Coco Chanel

Bakancslistához adom
Coco avant Chanel
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia életrajzi dráma, 105 perc, 2009

Értékelés:

179 szavazatból
Szerinted?

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája.
Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel.
Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat.
Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában.
Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja.
Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja.
Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.
Bemutató dátuma: 2009. június 25. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Gabrielle 'Coco' Chanel
Étienne Balsan
Arthur 'Boy' Capel
Adrienne Chanel
Emilienne d'Alençon
Maurice de Nexon

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Zsomika máj. 10. 20:52:47 8/10
Maradt egy kis hiányérzetem a film végére, de talán csak azért, mert ilyen eseménydús életet, tehetséget filmre vinni nem kis dolog. Azt hiszem, hogy a kort, amiben felnőtt Coco, és a divattal való találkozását meg lehet érezni a filmből. Akkor még nem volt márka a neve, mint manapság. Egy különc, aki élete végéig az apja szeretetére vágyott, és rendíthetetlenül dolgozott azon, ami megszületett a fejében. Ő csak gazdag akart lenni...Hát, sikerült neki.
10/10
Fodor István83 2018 márc. 17. - 05:56:40 10/10
Különleges életút bemutatás. Szeretethiány, kitörési elhatározás cselekvés, önállóság, nagy szerelem, siker. Egyfajta kortörténeti bepillantást ad nemesi életbe. Maximálisan leköti a figyelmet. Szuper film
Katey1988 2015 máj. 03. - 01:47:41
Most néztem meg...bár én szeretem a romantikus szált egy filmben, most kifejezetten bosszantó volt, hogy ennyire erre sarkítanak. Chanel-nél a munkásságán van a lényeg, és ezt egyáltalán nem bontották ki. Nem egy erõs, ambiciózus nõt láttam, aki küzd a céljaiért, hanem egy nõt aki ágyban fetreng hol ezzel, hol azzal, aztán valahogy elvergõdik a saját üzletig.
pont emiatt mindenkinek ajánlom a Filmboxon megtekinthetõ (de amúgy sztem neten is fent van) 2008-as 2 részes Coco Chanel c. filmet, ami sztem nagyon jól sikerült és enneka verziónak a nyomába se ér. Az idõsebb Chanelt Shirley McLane alakítja és sztem zseniális!!!
7/10
Owl 2014 ápr. 12. - 12:33:56 7/10
A film egy átlagos akárkirõl szól, hogy késõbb mit ért el és hogy, az itt nem fog kiderülni. Szerelmi szálak, a pénztelenségben vergõdõ fõszereplõvel. A divathoz annyiban kapcsolódik, hogy pár vágást kapunk, amint kalapokon, néhány ruhán munkálkodik. Majd a legvégén saját szalonja van. Amit hiányolok, hogy a kibontakozás folyamata nincs eléggé részletezve, tudjuk, hogy mit ért el, de ez nem kapcsolódik eléggé a filmben látható történethez. Ettõl még tetszett, nem mondanám, hogy unalmas.
jooasszony 2013 dec. 29. - 00:33:33
Nagyon szeretem a Chanel stílust és igazán úgy tartom, hogy Coco Chanel olyan nagy hatással volt a divatra, mint senki más. Kreatív volt, bátor reformer a saját területén, ugyanakkor a magánéletében egy ellentmondásos, nehéz ember volt ...sajnos minderrõl csak keveset kaptunk a filmben. Csak a Filmboxon futó kétrészes filmbõl ismert korai évekbe kaphatunk betekintést, de a Ház felvirágzása és az érett , sikeres idõszakról semmit. Nagyon kíváncsi lettem volna a késõbbi szerelmeire is (állítólag volt belõle bõven) de sajnos ez is lemaradt ebbõl a filmbõl.
Még így a téma iránt kifejezetten érdeklõdõként,sem kötött le igazán a film, unalmasnak vontatottnak és túlságosan sziruposnak láttam.
8/10
katililla02 2013 jan. 10. - 14:49:29 8/10
Szerintem ez egy korrekt életrajzi film volt. Tetszett.
6/10
M.Zs.F 2012 júl. 31. - 18:36:09 6/10
Audrey Tautou számomra az egyik legkülönlegesebb, legbájosabb színésznõk egyike. A finomsága csupán annak a nõnek a finomságával ér fel, aki ugyanazt a nevet viseli: Audrey Hepburn-ével. Számomra Õk a finomság, a báj, az elegancia, a törékenység, a természetes szépség.

Coco Chanel viszont csak testileg és külsõ jegyei alapján volt egy törékeny hölgy, minden amit olvastam vagy hallottam róla az az ellenkezõjére vall. Õ erõs volt, makacs, kitartó, erõt sugárzott, elérte a célját, és tudott férfiasan, néhol közönséges módon viselkedni. Egy hatalmas asszony volt, aki nem véletlen tudta felépíteni a birodalmát.
Sajnos Audrey Tautou ezt nekem nem tudta visszaadni, bár igyekezett. És hiányoltam a hangulatot a filmbõl. Egyhangúnak tûnt végig, érzelmileg semmi nem történt velem. Viszont gyönyörûek voltak a ruhák, a párbeszédek csípõsek ha kellett, és a helyszíneket is jó volt nézni.

10/6
kabala 2011 máj. 23. - 11:09:21
Egész jó ki film. 8/10
Agnus Dei 2011 máj. 22. - 23:46:16
No igen, hát ez egy egészen más film, ráadásul folytatásos és azt sem tudjuk, hogy mikor lesz a következõ rész. Egyébként jó film, bár én is az Audrey-féle verziót szerettem volna látni.
3/10
Véleményem szerint 2011 máj. 22. - 22:05:29 3/10
Már nem azért, de ami most megy a Filmboxon (2011.05.22. 21.20-tól) a Coco Chanel életérõl, az nem azonos az Audrey Tautou féle "Coco avant Chanel" 2009-es filmel.
Most a 2008-as Coco Chanel megy Barbora Bobulova-val és Shirley MacLaine-el.
Azért erre figyelhettnének, mert jól be húzták a Porton a nézõt a csõbe....
9/10
reggg 2010 dec. 17. - 22:14:44 9/10 Előzmény -Mylady-
törtetõ, nyomuló? hát akkor összetörte volna több pasi szívét és tovább gyalogol ;-), szerintem talpraesett, szeretõ és szeretettre vágyó egy NÕ aki csak élni akart , ahogy õ szertetett volna, legalábbis nekem ez jött le a filmbõl, én emlékezni fogok rá 2 hónap múlva is
azért a csodás ruháiból szívesebben láttam volna többet én is ;-) az na kosztüm ami a záróképen volt rajta ... hát az valami fantasztikusan szép volt, egy ilyen kosztümben eltudnék vinni egy nõt bárhova :-D ( a pasi ;-P
4/10
donbosco 2010 jún. 29. - 17:18:22 4/10
Számomra nagyon unalmas volt a film, a ruhatervezésrõl csupán az utolsó 10 perc szólt, az azt megelõzõ élete viszont nem volt túl érdekes. Én máshova tettem volna a hangsúlyt, kár, hogy nem a sikeressé és hiressé válását ismerhettük meg.

Egy hónap múlva már biztos nem fogok emlékezni rá.
Nofri 2010 jún. 06. - 21:40:12
a hangulata miatt nálam 7 pontos.
sandrah 2010 jún. 06. - 21:18:37
Nem is az megy a Filmboxon most (06.06. 21h), pedig úgy vártam :(
-Mylady- 2010 ápr. 22. - 10:23:00
Engem a munkássága jobban érdekelt volna... Ez a film viszont, hogy bemutatta az elõzményeket, kifejezetten jó volt. Elkezdett érdekelni, hogy hogy jutott el oda ahová. Persze kicsit visszatetszõ, hogy egy számító, törtetõ, egészen hányingert keltõen nyomuló, díványokon fekvõ nõ... Nyilván ha nem feküdt volna le jól kiszámítottan néhány befolyásos, jómódú pasival, soha nem lett volna kalapboltja és el sem jutott volna a kifutóig... De akkor sem tartom a film alapján lenyûgözõnek a nõt, ha mégoly meghatározó tervezõ is volt... A hazugságok sem tették túl vonzóvá a személyét... Lehet, hogy tervezõként elegáns ruhákat tervezett, de a jellemének a bemutatása alapján cseppet sem volt egy elegáns nõ, sõt mi több, kifejezetten az általa annyira lenézett szajhákhoz hasonlított... épp csak nem adta olcsón magát.
Megnézem a többi filmet is, ha tudom, mert mostmár kíváncsivá tett ez a film.
Catarina50 2010 febr. 20. - 20:30:17 Előzmény criss81
Pontatlan a Port. A 2008-as változatot meg sem említi, de a Chanel és I. Sztravinszkij szerelmét feldolgozó változatot igen. Szerintem ennél a 2008-as feldolgozás jobb. Talán azért, mert Chanel teljes éleútját igyekszik bemutatni és ettõl pergõbb a cselekmény.
szti469 2010 jan. 31. - 21:31:59
:)nem mentegetõzésnek szántam, csak reagálás volt az elõzményekre.
offtopic
Meadow 2010 jan. 15. - 16:00:08
:))
Meadow 2010 jan. 15. - 15:31:26
szia:)pont tervezem hogy megnézzem,kíváncsi vagyok:)
szti469 2010 jan. 15. - 14:34:11
Nem szoktam fórumokba írogatni, hogy elmondjam a véleményemet, de most néztem meg a filmet és rögtön utána rákerestem interneten a kritikákra. Így kerültem ide is és nagyon elcsodálkoztam azon, hogy mennyire elégedetlenek vele az emberek (tisztelet a kivételnek). Szerintem remek film hozzáteszem nem vagyok egyáltalán divatrajongó, egyáltalán nem foglalkoztatott soha annyira a divat, hogy filmeket nézzek tervezõkrõl vagy utánaolvassak. Ezt a filmet leginkább Taotou miatt néztem, mert színpatikus színésznõ. A film pont azért jó, mert teljesen életszerû, nem éreztem benne semmilyen erõltetettséget, számomra egyáltalán nem volt unalmas, az összes érzelmet melyet kifejezett és láttatni akart teljesen átjött. Kedves és kellemes film, pont annyi drámával és humorral ami nem teszi nehézzé(nem kevésbé értékessé) a filmet. Hozzátenném mégegyszer, hogy teljesen laikus vagyok a témában és nem vártam tõle semmit, egyszerûen csak megnéztem. Úgyhogy ilyen laikusoknak mint én ajánlani tudom csak a filmet, azt meg hogy egy szakértõ, vagy rajongó mit várt ettõl a filmtõl azt nem tudhatom.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu