Citromfej

Bakancslistához adom
magyar filmszatíra, 50 perc, 2000

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Létezik egy mondás: "Vigyázz, mert úgy maradsz!"
Először hülyeségnek hangzik, de később rájössz, sokan tényleg úgy maradtak. Vannak emberek akik, mikor nem nézel oda, grimaszokat vágnak rád, vagy lehet, hogy nem is rád, csak úgy. Vagy "szép" arcúnak képzelik magukat és "csúnya" arcúakat utánoznak, vagy egyszerűen csak grimaszolnak, és olyan meggyőzően utánoznak egy pózt vagy egy grimaszt, hogy tényleg megijedsz, hogy úgy maradnak.
Tibor úgy marad. Egy szép napon szürreálisra ébred: Citrom fejet vág és citromfeje lesz. Citromfej, amikor még nem volt citromfeje, tévébemondó volt, persze ilyen fejjel már nem piacképes, tehát kirúgták.
Citromfej barátnőjének mérlegelni kell: Tudna-e élni egy citromfejű emberrel. A barátnő összepakol, citromfej egyedül marad. Ilyen fejjel minden nehezebb. Megverik az utcán, mert azt hiszik kineveti a fogyatékosokat, mert ez az arc félreérthető tud lenni. Citromfej nem akarja ezt tovább, bezárkózik.
Felkeresi egy nő, akinek viszont csőarca van. Csőarc szerelmet vall Citromfejnek. Citromfejnek nem tetszik Csőarc, hiszen csőarca van.
Belép a képbe egy arckészítő mester, egy Mágus, aki már magát is megoperálta, nagyon öreg, de most húszévesnek néz ki. Digitális eljárással dolgozik. Citromfej megkapja előző arcának tökéletes mását.
Tibor újra mászkálhat az utcán, senki nem nézi őt. Így jó..."mások által jóképűnek mondott jó megjelenésű átlagos testalkatú átlagos arcú...átlag". Tibor eljut egy olyan buliba, ahol a fejek nem stimmelnek. Aki stimmel, az nem jöhet be. Hősünk leveszi a maszkot, és megkönnyebbülten, büszkén gyönyörű és különleges citromjával besétál a tömegbe.: Disznófej, Rakétafej, Lábfej, Portásfej, Apafej, malacfej...stb. Csőarc találkozhatna Citromfejjel és elindulhatnak egymás felé és... és nem biztos, hogy meg kell csókolniuk egymást csak azért, mert ez a story vége.
Bemutató dátuma: 2001. május 24. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Tibor azaz Citromfej
Kriszti Tibor barátnője
Krisztina azaz Csőarc
szomszéd
szerkesztő
szociális gondozó

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
teledefender 2014 jan. 28. - 14:56:51 9/10
Csányi második normális alakítása. Az elsõ az uristen@menny.hu-ban volt.
10/10
adamnagysweetmovie 2010 dec. 11. - 01:07:57 10/10 Előzmény ganiko1
Most volt az Inforg napon, a Toldiban. Amúgy a Filmkliken is fentvan egy csomó Inforgos film, ez pont nem. Miért is??

Nem tudom, a magyar filmkritika miért nem értékeli rangján a kevés szürreális filmünket!? Szórakoztat, elgondolkodtat (csak módjával), sõt még vizuálisan is nagyon rendben van (egy kis trashes stichhel, de ez jól áll neki).
Mindenkinek ajánlom, aki a Krétakört, vagy maradjunk a filmnél, a Meteot, A szárnyas ügynököt, a Nextet vagy a Taxidermiát szerette. Igazi kultfilm.
Az ezúttal elmaradó emaradhatatlan happy endért külön köszönet.
mamusz23 2008 szept. 08. - 12:46:00 Előzmény ganiko1
Új videó Mucsi Zoltánnal: http://www.youtube.com/watch?v=LkySFLp9XHw
Nagyon jó!
ganiko1 2007 jan. 26. - 21:08:49
Hahóóó! Van itt valaki?
Szerintetek hol lehet megnézni, vagy megvenni ezt a filmet - és a többi Tasnádi-megnyilvánulást?