Circus Maximus

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott NSZK-magyar játékfilm, 99 perc, 1980

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A II. világháború vége felé járunk. Carlotta, a lepusztult vándorcirkusz tulajdonosnője embercsempészetből tartja fönn magát és családját. A fura társasághoz ezúttal egy professzor is csatlakozik, akit Carlottának el kell juttatnia a jugoszláv partizánokhoz.
Radványi Géza, évtizedeken keresztül önkéntes száműzetésben, távol élt hazájától. Hazatérte után rendezte meg a most bemutatott utolsó filmjét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2017 dec. 09. - 10:06:04
OFF

Pedig elérhetõ a neten, nem is kell sokat keresni...
h.bozsi 2017 dec. 09. - 09:11:07
Keresem, nagyon keresem ezt a filmet...
mikka 2007 dec. 01. - 23:54:54
A rengeteg neves színész nevéhez hûen remekül alakított, körülbelül ennek is volt köszönhetõ, hogy nem kapcsoltam ki a tévét az elsõ fél óra után. A film ugyanis szerintem iszonyú vontatott és unalmas. Persze bele lehetne ebbe most kötni, de ettõl nekem még végig az volt az érzésem, hogy "oké, ez így 47'-ben még rendben volt, de egy 80'-as filmnél úgy filmezni mintha egy az egyben kimaradt volna az a 30 év, modernizmussal miegyéb anyámkínjával, hát.." Szóval végignéztem bár, de tényleg elsõsorban mert a színészek igen jók voltak. Páger, Major és Margitai Ági miatt fogok maximum emlékezni erre a filmre.
perry 2007 nov. 21. - 08:50:52
-munkájára vágyik.
perry 2007 nov. 21. - 08:49:26
Radványi Géza utolsó filmje. Nézése közben eszünkbe jut a Valahol Európában . Talán nem véletlen, hogy így van , alapeszméjében a két film szerves folytatása egymának. Mindkettõ a háború torzító, embertelen világát ábrzolja. Mivé leszünk hatására. Ellent tudunk -e állni, vagy elbukunk a helyt állás mezején ha kényszerítenek bennünket , képesek leszünk-e õrizni humanitásunkat?
A film összefoglalása Radványi Géza életmûvének.
Csodálatos hattyúdal az életrõl, szerelemrõl, emberségrõl.
Mindenkinek ajánlani tudom aki érzékeny a csendes gesztusokra, fantasztikus színész játékra és egy nagy rendezõ kiérlelt munkájára.
Margittai Ági színészi tudása európai szintü.
Számomra ö a magyar Gulietta Massina vagy akár
Jeanne Moreau, színész teljesítményükkel egyenrangu színésznõ.
Játékát Sándor Pál filmjeiben is megcsodálhattuk.
A többi színész játéka pedig szintén klasszis értékû. Máté, Páger, Major és Radványi munkája emeli ezt a filmet hazai filmtörténetünk jelentõs darabjává.