Columbo legveszélyesebb éjszakája

Bakancslistához adom
Columbo Likes the Nightlife
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 98 perc, 2003

Értékelés:

77 szavazatból
Szerinted?

Vanessa új barátja, Justin egy klubot akar nyitni, melyet a nő volt férje, Tony támogatna anyagilag. Amikor azonban Tony a volt feleségét zaklatja, Vanessa ellöki magától, a férfi szerencsétlenül elesik és meghal. Hogy Justin klubja megkapja a pénzt, 36 órán át el kell játszaniuk, hogy Tony még él. De van egy szemtanú, s amikor az megzsarolja őket, öngyilkosság látszatát keltve megszabadulnak tőle. Colombo hadnagy nem hisz az öngyilkosságban és nyomozni kezd az ügyben.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Zsul 2015 jún. 21. - 04:27:09
Érdekes dolog ez az epizód... elõször nem szerettem... aztán megnéztem 1-2 évvel késõbb, és jobban tetszik. Az igaz, hogy más, mint az "eredeti Columbo", mint Columbo-viselkedésben, mind hangulatban. Az a jó a Columbo-ba, hogy az idõ és a kor-divat is tényezõ! Ettõl olyan jó...:) Kár, hogy ez az utolsó rész, és nem készült még több a "modern korban". Ha lett volna még idõ, pénz, egészség, akkor még tovább lehetett volna járni ezt a Columbo és a jelen c. "táncot". Persze már úgy, hogy közben erõsen fontolgatja Columbo a visszavonulását, elvégre igen csak korhatáros. Nah de ennyit az álmodozásból. Ami még nagyon tetszik: Elképesztõ élmény volt látni a mai, mostani Ford Crown Victoriát a sorozatban! A kör bezárult! A jelen találkozott egy régi idõkre visszanyúló nagy filmmel! Furán hangozhat, de annyira meghatott, hogy neten kikerestem, és kimerevítettem azt a jelenetet, ahol látható.:) Hát a mai sorozatok elbújhatnak mellette az biztos... az más kérdés, hogy pl. egy Mentalista is mestermunka, csakhogy az egész más szempontból.... összehasonlíthatatlan...:)
gladiolus 2014 júl. 29. - 08:27:04
Bocs, javítok, méltán, és nem máltán. Na persze. :-)
gladiolus 2014 júl. 29. - 08:25:36
Ez a rész egy kicsit zavaró volt már nekem. Az ember, talán nem helyesen, de megszokja a régebbi epizódok sajátos hangulatát, és ez a rész már nagyon mai, túlmodernizált, és habár tökéletes koncepciókra épül, és a végkifejlet is bravúros, mégis valahogy érzelmi szempontból már nem a régi, még szerencse, hogy Columbo azért, némileg változásokon átesve ugyan, de nagyrészt hasonlított önmagára.

A sorozat kezdõdött 1971-ben, végetért 2003-ban. Az 32 év, 13 évad. Ez azt hiszem, önmagáért beszél. Ez az emberke, Peter Falk, kisebb megzsakításokkal ugyan, de 32 éven keresztül forgatta ezt a nagyszerû sorozatot, késõbbiekben máltán már producerként is részt vett benne, és én nagyon tisztelem, becsülöm ezért. Együtt élt, együtt öregedett meg ezzel a karakterrel. Szerintem nagy szerencse, ha valakinek a munkája révén kijut egy ilyen feladat, ami aktív évei során ilyen hosszan elkíséri. Persze nem szabad senkit sem beskatulyázni, de azt hiszem, õs em bánta túlságosan, hogy mindenki Columbo-ként gondol rá, mert ez a szerep jó, szerethetõ, klasszikus, maradandó értékeket képvisel, olyan, ami mindig megtalálható, mindig nézhetõ, mert kell az embereknek. S hogy miért? A csavaros sztorik, és a zseniális karakter miatt.
Minden rész más, más típusú emberekkel, történésekkel, másfajta érzelmi viharokkal, de egyvalaki mindig állandó, és õ Columbo. Akire mindig lehet számítani, mert fáradhatatlanul oldja meg a legcsavarosabb ügyeket is, ugyanazokkal a gesztusokkal, beszédtechnikával, megjelenéssel, a sajátos kutyával, kocsival, és a soha fel nem bukkanó feleséggel az oldalán. A természete, értékrendje nem változik, talán csak a természetes öregedés jelei érhetõek tetten változásként. Mint pl. ahogyan elõttem is írták, Szabó Gyula paraszt akcentusa, igen, az szokatlan volt, hiszen õ magyar népmesét is tudott úgy mesélni, hogy az nem parasztos volt, hanem irdolami értékû, de itt most ezek a csettintett t betûk valóban zavaróak voltak. Ugyanakkor nélküle teljességgel elképzelhetetlen Columbo figurája, és örülök, hogy itt, ebben a sorozatban, 32 éven kersztül nem volt szinkron csere, mert az baj lett volna.
Szóval Columbo, Peter Falk és Szabó Gyula, így együtt, szorosan együttmûködve-mestermûvet alkotott. És én örülök, hogy mindezt láthattam, hallhattam, még ha ez az utolsó rész nem is bûvölt el annyira, az epizódok nagyrésze viszont igen.
Egyszer talán végre illene pontozni is az egészet, mi is lehetne más, mint 10/10? Naná!
:-)
proskit 2014 júl. 16. - 20:13:33
Nekem is a 70-es évekbeli részek a kedvenceim. Ebben a részben is inkább a zenével van bajom, mintsem a törvényszerûen demencia felé tartó figurával. Teljesen felesleges az összehasonlítgatás a klasszikus részekkel. A fiatal és az öreg Columbo között pont annyi a különbség, mint a fiatal és az ör...khm...örökifjú Medveczky Ilona között. Mondjuk így: jelentõs. A szinkronról pedig annyit, hogy Szabó Gyula pontosan adja vissza mind az öreg mind a fiatal hadnagy hangját. Péter Falk hanghordozása rengeteget változott 40 év alatt. Aki nem hisz nekem, nézze meg a filmeket eredeti hanggal. Az interneten is fent van szinte az összes rész erdetiben.
offtopic
E-gon 2014 júl. 16. - 20:10:33
Columbo magyar paraszti tájszólása ebben a részben kissé megmosolyogtató...:D
Dr. Apafej 2013 nov. 06. - 09:44:14 Előzmény szamarhegy
Így van! :)
szamarhegy 2013 jan. 23. - 22:46:45
Nagy kedvencem az öreg, de ezek a részek nem lettek jól eltalálva (ha jól láttam õ volt a rendezõ) túl extrovertált benne Columbo figurája. Nekem a klasszikus Columbo, a háttérben jön, megy, kutakodik, csak legyint rá mindenki, hogy ki ez, mi ez a ballonkabátos hajléktalan, csak az utolsó pár percben veszik véresen komolyan, amikor már késõ :)
Bobby1 2013 jan. 23. - 10:21:07
Egészen nyugodtan leadhatnák az elsõ széria epizódjait is! Messze jobb mindegyik, mint akármelyik Sziklatökû szerzeteses, Hawai HI_HÓ :)-s baromság.
kiceg 2012 dec. 22. - 18:30:08
Ezzel a résszel nem az a baj, hogy Falk már idõs benne; a Gyilkosság Hangjegyekkel címû epizód is három évvel korábban került ki, és zseniális volt.
Viszont ott sztori, a zene, a szerep illett a többi Columbo részhez, itt pedig nem :(

Való igaz, lett volna még egy epizód. Kész volt a forgatókönyv is, csak valamelyik agyatlan producer azt mondta, hogy egy öregre már senki se kíváncsi. Pedig jó lett volna, már csak azért is, hogy ezt a részt korrigálják valahogy.
goodboy 2012 dec. 16. - 14:10:11
Bizony ez a leggyengébb epizód, de a legfájóbb, hogy úgy vonult be a filmtörténelembe, hogy egyben a legutolsó is. Tudomásom szerint Peter Falk akart még egy epizódot elkészíteni, ami egyben az utolsó lett volna. Valószínû õ is érezte, hogy ez a rész pocsék lett, de a studió már nem engedte meg neki, hogy méltóképpen elbúcsúzzon Columbo karakterétõl. És ami szintén fájó ebben a részben az a szinkron, az még jobban lehúzta a filmet. Szabó Gyula annyi rész leszinkronizálása után itt fájóan átlag alatti teljesítményt nyújt, aki nem hiszi vesse össze egy bármikor készült részt ezzel szigorúan csak hang alapján.
mapk 2012 márc. 22. - 07:54:25
Szerintem is jó az összes rész,köztük ez is. Colombo jó benne,a csaj jó benne,a gyilkos ütnivaló benne.
Én örültem,hogy egy öregkori rész is készült.Az meg hogy nem illik a mai környezetbe?Miért anno a flintstones Peugeotjával beleilett?:D Legalább érdekes...
ceia 2011 jan. 23. - 19:27:06
Nem értem, míg egyes mûsorokat rendre ugyanakkor adnak, a Columbo filmeket miért kell össze-vissza adni, hol délután, hol reggel, vagy éppen éjjel?
Ma pl. azért kezd 23:45-kor, hogy aki holnap délelõttös lesz, ne tudja megnézni? Szerencsére délutános leszek, kopp!
4/10
Kowaxos 2009 máj. 23. - 17:41:34 4/10
Már megint ugyanaz a rész... nemrég volt.
silverman 2009 máj. 18. - 15:47:37
Ha szombat este akkor Columbo! Bár jómagam az 1971-1985 közötti részeket preferálom tökéletesen össze voltak rakva!
Attila 72 2008 okt. 04. - 15:49:44
Sziasztok! Tökéletesen egyet értek veled.A '70-es évek volt a csúcs. Utána csak romlott a film színvonala. A mai kor modern tudományos eszközökkel telezsúfolt nyomozói munkájában, Columbo kicsit esetlen, és valahogy nem illik bele.
Littlebear 2007 dec. 19. - 18:30:08
Szerintem is baró a csóka! :)
10/10
klinge75 2007 dec. 19. - 16:04:48 10/10
Szerintem colombo a király!!!
zee944 2007 dec. 19. - 11:56:15
Egyetértek, méltatlan epizód, fõleg hogy az utolsó, de az utcsó 10 évben a Columbo-k nagy része gagyi volt már.
pearl68 2007 dec. 18. - 16:41:35
Imádom Columbo minden filmjét, ez alól ez sem kivétel. Aki tudja nézze meg!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu