Film

C.R.A.Z.Y.

magyarul beszélő, kanadai filmdráma, 127 perc, 2005 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny

Értékelés:

148 szavazatból
Szerinted?

  1960. december 25-én megszületik Zac Beaulieu, egy átlagos kertváros átlagos családjába negyedik fiúgyermekként, egy mélyen szerető anya és egy fiaira végtelenül büszke apa óvó karjaiba. Zac legkisebb fiúként az apja kedvence lesz, közös kocsikázásaik, titkos nassolásaik legszebb gyermekkori élményeivé válnak. Ám korán kiderül, hogy Zac Beaulieu más, mint a többiek, különös egyénisége akaratán kívül indít el egy törésvonalat kettejük kapcsolatában. Az évek telnek, a kamaszkori lázadásokat a Pink Floyd, a Rolling Stones és David Bowie zenéje röpíti a szárnyán. Zac élete pedig folyamatos útkeresés. Ugyanolyan erővel akarja saját magát, a vágyait és identitását megtalálni, mint amilyen kétségbeesetten próbál megfelelni az apjának.

  Egy hétköznapi család életén keresztül a lélek legmélyére látunk, ahol a kisszerű és a felemelően magasztos jellemvonások egymás mellett élnek. Jean-Marc Vallée rendező lebilincselő filmjében a humor, a zene és az érzelmek forgatagából kiemelkedik az emberi természet, a maga ellentmondásokkal teli mivoltában.

  Bemutató dátuma: 2006. július 13. (Forgalmazó: Budapest Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Gervais Beaulieu
  Zachary Beaulieu
  Laurianne Beaulieu
  Christian Beaulieu
  Raymond Beaulieu
  Antoine Beaulieu
  Zachary Beaulieu, gyerekként

  Alkotók

  Linkek:

  • PORT.hu 2006. július 13.: C.R.A.Z.Y. Eddig bevallom -Atom Egoyant és David Cronenberget, szinte mint egyfajta öröktől...

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2016. június 28. 06:40
  undorító ocsmány

  2015. július 29. 08:18
  Maga a kérdés, amit a film feszeget-ahogy mondani szokás-megér egy misét.
  Én viszont úgy látom, hogy a téma és a karakterek kidolgozatlanok, a színészek gyengécskék (kivéve a gyerek Zac/Émile Vallée).
  A játékidő szerintem indokolatlanul hosszú, a befejezés pedig előkészítetlen, nekem kicsit összecsapottnak tűnik.
  Szóval, ahogy sportnyelven mondják, volt jobb.
  Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz film, egyszer érdemes megnézni.
  A 10-es skálán 7 pont (ts:7).

  2012. december 30. 18:20
  Csak azt tudom hozzá fűzni ehhez a filmhez,hogy ezt tényleg szívből szól.Hihetetlenül precízen meséli el a meleg világba való csatlakozásnak nehézségeit.Önmagát a világon a legnehezebb leküzdeni az embernek.És az ez után jövő nehézségeket türni és viselni.Egy életen át feszélyezni önmagát az embernek és egy "gombóccal a torkában" élni.Nagyon jól tükrözi a film az emberek szemébe hogy vannak több fajta gondok egy családon belül.Mint például a legnagyobb fiu a filmben ugye a drog halálba kergeti,akin mindvégig hiába akartak segíteni nem lehetett.És van az hogy van egy másik fiuk aki jó ember segítőkész,művész lélek csak hát meleg.amit nagyobb tragédiának akarnak kirajzolni de a végén rájönek nem nagy dolog!!!!!Eszméletlenül jó a film.Aki mint meleg úgy ül le nézni szinte felordít a szíve!!!És a főszereplő srác is igen a legjobb karakter a szerephez.Jó pasi:))))))

  Összes hozzászólás