Coherence

Bakancslistához adom
amerikai sci-fi, 89 perc, 2013

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
zuluzulu 2019 okt. 15. - 14:28:35 9/10
teljesen megfelelő
6/10
rekszem 2019 febr. 04. - 09:31:37 6/10
Egy jó próbálkozás. Engem igazából le tudott kötni, bár a vége így kicsit zagyva maradt, jó lett volna egy rendes lezárás.

Ide írd a spoileres tartalmatMondjuk engem az kicsit zavart, hogy milyen hamar megfejtették a rejtvényt, illetve milyen hamar elfogadták a dolgokat. Ez nem annyira életszerű. A végén jó volt, hogy a nő elindult egy neki megfelelő valóságot keresni, de aztán ez pont nem lett lezárva. Hová tűnt a kádból? Ennél értelmesebben is meg lehetett volna ezt oldani.
kriszta.g 2018 júl. 10. - 10:25:25
Nagyon tetszett. Schrödinger macskáját az Agymenők óta bírom. ???? Az én elméletem a végéhez. SPOILER
Mikor a csaj rájön hogy teljesen összekeveredtek a dimenziók és az emberek,tudja h sose jut haza mert végtelen dimenzió van (tiszta Sliders) keres egy olyan dimenziót ami megfelel neki jelesül ahol az üstökös nem okozott keveredést ráadásul ő sikeres és boldog és átveszi a helyét. Csakhogy az ottani énjét nem a kádba kellene rakni hanem átlökni a kapun. Így jobban tetszett volna a finis. Így marad az újabb agymunka mi lesz ezután.
Szabolcs Virga 2018 jan. 24. - 23:12:08 Előzmény Owl
Ez egy amatõr film. Tény. Nagyon alacsony költségvetésbõl hozták össze. Nincsenek benne ismert arcok. A vége összecsapott? Igazából... Melyik filmnek nem? A többségnek igen. Nagyon nehéz egy jó filmet jól lezárni. Kevés rá az idõ, mivel filmrõl van szó. Ha igazán jó lezárásokat szeretnél, akkor a könyvek lesznek a te barátaid. Nem támadó jellegû a hozzászólásom. Nem a legjobb film a világon, de a mûfajában a beleölt pénzt figyelembe véve sokkal jobb, mint amikbe dollár milliókat öltek bele. Én igazából csak ajánlani tudom.
barna pólós2 2017 ápr. 09. - 09:13:43
Jó film, de sokkal többet vártam tõle, nagyon mondták, hogy milyen érdekes, elõállnak elméletekkel, fizikával a fõszereplõk, de nem sok ilyen volt a filmben, sok benne a rizsa, és az is erõltetett, hogy pont egy a szituációhoz megfelelõ könyv volt a kocsiban. Volt néhány érdekes rész, fõleg a vége felé. Szeretem a sci-fiket, de ez csak 9/10.
SPOILER
Jó volt, hogy a végén továbblép a film, és az egyik szereplõvel megy tovább, aki keresni akar egy olyan valóságot, ahol befutott táncosnõként. Hogy hova lett a másik énje, azt nem értem.
10/10
Dániel Titkó 2017 jan. 01. - 14:06:34 10/10
Nagyon jó film. Aki szereti az agyát tornáztatni, és a feszültség nem azt jelenti neki hogy ki kit lõ le egy gépágyúval, az nézze meg.
2/10
Owl 2016 jún. 13. - 12:27:25 2/10
Nem igazán ajánlom! SPOILER Ugye a lényeg, hogy senki nem tudja hova kerül, mikor elhagyja a házát, csak házak vannak, meg emberek, akik kimennek, aztán nem találnak vissza az eredeti házukba és így egy másik társasághoz csatlakoznak. Mert a "sötét zóna" random irányítja ide-oda azt, aki áthalad rajta. Na most a film végén a nõ úgy válogat a házak között, mintha egy képeskönyvet lapozgatna, és õ dönti el, hogy hova akar bemenni. Ennek így semmi értelme.
Másik gondom, hogy ezt a "csattanót" leszámítva üres a film, gyakorlatilag nincs benne történet.
Amatõr film amatõr szereplõkkel.
Kucu77 2016 máj. 20. - 23:48:57
Az õslakó után érdeklõdéssel néztem meg a filmet, de egyrészt a színészek és a társalgás sem tetszett annyira, mint annál, másrészt a befejezés sem fogott meg igazán.

SPOILER


Sajnos a sztori elõre haladtával a szereplõk gyakorlatilag minden lehetséges variációt elmondtak arról, hogyan végzõdhet ez a történet, amikor pedig kiderült, hogy a dobozban mindenki más "kódtárgyat" helyezett el, nyilvánvalóvá vált, hogy bármilyen leosztásban befejezõdhetnek az egyes házakban összegyûlt társaságok estéi. Amikor a végén Em ott ált a pasija mellett, és közben telefonon is hívta, annak katartikus pillanatnak kellett volna lennie, de csak annyit éreztem, hogy "ok, persze ez is belefért, miért ne?"
Bence bácsi 2016 ápr. 11. - 22:38:45
Ott tartunk, hogy egy kulturális fórumon Sebestyén Balázs hivatkozási alap.
Mondanám, hogy szomorú, de ezúttal jó filmet ajánlott.
A végétõl talán többet vártam, de érdekes, ötletes, minõségi mozi, nálam 8/10.
Szedmák István 2016 febr. 20. - 22:59:43
Köszönjük Balázsnak :)

A filmrõl talán annyit hogy borzalmas a rendezés, a kamera mozgás valami trehány, az emberek "megjátszós" karakterei is felejthetõk, a beszélgetések bugyuták. De és nagyon fontos a DE , de ettõl eltekintve egy tekerés mentes filmet láthattam, ami azt teszi hogy nem tekertem bele mert hogy "uncsi".

Ritka az ilyen. Az ötletek remekek , a megvalósítás bugyuta. A story a vége felé nagyon jó lesz és üt is, csak nem feküdtek rá rendesen. A több valóság téma mint ilyen nagyon jó és tényleg érdekesen lett megvalósítva.

Spoiler :

Ha már ennyire különböznek a társaságok, hiszen láthattuk hogy több csapat el se kezdte saját magát keresni , akkor miért mindig harcias csapattal találta magát szembe a társaság. Rá mentem volna arra hogy az "eredeti" lakók mennyire mások és mégsem. Hiszen a végén hallani lehetett hogy mindenkinek más volt a kiválasztott tárgya / száma, de mégis egy csapatot alkottak. Mennyire keveredhetett a valóság akkor, ha nem tünt fel senkinek hogy õ valójában más!? Hiszen a csajszi látott jó pár valóságot, és nem csak õ volt aki "duplázódott" :) Jó, a film története jó, a megvalósítás, hogy nem volt egy álványra pénz, már annyira nem... de izgis :)
Csonger 2016 febr. 19. - 19:12:33
Ma reggel a Morning Show-ban ajánlaotta Balázs. Jó film , szerintem a Találmánynál jobb. Affektálást meg nem is láttam benne.


---SPOILER---

A szõke nõ a végén ostobán akarta megoldani a helyzetet. Elég lett volna az elkábított változatát valahogy átjuttatni a sötét zónán egy másik valóságba, és kész, meg van oldva. De így mire számított? :D

Viszont így legalább a férjének lett hirtelen két genetikailag azonos felesége. Ebben azért rengeteg fantázia van. ;)
2/10
Újvállalkozó 2016 febr. 08. - 17:13:30 2/10
2/10

A története érdekes, a megvalósítása már kevésbé. Inkább ne pazarolj rá idõt, olvasd el a wikin a rövid szinapszisát!
2/10
nick név 2015 dec. 03. - 11:51:54 2/10
Affektáló emberek - akik elvileg barátok, vagy mi -, és egy kis elméleti fizika. Spojler nélkül, olyan ez a film, mintha 14-16 éves fizikaszakkörös egész kis okos gyerekek írták volna. Harmatgyenge. A többirõl inkább nem is írok semmit.

