Clara és a medvék titka

Bakancslistához adom
Clara und das Geheimnis der Bären
svájci családi film, 90 perc, 2013

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 13 éves Clara a svájci Alpokban él egy hegyi tanyán. Mikor egy nap találkozik egy medveboccsal, nem sokkal később pedig egy múltból jött lánnyal, kizökken számára a világ. Lebilincselő, titokzatos film a népszerű holland gyerekkönyv-írónő, Marian van der Heiden regényéből. 8 év felett minden korosztálynak ajánlott. A film 2013-ban aranyérmes lett a világ legnagyobb gyermekfilm fesztiválján, a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon, de többi között a koppenhágai Buster Gyermekfilm Fesztivál közönségdíját, és a Montreáli Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál Gyermekzsűri Díját is elnyerte.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
ilali 2015 okt. 19. - 23:28:03
„Õseink a medvében a legfõbb (állat) - istenséget tisztelték, a vegetációs ciklus, illetve a holdváltozások urát (a régiek e kettõt összekapcsolták). …”
„A medvekultusz európai nyomai a jégkorszak elejéig követhetõk a múltban.” J.M.
ceia 2014 dec. 25. - 17:12:03
A film sajnos csalódás, nem is néztem végig.

* * * S P O I L E R ! ! ! * * *

Azt hittem, a múltból jött lány valódi szereplõ lesz, akivel beszélnek, stb. de inkább olyan, mint egy szellem. A történet is egyre elvontabbá vált, végül azt vettem észre, hogy már nem is érdekel. A fényképezése tényleg jó, de a cselekmény unalmas. Ahogy az lenni szokott, ha egy film sok díjat nyer, ritkán jó.
ceia 2014 dec. 25. - 15:26:54
Nekem semmi bajom azzal, hogy a múltból jön át valaki. Végülis mesében aztán bármi lehetséges. Ez legalább a ritkább verzió, ugyanis a filmekben ha már idõutazás van, 97%-ban a múltba mennek vissza, 2%-ban a múltból jönnek a jelenbe, és csak 1%-ban mennek a jelenbõl a jövõbe.
Tibag05 2014 ápr. 19. - 16:06:03
"egy nap találkozik egy medveboccsal, .."
EDDIG JÓ!

nem sokkal késõbb pedig egy múltból jött lánnyal,
NA INNENTÕL KEZDVE JÖN A HUMBUKK!!!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu