Conan, a kalandor

Bakancslistához adom
Conan
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-amerikai kalandfilmsorozat, 1997

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Conan, a bátor, harcedzett és hatalmas erejű harcos és társai kalandjainak lehetnek részesei a nézők, ha figyelemmel követik a koprodukciós sorozat epizódjait. Arnold Schwarzenegger Conan-filmjeinek köszönhetően vált híressé a legendás bajnok, akit a kalandfilmsorozatban Ralph Moeller alakít. A történetben varázsos világ keveredik a valósággal; Conan azonban célja elérése érdekében felveszi a harcot a gonosszal, s legyőzi a gáncsoskodó boszorkányok, gonosz varázslók sötét erőit.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2015 okt. 19. - 15:09:44 Előzmény King Diamond
Valójában a magyar sorozatos oldalakon JÓL vannak számozva a részek, csak a külföldi (angol nyelvû) oldalakon létezik a keveredés.

Az viszont igaz hogy a 2 rész (ami a pilot 2. fele, bár sehol nem úgy van nyilvántartva) az magyar szinkronban sajna nincsen meg.

Manapság, amikor mindenki magas költségvetésben és full-cgiban gondolkozik üdítõ megnézni pár részt ebbõl, ahol mindig van egy újabb (hót ugyanolyan) megmentendõ falu, ahol midenki ágyékkötõben ját ha kell ha nem, és bár olcsó - de annál dögösebb testépítõk és modellek ronagásznak azokban a falatnyi ruhákban harcolós Xéna-sztorik közepén.
Tanítani kéne hogyan lehet erõlködés nélkül összehozni ilyen még/már nézhetõ limonádékat. A Trónok Harca erõlködése és oktalan pucérkodása után kellemes változatosság.
7/10
King Diamond 2014 máj. 31. - 22:36:37 7/10
Úgy látom, van egy kis kavarodás a Conan sorozattal kapcsolatban itt a Porton. Két adatlapja is van, a másik viszont az egyik epizódnak a lapja, így jó lenne mihamarabb törölni, és ennek az angol címéhez írni a Conan, the Adventurert. Nem láttam még a két Schwarzeneggeres Conan filmet, csak az újat, de gondolom ennek a sorozatnak nem sok köze van ezekhez, így hasonlítgatni sincs értelme õket. Igaz, már a sorozatot is jó ideje befejeztem, de az epizódok közt is volt egy kis gubanc.

SPOILER MOSTANTÓL!!!
A sorozat ugye egy évadot élt meg, 22 rész készült hozzá. A különbözõ sorozatos oldalakon viszont rosszul vannak számozva a részek, így ezeken nem ajánlatos nézni, mert egy rész nincs meg, és jelen esetben az IMDb-n is rosszul van feltüntetve az epizódlista, ugyanis a Heir Apparent nem az utolsó epizód, hanem a harmadik, és így megy tovább, az utolsó epizód pedig a Lethal Wizards. Azt nem értem, hogy miért tüntetik fel ott is és a Wikipedián is azt, hogy a heir Apparent az utolsó rész, és hogy azt adták le annak idején a legkésõbb, mikor az még az elsõ pár részhez tartozik a cselekmény szempontjából is. Na, mindegy.
Látom, nem sokan látták a sorozatot, vagy csak nem írnak hozzá. Azt le kell szögezni, hogy ne várjunk tõle sokat, és akkor egész szórakoztató lesz. Számomra is az volt. A cselekmény nem rossz, az epizódok jól haladnak elõre a történet szempontjából, nagyjából hasonló történésekkel. A tájak/helyszínek egész jók. A harcok/csaták eléggé gagyik, szinte sehol sincs vér, ami egy idõ után zavaró lehet.
A szereplõk szerintem jók, Ralf Möllernek jól állt Conan szerepe; Otli egy idõ után idegesítõvé is válhat, de általában neki vannak a legjobb meglátásai; Zzeben nem rossz, de baromira idegesítõ a bottal való harcolása, hiteltelen, hiába kaszkadõr/dublõr/harcmûvész a színész, eléggé gagyi volt; Bayu nekem szimpatikus volt végig; Hissah Zul sem volt rossz, csak gyakorlatilag mindig ugyanazt csinálta, aztán valahogy nem próbálkozott nagyon eltérõ dolgokkal, hiába fuccsolt be szinte minden terve Conan elpusztítására. A végén pedig röhejes volt a legyõzése.
Egy-két szereplõt azért illene még felvenni a szereplõlistába, pl. Bayu; Vulkar ott van, de alig van szerepe, ha jól emlékszem, négy részig van a csapattal; Karella, a tolvaj íjásznõ, aki egyfelõl szép, csinos volt, másfelõl azért elég sok epizódban szerepelt; a Koponyát is fel lehetne akár tüntetni, mert szinte mindegyik epizódban beszél a mágussal, és vannak jó beszólásai. A különbözõ mellékszereplõk közül még talán megemlíteném a Conan elsõ szerelmi szálához kapcsolódó Tamirát, aki rendkívül jó csaj volt, sajnáltam, hogy hamar megölték; az ötödik epizódban (Al Sohn-Bar ostroma) feltûnõ szõke hölgyet, aki szintén baromi csinos volt; illetve a tizenötödik részben a Vörös Szonját alakító hölgy is gyönyörû volt.
Az epizódok többsége jó volt, izgalmasnak is tekinthetõ, leszámítva ugye a többnyire gagyi harcokat/verekedéseket/csatákat. A különbözõ lények nem kevésbé voltak gagyik, volt az elején ugye egy múmia, aztán egy minotaurusz is, ha jól emlékszem, meg víziszörny és polip is, mind nagyon szarul volt megcsinálva. Hissah Zul emberei valahogy mindig alul maradtak, akármennyien is voltak, legtöbbször balfaszkodtak jobbra-balra. Voltak jobb (pl. mikor Conan egy régi barátja felbukkan-6.; a három szüzes rész-8.; amikor egy Conan-hasonmást küld Hissah Zul-11., a kõszobros feléledõs rész is jó volt-16., stb.) és kevésbé jó epizódok, de ez talán nem lep meg senkit. Van egy olyan epizód, ami úgy kezdõdik, hogy elfogták Conanékat (17.), de errõl az elõzõ részben még semmit nem tudunk meg, mondjuk ez talán nem is baj, legalább kicsit több izgalom volt benne. A tizenkilencedik epizódban van egy jeti-szerû szörny, amivel 'megküzd' Conan, de olyan szinten gagyi az is, a szörny semmit sem csinál, csak áll és várja, hogy ledöfje Conan, aki köszöni szépen és meg is teszi ezt. Aztán az utolsó elõtti epizódban megmérgezik Conant, így a többieknek kell az ellenmérget összeállító papnak megszerezni a hozzávalókat, ez is egy remek rész. Az utolsó sem rossz, Karellát sajnáltam, Hissah Zul legyõzése pedig, mint már említettem, nagyon gagyi volt. És a legvégével sem vagyok teljesen kibékülve, nagyon kurta lett a lezárás (vagy azért, mert még terveztek második évadot, de akkor meg valami cliffhanger kellett volna; vagy nem tudom), lehetett volna csinálni még egy befejezõ epizódot.
A fõszereplõk háttértörténetérõl nem tudunk meg sokat, az egyik epizódban Bayuról kapunk információkat, aminek örültem, de a többiekrõl nem nagyon.
A szereplõk magyar hangjai szerintem jól el lettek találva, ezzel nem volt bajom. A sorozat fõcíme és zenéje is jó.
SPOILER VÉGE!!!

Valahol érthetõ, hogy nem folytatódott ez a sorozat, viszont jó volt megnézni ezt az egy évadját. Kikapcsolódásnak megteszi, mert nincs sok epizódja, és azok sem nézhetetlenek.
Az elsõ évad és a sorozat értékelése: 7/10.
10/10
Fõnix_császárnõ 2012 dec. 06. - 09:36:51 10/10
Az imént erre gondoltam, ha a sima Conan maradt volna a címe akkor nem kavarodtam volna bele.

Írni fogok a TV2nek , a hétköznap délutáni sávban valamelyik ókori kaland sorit megismételhetnék!