A vége. Én szégyelltem magamat a rendezõ és a készítõi stáb helyett a végei "bravúros" csattanón. Sajnos nagy csalódás volt ez a film és kicsit sem pozitív értelemben.
4anyreg 2015 okt. 28. - 19:18:31
Már többször végignéztem. Az egyik legjobb gondolkozós sci-fi, amit valaha láttam, és akinek ajánlottam (tudva, hogy nem a közönségsikeres bullshiteket várja), mindenkinek egyik kedvence lett.
(Valaki írta, hogy a Triangle nyomába sem érhet, de azt gondolom, hogy ez sokkal szofisztikáltabb történet, és cserébe még nem is nyomasztó.)

Úgy kell nekiindulni, hogy ha szereted, ha a szádba rágják a filmek értelmezését, akkor nehogy neki ülj, mert csak le fogod feleslegesen húzni egy "senkinek sem ajánlom" bejegyzéssel, miközben mindenki mást vár egy filmtõl.

De ha szeretsz gondolkozni (még a film után is sokáig), akkor libabõrös leszel néhány alkalommal mialatt megnézed, és ez a film meghatározó lesz az életedben. Nekem 10/10 egyértelmûen.
balazsnyikov 2015 ápr. 19. - 17:17:58
elég érdekes és egyedi film az biztos, rossznak sem nevezném, viszont elsõ megnézésre még nem látom át az egészet, késõbb biztos újranézem. kicsit vontatott az elején, illetve vannak késõbb is indokolatlanul lassú részek, de az alapötlet dicsérendõ és a kivitelezés se lett rossz. a vége felé tényleg beindul viszont a lezárás nekem valahogy nem állt össze, de végülis ez is egy elképzelés..
egy megnézést megér, viszont oda kell figyelni minden mondatra, mert minden információ fontos lehet és a film nem teszi meg azt a szívességet, hogy megismétli.
6/10
6/10
Biktop 2015 febr. 11. - 20:15:46 6/10
Jó az alap, csak kissé kaotikussá válik, amikor derülnek ki a dolgok.

SPOILER

Már a nézõ sem látja át, hogy most éppen kit is néz és az honnan is jött... nem lehet tudni, hogy most épp melyik lakásban vagyunk és a benne lévõ alakok épp ide tartoznak, vagy máshonnan jöttek. És vicces, hogy (szinte) soha nem kerültek össze önmagukkal, pedig mászkált pár alterego... emiatt elég kusza lett, pedig az ötletben van nafta.

A lámpák fényei egy Star Wars fénykard csatát juttatott az eszembe... :)
10/10
Attys 2015 jan. 20. - 11:59:10 10/10
SPOILER (is)

Nagyon jó kis film volt. Mondjuk a végén a pasi helyében nem tudom mit csináltam volna a 2 nõvel, hiszen mindkettõ ugyanaz a nõ, maximum a pár órával azelõtti "szétválás" eredménye. Éppen ezért mindkettõ úgy érzi, hogy õ az "eredeti", és valahol tényleg mindkettõ az. Ugye itt nem arról van szó, hogy két külsõre azonos, de belsõre más ember, szóval ezen is sokat lehet gondolkozni, hogy ha ott van a 2 nõ (és egyáltalán nem biztos, hogy nem rossz helyen vannak mind a ketten), akkor most melyik maradjon, és mi legyen a másikkal.
zetorka 2015 jan. 19. - 14:02:23 Előzmény Tomi9046
SPOILER
mert ott áll veled szemben és közben õ keres telefonon is?
gondolom ez a faszi is tudja, hogy nem volt minden rendben a dimenziókkal és most gyanút fog...
8/10
Tomi9046 2015 jan. 18. - 11:40:56 8/10 Előzmény zetorka
Nem igazán értem az utolsó jelenetet... Miért néz olyan szúrósan a hapsi?
zetorka 2015 jan. 16. - 15:34:52 Előzmény M.Zs.F
hát én most próbálom megérteni a végét :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu