Coming out

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 96 perc, 2013

Értékelés:

367 szavazatból
Szerinted?

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán: vonzódni kezd a kezelőorvosához, a doktornőhöz, aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.
Bemutató dátuma: 2013. december 5. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Albertirsai repülőjeti ápr. 30. 16:33:18
A legszánalmasabb jelenet, amikor a Mucsi becsicskul a napszemcsis k*csögnek.
Én simán azt mondtam volna: "Mondom B*ZIK te süket B*ZI!" xD
9/10
pityu88 2019 ápr. 14. - 11:03:42 9/10
Nem értem miért sak 6-os ez a film. Nekem bejött habár finoman szólva is a konzervatív oldalhoz tartozom.8/10
5/10
Miss Judith 2019 febr. 13. - 10:50:46 5/10 Előzmény nagypero
Teljesen egyetértek, manapság mindenki "comingoutol", a többi kifejezésről nem is beszélve, amit az angol nyelvből vettünk át. Mert mi is az a coming out? Önmagad felvállalása a nyilvánosság előtt, ahogy tette ezt Csányi Sándor karaktere a filmben.

Egyébként a film közepes, egyszer meg lehet nézni. Mucsi Zoltán a legjobb benne.
Tompos Kátya jó színésznő, nekem egyik kedvencem, de ebben nem tetszett. 5/10.
nagypero 2018 nov. 03. - 23:20:19
Nem tudom miért nem lehet egy magyar filmnek, magyar címet adni! Undorító ez az "elangolosodás".
De nem csak a filmeknél, hanem mindenütt. Mit akarnak ezzel elérni? A magyar nyelv teljes kiirtását?
6/10
Atis88 2017 nov. 22. - 21:42:23 6/10
Nem olyan rossz film ez. Egyszer simán nézhetõ. Persze eléggé nyilvánvaló volt mi lesz a vége, kicsit sok is volt nekem a love sztori, de mindent összegezve egyszer jó szórakozás.
6/10.
10/10
Jámbor Boglárka 2017 júl. 16. - 18:49:19 10/10
Nekem kifejezetten tetszett, pedig nem szeretem a magyar filmeket. Egyszer nézõs, megállja a helyét vígjátékként.
Csonger 2015 nov. 03. - 17:17:06
Egyszer érdemes megnézni, szórakoztató.
Az különösen tetszik, hogy a "ne dobáld a ***moderálva***" rendõrt is beleírták a történetbe. :)
drobek 2015 aug. 06. - 19:34:18
A kritikákat olvasva elég sokáig nem néztem meg a filmet, most mégis, és tkp. kellemesen csalódtam. Egyszer nézhetõ, teljesen átlagos vígjátékocska. Talán ha kicsit elviszik a paródia felé, nyomatékosítják, hogy itt éppen TÜKRÖT tartanak nekünk, azaz mindent FORDÍTVA látunk, akkor még azzal a fordulattal sem lett volna semmi bajom, hogy egy meleg pasi beleszeret egy nõbe (ami gondolom, annak a paródiája, hogy egy magát heterónak tartó pasi hirtelen rájön, hogy õ meleg), de vigye kánya, túlléptem a fejbeveréssel fellépõ bonyodalmakon. Csányi helyett talán valóban lehetett volna valami frissebb arc, de meglepett, hogy nem volt rossz õ sem, meg talán Tompos Kátya sem volt elég macsó, inkább csak kis vadóc, de tkp. minden a tûréshatáron belül maradt. Ami -ismétlem magam- ahhoz képest, amilyen várakozásokkal ültem le megnézni, tényleg kellemes meglepetést szerzett.
eIemes 2015 jún. 12. - 19:10:38
valójában ez egy vicc.
nem vártad meg a poénját.
10/10
Micorgó 2014 okt. 21. - 12:13:08 10/10
Nem tudom, itt egyesek hány évesek, de látszik, hogy nem értették a filmet. Ez egy nagyon jó kis szórakoztató alkotás. A poénok a helyükön vannak, és ütnek is. Mindenki nagyszerûen alakít, bár remélem, szegény Karajos Gábor egyszer túllép a Raiffeisen reklámon. Nagyon jó kis élvezetes mûsor. Csak gratulálni tudok. 10/10
kamalagi 2014 aug. 20. - 16:02:30 Előzmény savernake
Jó, mert a Pánik az egyik legjobb magyar film, akkor ezek szerint ez a másik... :)) (egy pánikbeteggel éltem 11 évig, egy keveset értek a témához, errõl ennyit!) A Coming Out-ot nekem épp azért tetszik, mert arról van szó benne, hogy mindegy hogy ki vagy, a lényeg hogy emberséges legyél és õszinte magadhoz (ezáltal másokhoz is). Ezen a felismerésen-jellemfejlõdésen majdnem minden szereplõje átmegy 90 perc alatt, az nem kis dolog. De mivel vígjáték, természetesen érintõlegesen foglalkozik karakter-, és jellemrajzokkal, de a poénok ülnek, egy kedves és szerethetõ film, érintõlegesen pedig mindenki elgondolkozhat utána a saját kapcsolatain, az életén. A melegekhez nincs sok köze a filmnek, azt elismerem, de nem is róluk szól! Egy emberrõl szól, és pont azt akarja érzékeltetni, hogy tökmindegy, hogy meleg vagy nem...
3/10
savernake 2014 aug. 05. - 11:03:02 3/10
Húúúú...nem is tudom, eddig jó színésznek gondoltam Csányi Sándort, de ez kritikán aluli ripacskodás, amit ebben a filmben "alakít", elbizonytalanított. Kisrökönytõl szemforgatásig mindent ócska manírt bevet a cél érdekében. A téma feldolgozásáról meg a "Pánik" címû másik jeles magyar filmalkotás jut eszembe, az is hasonlóan dilettáns módon közelitett egy nem kevésbé érzékeny témához. Kár érte. Mucsi és Für Anikó miatt érdemes végigszenvedni ezt a cseppet sem vicces "vígjátékot".
10/10
peti0524 2014 júl. 12. - 16:36:23 10/10 Előzmény buddyisrael
Olyan vicces, hogy vannak olyan emberek, akik csak azért járnak fel ide, hogy elõhozzák a rejtett filmszakértõ-filmkritikus énjüket és megpróbálják a lehetõ legtöbb hibát leírni az adott filmrõl. :DDDD

Nézzétek a plafont, bár szerintem arról is tudnátok egy 4-5 sor negatív kritikát írni. :)
boom47 2014 jún. 21. - 09:09:46 Előzmény M.Zs.F
Azért szeretünk titeket, akik erõvel is végigszenvedik a nyilvánvalóan f*s filmeket, hogynekünk még véletlenóül se, tv-benadva se kelljen!

Örök hála a zilyenekér'!
https://www.youtube.com/watch?v=WnB0e8g0G8M
1/10
M.Zs.F 2014 jún. 10. - 12:18:01 1/10
GYA-LÁ-ZAT!!! Az elsõ 10 perc után- amibe persze megpróbálták belesûríteni az összes sztereotípiát ami a melegekrõl kering- úgy éreztem hogy nem folytatom mert felháborított. De mivel nem véleményezek úgy egy filmet hogy nem látom egészében erõt vettem magamon.

Végtelenül sablonos, klisés, volt benne szerelem, intrika, megcsalás, cuki gyerekszereplõ minden amitõl egy filmnek mûködnie kellene. Ez viszont ezek ellenére sem mûködött és azt gondolom Csányi Sándor nem erre a szerepre való. Nem éreztem azt hogy komfortosan érzi magát Erik szerepében, bár ugyanez elmondható szinte az összes szereplõrõl.

A kezdeményezés tetszik, jó hogy mernek emberek megszólalni a másságról, jó hogy elindul valami de ilyen áron inkább ne. Meleg vagyok s miközben néztem azon gondolkoztam.........tényleg ilyennek látnak bennünket? Tényleg mindenki azt gondolja hogy rendmániás meg túlérzékeny miniautóval közlekedõ NÕK vagyunk?

Ha ez az ára akkor inkább ne akarjanak barátkoztatni bennünket, és inkább ne csináljanak rólunk, nekünk filmet

10/1
8/10
Krajcár 2014 jún. 08. - 19:37:20 8/10 Előzmény whh
Nagyon is jó kis film!Jó karakterek a hozzájuk méltó remek színészekkel.
Jó forgatókönyv,remek fényképezés,klassz dramaturgia.
8/10
whh 2014 máj. 24. - 21:56:34
Szóval Coming out...

Nincs vele semmi baj: tucat magyar vígjáték.
Ugyanazok az ezerszer ellõtt poénok.
Ugyanaz a végzet férfija/asszonya (Csányi/Tompos).
Csányi... sose értettem mit esznek rajta.. basszus ugyanazokat a hangsúlyokat tudja minden filmjében, pontosan ugyanúgy... (igaz, ezt úgy is nézhetjük, hogy õ legalább egyenletes teljesítményt nyújt).. Tényleg: mikor unnak rá végre? Annyi de annyi ígéretes, fiatal magyar színész van...
Tompos kisasszony rohadtul nemigazán tud mit kezdeni a karakterével. Tompos Kátya alapvetõen nem rossz színésznõ, de ebben a filmben kb. nulla (még az a szörnyû szõke bige is majdnem jobb nála, aki az asszisztensnõjét alakítja szemernyi természetesség nélkül)
... Aztán itt vannak a szokásos odavetett mondattöredékek (a mondat végét elharapják, a hangsúlyt lebegve hagyják - ez vmi technika lenne, amit a dramaturgsuliban tanítanak? Engem spec baromira idegesít, magyar filmbõl ki nem hagynák).
Kötelezõ gyerekszereplõ: pipa. Cuki kislány, hatalmas copfokkal, a szokásos okos, felnõttes mondatokkal (hahó dramaturgok! Nem láttatok még közelrõl gyereket???)
Ja, és van kutya is, hogy a cukiságfaktor a maximumon legyen.

A Coming out NEM melegfilm. Igazából ez a része szinte sértés lenne a filmnek, de annyira bárgyú az egész, hogy nincs értelme megsértõdni rajta.
A meleg karakterek kivétel nélkül bénák. A Csányi párját játszó srácot pl. konkrétan sajnáltam - muszáj volt Csányinak egy partner, úgyhogy írtak neki egyet. De különösebben nem erõlködtek azzal, hogy karaktert is adjanak a csávónak.

Aki nagyon tetszett: Pecsák úr :) Oszkárt azonnal Mucsi Zoltánnak :)) Imádtam nézni Für Anikó újságírónõjét, zseniálisan hozta a figurát.
Gyabronka József... neki inkább azért örültem, mert rég láttam képernyõn.. Na jó, egy-két jó pillanata azért neki is volt.

Persze a habkönnyû magyar vígjátékok szerelmeseinek tetszeni fog, de szigorúan egyszernézõs film.

Ha pontoznom kéne: maximum 5-6/10.
8/10
Istenasszony 2014 máj. 14. - 19:38:45 8/10
Pozitívan csalódtam, végre egy nézhetõ magyar film. Tetszett!
8/10
gabeejr 2014 máj. 04. - 16:08:11 8/10
Bizony, jó film ez, nem szabad nagy várakozásokkal elé ülni, aztán nem lesz csalódás.
Kellemes 90 perc, megnézed, örülsz. 10/8
1/10
Daniel92513 2014 máj. 04. - 13:45:08 1/10
Ez a film szó szerint egy sértés.
Csak egy kis agyrázkódás és hopp - máris nem vagy meleg...
Aki teheti NE nézze meg!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu