Coco Chanel

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-angol történelmi film, 139 perc, 2008

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

A Coco Chanel a huszadik század egyik legbefolyásosabb divattervezőjének felemelkedéséről és viszontagságokkal teli életéről mesél olyan nemzetközi sztárparádé közreműködésével, mint az Oscar-díjas Shirley MacLaine (Becéző szavak), Malcolm McDowell (Mechanikus narancs) és Barbora Bobulova (Kispálya). A majdani ikon egy árvaházban töltötte gyerekkorát, később egy fiatal ruhakészítő segédje lett, majd tragikus kimenetelű kapcsolatba bonyolódott egy angol úriemberrel. Ezt követően csak a munkának szentelte minden idejét és energiáját, és miután elismerést szerzett egy olyan világban, melyet alapvetően a férfiak uraltak, előbb a párizsi divatot, majd az egész világét átírta. A lebilincselő film egy olyan nő életútját tárja fel, akit nem volt könnyű szeretni, ám lehetetlenség volt elmenni mellette.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
szookedorina 2017 okt. 20. - 19:51:44
Elhiszem, hogy mindig csak az igazat mondod de nem biztos, hogy mindenkinek a Te verziód a megmásíthatatlan igazság . :)
hanguktaekwondoo 2017 okt. 20. - 19:08:47
Elhiszem hogy tündér angyal cukorborsónak születtél.
szookedorina 2017 okt. 20. - 18:59:53
ui:
Nálunk a szomszéd tagadja, hogy Down-kóros de hiába egyértelmûen látom rajta, hogy AZ ha nem koncentrálsz akkor is.
szookedorina 2017 okt. 20. - 18:29:39
Nincs konkrétum bázis :-) Ja hát persze...., ez az....... Ha azt mondom perverz vagyok elhiszed, ha egy tündér angyal cukorborsónak születtem azt nem.
hanguktaekwondoo 2017 okt. 20. - 10:52:53
Nincs konkrétum bázis :-)
Annyit tanácsolhatok az ügy érdekében, hogy a dolgokat ne erõsen vagy koncentrálva nézd
hanem fókuszálás nélkül.
Így sok minden megjelenik a szemed elõtt.
szookedorina 2017 okt. 20. - 08:58:00
Ahol ezt látod ott keresd a Cocot!
szookedorina 2017 okt. 20. - 08:51:31
Valami konkrétumot mert ez így ebben a formában, tudomány nélküli csak helyben tipródás.
"Ma majdnem minden tíz év alatti gyerek ilyen "indigó"[1] A fogalmat Lee Carroll és Jan Tober közös könyve (The Indigo Children: The New Kids Have Arrived) tette népszerûvé ezoterikus körökben. Carroll médiumként végzett tevékenysége közben figyelt fel ezekre a gyerekekre. Ezeket a gyerekeket más szerzõk kristálygyerekeknek vagy szivárványgyerekeknek is nevezik.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Indig%C3%B3_gyerekek
hanguktaekwondoo 2017 okt. 19. - 21:32:56
Az indigó-jelleg ott látható az aurában.
Vannak, akik ezt látják. Vannak, akik nem látják.
De felismerhetõ egyéb, határozott jelekbõl is, ami durvább fizikai síkon is simán érzékelhetõ.
szookedorina 2017 okt. 19. - 20:09:31 Előzmény hanguktaekwondoo
A feltámadás az idõutazás által elképzelhetõ, lehetséges.... Nagy általánosságban az emberiség a jelenben illetve a jövõben gondolkodik, éli mindennapjait.
Ez az "indigó" adottság egy kategorizált jelzõ mely tulajdonságok akárkire ráaggaszthatók kortól nemtõl függetlenül. Hiteltelen mint egy szemfényvesztõ jósda.
Amikor csoportok egy irányba haladva elveszítik függetlenségüket.... ilyen lehet a vallás de pontosan ilyen a kommunizmus. A történelemben ezek az "identitások" mégis szemben állnak egymással. Csak azért mert az egyik hit a másik tudomány? Szerintem egyik sem létezhet függetlenség nélkül.
A vallás misztikus a született adottságokra alapoz (lásd, királyságok), míg a kommunizmus az egyéni nem a született kiváltságokra, az abszolút tudásra alapoz.

Einstein néhány politikai témájú írásából kiderül, hogy õ személy szerint baloldali beállítottságú volt, de nem volt elvakult, világnézeti meggyõzõdése nem gátolta abban, hogy felismerje az épülõ szocializmusban rejlõ veszélyeket:

" Mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk, hogy a tervgazdaság önmagában még nem szocializmus. A tervgazdaság mint olyan, az egyének teljes rabszolgaságát is magában hordozhatja. A szocializmus megvalósításához feltétlenül szükséges választ találni néhány nagyon súlyos szociálpolitikai kérdésre: a nagymértékû politikai, és gazdasági centralizáció keretein belül hogyan lehet meggátolni, a bürokrácia teljhatalmát és gõgjét? Hogyan lehet az emberi jogokat garantálni, és ezáltal biztosítani a bürokrácia hatalmának demokratikus ellensúlyát?"
"Az egyénnek a társadalomtól való függése természeti törvény, amelyet nem lehet felszámolni – akárcsak a hangyák és a méhek társadalmát. Míg azonban a hangyák és a méhek életfolyamatait a legapróbb részletekig merev, örökletes ösztönök szabályozzák, az emberi lények társadalmi viselkedése és kölcsönkapcsolatai rendkívül változatosak és változékonyak. Az emlékezet, az új kombinációk kidolgozásának képessége, a szóbeli kommunikáció áldása lehetõséget adott az emberi társadalmak olyan fejlõdésére, amelyet nem biológiai szükségszerûségek irányítanak. Ez mutatkozik meg a hagyományokban, az intézményekben és szervezetekben; az irodalomban, a tudományos és a gyakorlati eredményekben, a mûvészetekben. Ez magyarázza azt is, hogyan lehetséges, hogy az emberiség bizonyos értelemben képes életét a saját kezébe venni, s hogy ebben a folyamatban a tudatos gondolkodás és az akarat is szerepet játszik." Albert Einstein

A történethez kapcsolódva a tanulság.... az embert sodorja az ár (jó értelemben) hiszen egy ilyen "Coco" kaliberû nõ elképesztõ nehezen talál magára (társra).
hanguktaekwondoo 2017 júl. 07. - 13:06:38
egyetértek.

Senkinek nem jutott még eszébe, hogy Chanel indigó volt?
Hibás az az állítás, hogy csak az ötvenes évektõl kezdtek szállingózni.
Az azt megelõzõ nagyjából száz évben is potyogtak le elvétve ilyen forradalmárok és kutyanehéz sorsukkal veszkõdve formálták a világot.
Ilyen indigó volt a magyaroknál Petõfi Sándor, akit a sors iróniája folytán éppenhogy a magyar õshazába küldtek -vissza- számûzetésbe :-)
A Teremtõ humorérzéke bámulatos :-)

És ilyen volt, ha más feladattal is született, Coco Chanel.
Nem kell egy szót sem érteni franciául ahhoz, hogy lássuk:
ez a finom vázszerkezet, ez az androgén, szinte kölykös atmoszféra, a magas intellektus
és egy kellemesen pompous, ám végtelenül könnyed fluidum által mozgatott, repkedõ lény
egy újabb korszak elõfutára.
Dupla tisztelet neki, hogy túlélte azt a sûrû kort
és nem is akárhogyan!
https://www.youtube.com/watch?v=qu3-Z32ljIE
hanguktaekwondoo 2017 júl. 06. - 12:26:24
.
casas86 2012 aug. 09. - 23:05:30
nagyon szeretem ezt a filmet:)valaki nem tudja hogy hol lehetne ezt a filmet letölteni? vagy DVD-n megvenni?
9/10
katibb 2012 jan. 22. - 11:59:39 9/10
Még valami: kifelejtették az egyik fõszereplõ, Boy Capel alakítójának nevét a szereplõlistából, pedig igazán nem érdemelte meg,mert jól játszott (és emellett sármos színész is!:)): Olivier Sitruk.
ugajpuszta 2011 jún. 30. - 07:27:09 Előzmény katibb
Teljes mértékben egyetértek. Árnyaltabb, kifejezõbb, és nem elhanyagolható szempont, hogy nõk írták a forgatókönyvet. Sokkal többet megtudtam a személyiségérõl, mint a másik filmbõl. Kiváló volt! Várom a július 9-ét, hogy felvehessem!
9/10
katibb 2011 jún. 23. - 18:10:32 9/10
Én eddig két részt láttam belõle. Az origo filmklub lapján azt olvastam, hogy "háromórás eposz", tehát valószínûleg három részben mutatják be??? - de ennek ellentmond az a 139 perc, amit az adatlapra írtak, az inkább két óra és 19 percnek számít barátok között is...
Agnus Dei 2011 jún. 16. - 19:15:26
Számomra érdekes, hogy egy 139 perces filmet, hogy tudnak 90 percben bemutatni. A mûsorban ugyanis 21.00-22.30 között szerepel a vetítés ideje. A másik aggodalmam, hogy szerintem ez egy többrészes sorozat - a múltkor legalábbis a film végére Coco nem jutott el még a kalapüzlet megnyitásáig sem. Mikor lesz tehát a folytatás?
9/10
katibb 2011 máj. 29. - 22:01:44 9/10
Nekem ez a Chanel-film jobban tetszik, mint az Audrey Tautou-féle feldolgozás. Szenvedélyesebb, árnyaltabb, mélyebb, jobban bemutatja azt a küzdelmet, amit ez a nagyszerû nõ vitt véghez önmagáért és a többi nõ "felszabadításáért". Jók a színészek!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu