Con Air - A fegyencjárat

Bakancslistához adom
Con Air
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 111 perc, 1997

Értékelés:

469 szavazatból
Szerinted?

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy - esetleg egy ártatlannal együtt - eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1998
    Legjobb hangkeverés jelölés
  • Oscar-díj

    1998
    Legjobb betétdal jelölés: Diane Warren

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
kettyo ápr. 22. 11:54:57 6/10
Nagyon jó szövegekkel, beszólásokkal tarkított, látványos és mozgalmas film.

De úristen miért kéne bárkinek Cage helyzetében szándékos emberölést (!!!) elismerni??? Miért javasolna ekkora állatságot akár a legutolsó zugügyvéd is? Persze Cage láthatólag nem olyan szegény a filmben hogy ne fusson neki normális ügyvédre. És hogy lehet Cage maga olyan buta, hogy ebbe belemegy, mikor később a filmben azért nem úgy viselkedik mint egy echte tökfilkó?

Már itt az elején ez a mozzanat zárójelbe tette nálam az egész filmet de így is szórakoztató volt.
9/10
sawyerx 2019 dec. 13. - 09:37:30 9/10 Előzmény Vidsmidr
Ha nem láttad, ne magyarázz baromságokat. Normálisan el van magyarázva, a társa pedig nem halt meg, csak megsérült, ráadásul akkor már nem is tudna leszállni a gépről...
Én arra lennék kíváncsi, hogy a végén egy alagútból kiérnek, Cyrus lerepül a létráról, át egy irodaházon valami olajfinomító-féle telepre - és ez hogyan?
A keze hogyhogy nem szakad le, az irodaházon átrepüléskor leesik a cipője, aztán rajta van, és az irodaház másik oldalán egyáltalán hogyan lehet egy teljesen sziklás környezetben egy telep, mikor mutatják, hogy folytatódik a puccos utca a csilivili kaszinókkal? Arról nem is beszélve, hogy mikor a szalagról leesik, egy vágás alatt 180 fokot fordul a teste.
A vége nagyon össze lett baszva sajnos...
Kit Fisto 2019 szept. 12. - 15:03:39
22 évvel a megjelenése után most lesz PREMIER a Viasat3-mon . Wow.
10/10
Warthog82 2019 márc. 16. - 19:17:11 10/10
Nem értem mit picsogtok a tv adásokon?? Egy ilyen filmet ki a bánat néz tv-csatornán? Már 97'- ben vhs-en megvolt.Vicc.
kybuck 2018 nov. 18. - 23:26:13 Előzmény Vidsmidr
Nos hát azért, mert katona, és a tisztesség ezt kívánja, ezt amúgy el is mondja a filmben - bár lehet, hogy te nem jutottál el odáig. Persze ez is egy vélemény.
kybuck 2018 nov. 18. - 23:22:27
Azon már meg sem lepődtem, hogy a Retekklub kivágja a zaftosabb pillanatokat, de az újdonság, hogy még a dialógusok felét is, ha abban olyasmi hagzik el, ami túl durva a gyenge, érzékeny ízlésüknek. Ez nem csak hogy szánalmas, de nevetséges is így este tíz után sugározva 16-os karikával! Ismét bebizonyosodott, hogy nem ezen a csatornán kell nosztalgiázni.
5/10
Vidsmidr 2018 aug. 09. - 09:55:52 5/10
Ez valami óriási faszság. Életében először látná a 6 vagy 7 hány éves lányát erre ott marad akcióhőst játszani. Hogy vagy újra lesitteljék vagy kinyírják. Jól van a sittes puszi pajtása miatt visszament.. de miután az is meghalt mit parádézott tovább?! Egyszerűen baromság. 5/10 az is csak Cage miatt.
3/10
pihes 2018 máj. 21. - 14:56:04 3/10
Sokkal jobb filmre készültem, mint ez. Harmatgyenge, a gyengédek között is. Meg gagyi.
L V végállomás, NC legjobb filmje. Oda kellett a tehetség.

3/10
9/10
sawyerx 2018 jan. 18. - 19:44:43 9/10
Újranézve, és még mindig az egyik kedvencem. Egyedül a vége miatt kap 9-et,

===SPOILER====

mert Cyrus halála valami eszméletlenül gagyi.

===SPOILER vége===

A zenéjét már napok óta hallgatom, és a beszólások is a fülemben csengenek.

9/10
10/10
surildi 2017 dec. 02. - 20:44:14 10/10
NAGYON JO FILM :)
eIemes 2016 márc. 06. - 21:55:38
up
9/10
sawyerx 2015 máj. 17. - 16:13:49 9/10
Drágán add az életed, A szikla, Rés a pajzson, A fegyencjárat... Amik a legjobb akciófilm hallatán egybõl az eszembe jutnak, mind közül talán ez tetszik a legjobban. Ez a film nagyon el van találva, a karakterektõl kezdve az akciókon át a zenéig. Epic epic jelenet hátán, már amikor Poe a börtönéveit tölti és levelezik is nagyon el van találva, de igazából az összes jelenetet felsorolhatnám, akárcsak a szövegeket. Egyedül azért kap 9-es pontot, mert a végére nem tud elszakadni a szokásos hálivúdi rombolástól, illetve mert Vírus esésénél feltûnõen elcseszték a vágást. DE HATALMAS FILM, 10-szer minimum láttam, de még fogom is.
vino-et-veritas 2015 ápr. 03. - 09:00:49 Előzmény tomecs
OFF

Ha éppen nem is szalonképes, de igaza van.

Rendszeresen "veszek fel" (TV-kártya a PC-ben) mûsorokat a "királyi adókról" - mert sokat nem tudok "élõben" megnézni -, de a csúszással mindig számolni kell.
A kb. 2-3 perc késés általában az alap. De legalább 5 perc ráhagyás kell a végén is, hogy a teljes mûsor meglegyen. És persze akkor van a legnagyobb csúszás, amikor "értékesebb" adások mennek. Bezzeg a politikai beszélgetések, meg a hírmûsorok mindig "pontosan" kezdõdnek...

A reklám más kérdés, annak minden adón az adások között kellene lennie...
10/10
King Diamond 2015 ápr. 02. - 20:11:34 10/10
Ez a film (ugyanúgy, mint a Szikla vagy az Ál/arc) mind a mai napig klasszikus akciófilm(ek) és megállja(ák) a helyét/helyüket az akciófilmek palettáján. Elég sok szokásos okoskodó majom írt sajnos már ide is, akinek semmi sem jó, az ilyen barmok csakis kritizálni tudnak, aztán meg ha valaki visszaír nekik, vagy elhúznak a vérbe, vagy jönnek a szokásos "adjál nekem pénzt, és csinálok jobbat" dumával arra, ha azt mondják nekik, hogy csináljanak jobbat. Akkor keresd meg rá magad a pénzt, ha ekkora nagy pofád van, és ennyire tudod oltani a filmkészítõket és szereplõket, nekem meg ez a véleményem feléjük.
Jó régen írtam már ehhez a filmhez (még 2007-ben), azóta szerintem nem is láttam egészen pár héttel ezelõttig, amikor megvettem Blu-ray lemezen és újranéztem. Zseniális film. Aki szerint ez ZS kategória, az még sosem látott Lorenzo Lamas, Don "The Dragon" Wilson, Marc Dacascos vagy éppen Jeff Speakman filmeket. Lehet itt fröcsögni, hogy ilyen szar meg olyan klisés, csak nem állja meg a helyét. A szereplõk/színészek egytõl-egyig fantasztikusak. Mindenki. Nicolas Cage-nek még ugyan jól áll a hosszú haj, John Cusack, John Malkovich, Ving Rhames, Steve Buscemi, Colm Meaney, Danny Trejo, Nick Chinlund, M.C. Gainey, de a többiek is nagyon jól alakítják a karaktereiket. Az akció/lövöldözõs/verekedõs jelenetek nagyon látványosak. Nekem a zenéje is tetszett, fõleg az elején, amikor szállnak felfele a repülõre a buszokból, az nagyon állat lett. És hát a magyar szinkron is pazar. Annyira jól eltalálták a magyar hangokat, hogy sokkal élvezhetõbb, mint angolul. Belenéztem eredeti nyelven is, kb. fél órát néztem, de egyszerûen annyira nem jó például Malkovich vagy Cusack eredeti hangja a magyar szinkronjához képest (bár nyilván ez azért is lehet, mert eddig mindig szinkronnal láttam és azt szoktam már meg).
Ez egy abszolút többszörnézõs remek akciófilm, 1-2 évente simán újra lehet nézni. Látom, hogy maximális pontot adtam rá, ha annyit most nem is adnék, de egy kilencest mindenképpen megérdemel (akár 9.5-et is).
offtopic
tomecs 2014 júl. 20. - 15:09:42
Ne idegesísd magad ezen, élõ közvetítés volt elõtte, amiatt is csúzhatott a kezdés. Nem gáz, hogy szóvá teszed csak ha lehetne, kicsit finomabb kifejezésekkel.

Nem tartom szerencsésnek amikor hatszor megszakítanak reklámmal egy filmet, rtl, tv2 lehet már nem is játszik filmeket, ha véletlen adnak is tuti telenyomva reklámmal. Örüljünk annak, hogy ilyen remek, szórakoztató filmet is látni lehet megszakítások nélkül a tv-ben.
jLKKKKKKKKKKKKK 2014 júl. 19. - 22:11:30
a kurva muterját az mtv-nek vagy mi a fasznak hívják,hogy 22.00.-ra írják és 22.08.-kor még sehol semmi !!
3/10
5i 2014 júl. 19. - 16:38:52 3/10 Előzmény balazsxxxx
Ez már annyira xar, hogy jó!:-)
Ez classic oltás!!!:-)
Tipikus gagyi, keménykedõ f.s dumákkal, ripacskodással, stb..
Ez adja a bukéját! :-) Haverokkal szakadni, kötelezõ darab!!!
10/10
Kolókapitány 2014 jún. 20. - 19:29:02 10/10
Mai napig óriási film! Évente egyszer újra nézem az Ál/arc-ot, A szikla-t , meg ezt. Mai akciófilmek sajnos sehol sincsenek ezekhez képest. A karakterek, a szövegek... zseniális. "Tedd vissza a nyuszit a dobozba!"
ReignMan 2014 jan. 05. - 16:21:39 Előzmény somliv
Hihetetlen gagyi, ahogy Cage megformálja a fogatlan romantikus bájgúnárból a kopaszodó, atlétás hosszúhajú hõst, aki mindenkit megment az élete árán. Egyébként jó film lenne, csak így egy vicc...
somliv 2013 dec. 31. - 11:36:34
Nagy Film ez nem vitás! Malkovich óriásit játszik benne, ezt már megszokhattuk. Cage is ott van. Ez a film el lett találva!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu