képest) Azért,kevés olyan film van,ami 36 év elteltével sem nyújt gagyi hatást. (Mert ugye,most 2019 van.. a film 1983-as!) Ez a film most is ugyanúgy megállja a helyét,mint ahogy akkor. Aki szereti Stephen King-et,annak mindenképp ajánlom! :)
1/10
manias 2018 febr. 18. - 21:24:14 1/10
Az én értékelésem 1-es. Azért ennyi mert rosszabbat nem lehet ennél adni sajnos. Ez a filmnek szól és nem a könyvnek! A Könyv 11 a 10-es skálán. Fel sem tudom fogni hogy hogyan lehetett ennyire elrontani ezt a filmet. Hatalmas csalódás volt! Aki jót akar az olvassa el vagy hallgassa meg hangoskönyvben( yuotube-on fent van és nagyon nagyon jó). Azután a film csak nagyon nagyon rossz paródiának fog tûnni. A könyv izgalmas és félelmetes is. A film egy elnagyolt elkapkodott, és még csak nem is logikus. Remélem egyszer készül belõle olyan film ami hû a könyvhöz és képes lesz vissza adni a hangulatát.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 22. - 22:19:55
Más még ennyit sem írt (és most úgy értem hogy az egész neten kb.). De ezek szerint az alapanyag volt (menthetetlenül) silány.

A Tortúrához még egy ideig eltart míg elérek, idõrendben pörgetem ki a filmeket amiknek nagyrészét eddig egyszer sem láttam. A Tortúrát mondjuk egyszer tévében...
Torolt Felhasználo 2016 jún. 22. - 19:59:42
A fehér kocsikgyártósorán egy piros kocsi - lazy writing.

Dögös tinik, dögös zenék - mármint abban a korban dögösek VOLTAK.
Azért árulja el valaki, miért istápolja Snájdig Srác a tutyimutyit? Az egy dolog hogy dumál vele, nyilván a szüleik ismerõsök. Az egy dolog hogy közbelép a késnél. De amíg nem volt kés? Vagy a tutyimutyi egy árulkodós gyopár (ami nem valószínû, túl gyopár ahhoz), vagy rossz írói munka.

Szintén nagy probléma, hogy alkalmanként fél órán át nem történik SEMMI. A kocsi nem eszik meg SENKIT. A kocsiról nem derül ki hogy megevett VALAKIT. Ha a cím hogy "Christine", akkor nem érdekel Nyálas Srác és Geek Srác túlzottan. Azt akarom llátni hogy az események a KOCSI körül forognak. De nem nagyon látom.
De az se lenne baj ha egyébként látnánk, és nem elmondanák a történéseket. Mint mikor közlik hogy "már rég nem beszélünk". Az mégis mi?

Vagy az indokolatlan bevágások, mint mikor a pompomlányok mondják hogy "mégse jött el? majd jól megbánja" - Ki? Hova? Miért bánná? Miért érdekeljen ez engem?

Amikor meg bepörögnek az események, az megint túl hirtelen. Nincs felvezetés, így nem kap el a hangulat. Túl sok, túl gyorsan., és a "jókat" nyilvánvaló Plot Armor védi (egyelõre, nyilvánvalóan). 2001 Ûrodüsszeia akar lenni a film, csak nem megy neki, mert míg ott bár "sokáig nem történik semmi", de Hal folyton "figyel", jelen van. Még korán belengetik a potenciális problémát, és mindig képes meghüökkenteni, túlszárnyalni a várakozásainkat a 9000-es modell, pl. mikor szájról olvas. Itt ebbõl semmi sincsen.
Pedig Carpenter tudott végletesen fenyegetõvé tenni egy csepegõ csapot (A Sötétség Fejdelme) a fene egye meg! Itt mi történt? Nem volt beleszólása a forgatókönyvbe, vagy mi???

Az autós akciók szépek, és látni a koncepciót, de ennél nem tud sokkal többet :( És a végén a Szõke Herceg elviszi a Lúzer Srác csaját. Ez milyen üzenet már? Más lenne a helyzet ha LúzerSrác fel lenne építve Menõ Sráccá, és Szép Szõkeség többet veszítene mint hogy nem focizhat (abból se láttunk sokat, nem sokat jelent a veszteség). De így...
És a könyvet olvasók se nagyon mozogtak hogy "bezzeg a könyvben", szóval...

1. Carrie (1976)
2. A holtsáv (1983)
3. A gonosz háza (1979)
4. Creepshow (1982)
5. Christine (1983)
6. Ragyogás (1980)
7. Cujo (1983)

PS: a Vámpírunk a Gyerekcsõsz egyik részében volt egy ugyanilyen vámpírkocsi. AZ ezerszer jobb volt.
cellasto 2015 okt. 05. - 19:54:56
látod nem is tudtam,hogy carpenter rendezte
akkor lehet meg kéne újra néznem,mert nagyon rég láttam

a they live is teljesen másképpen hatott rám harmincon túl,mint huszonévesen :)

na majd valamelyik nap elõveszem :)
Blindmouse 2015 okt. 05. - 19:26:57 Előzmény cellasto
Korabeli hangulat megvan. nem rosszabb mint bármelyik jobban sikerült Carpenter filmnek.
Könyvként olvasva meg nyilván más hangulata lesz ha éjjel olvasod gyertyafénynél, mintha napsütéses zöld ligetben a fûben hasalva.
kybuck 2015 okt. 05. - 19:10:01 Előzmény Blindmouse
Nem is kell mindenbõl szóviccet csinálni, ami eredetiben olyan, ha magyarul nem frappáns; ez ugyanolyan tévedés, mint mikor vércikin magyarítanak angol nyelvû számokat! Aki ilyeneket tesz, azt úgy Hágába küldeném emberiség ellenes bûntettekért, hogy csak úgy nyekken! Amúgy én a másik (eredeti) szinkronnal láttam kétszer is a tévében, ezért is voltam kissé ledöbbenve ettõl a blõdségtõl!
cellasto 2015 okt. 04. - 23:44:22
nem a latvanyon vagy a technikan van itt a hangsuly
a hangulata olyan semmilyen lett,az a bajom vele
Blindmouse 2015 okt. 04. - 23:27:16
A Christine nem rossz a korabeli lehetõségekhez mérten a könyvhöz képest.
Na a Langolierek AAAAZ tényleg rossz! a filmbe belenézve, a könyvet inkább el sem olvasnám.
cellasto 2015 okt. 04. - 14:23:34
a könyvnek valami hihetetlen nyomasztó a hangulata
sajnos ezt a film semennyire sem tudja visszaadni

ritka rossz adaptáció sajnos
Blindmouse 2015 okt. 04. - 14:08:57
Én más verziót nem is láttam.
Eredetileg ugye a Cunningham-et csúfolják Reppertonék CUNTinghamnek. ebbõl nem lehet sehogyan sem jó magyar "szójátékot" kihozni.
kybuck 2015 okt. 04. - 02:55:34
Valami kretén az új szinkronban Arnie Puniszájnak(!) fordította Cunninghamet, és akkor csodálkozunk, ha szidják a mai magyar szinkront?! Viszont így egyszerû melyik változatot kell messzire elkerülni!
2/10
Meklód fia 2015 jan. 18. - 08:17:43 2/10
mi ez az ökörség?? Ennyi erõvel jöhetett volna filmbe a gonosz repülõgép, mosógép, vagy babakocsi is.
Jó lett volna valami ki***ott magyarázat Christine-re, de minek is? Akkora hülyeség, hogy minek itt magyarázkodni? - Gondolhatták a készítõk.
breeder 2014 júl. 29. - 22:53:50
John Carpenter rendezései közül gyakorlatilag ezt láttam a legtöbbször.
Fõleg azért, mert valamiért ezt preferálta a legtöbb magyar tv-csatorna.
Egyébként nem rossz film. Van egy fajta különleges, horrorisztikus hangulata, mint ahogyan a legtöbb Carpenter-filmnek!

7/10
9/10
mro26 2014 ápr. 17. - 18:25:03 9/10
Ez a film nekem is nagyon tetszett... amíg nem olvastam el könyvben. A könyv után nagyon "üres" ez a film sok lényeges és misztikus dolgot kihagytak (fõleg a "fõhõs" Arnie végzetét). De egy jó adaptáció ezt leszámítva.
8/10
bozsi09 2014 ápr. 17. - 15:38:49 8/10
Jól sikerült a film, érdemes megnézni annak is aki nem olvasta a könyvet. A zenéért plusz pont jár :) 8
csáknoriszakemény 2014 jan. 28. - 17:20:38 Előzmény technokrata
Tettszenek az általad ajánlott filmek, jó párat meg fogok nézni, ha esetleg eszedbe jutott azóta még valami küldhetsz filmcímeket. :)
Mike088 2013 jún. 30. - 18:41:34
Egy hasonló kaliberû film se jut eszembe, ez egy különleges darab! Remek filmzenék és kiváló történet jellemzi. Bátran ajánlom, a legtöbb mai szenny a közelébe sem ér. 10/9
offtopic
Anditos 2012 nov. 03. - 22:29:09
Nem olyan rossz film ez. Persze a könyv sokkal jobb (mint majdnem mindig), de szerintem szórakoztató, nézhetõ filmet készítettek belõle.
Nagy szívfájdalmam, hogy kedvencembõl a Ragyogásból a sok próbálkozás ellenére sem készült még olyan film, ami méltó lenne a regényhez, vagy akár megközelítené azt.
8/10
technokrata 2012 nov. 03. - 21:52:15 8/10
Én a következõket vagy láttam, vagy olvastam, vagy mindkettõ:
Borzalmak városa
A ragyogás (mind a két filmet.)
Holtsáv
Tûzgyújtó
Cujo
A remény rabjai
A menekülõ ember
Kedvencek temetõje
Sorvadj el
Tortúra
Hasznos holmik
Dolores
A halálsoron
Álomcsapda
Langolierek
Rémmesék
Szóval azt hiszem én is ismerem.
Amúgy a wikiben egy csomó nem is szerepel amit szintén láttam.
Az eminens
Néha visszatérnek
Fûnyíróember
A kukorica gyermekei
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu