Csajos hetes

Bakancslistához adom
Seven Girlfriends
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 99 perc, 1999

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Jesse Campbell megtudja, hogy élete szerelme balesetben meghalt, és azon melegében megkéri éppen soros kedvese kezét. A kikosarazást követően Jesse úgy dönt, csak úgy járhat a végére, miért csődölnek be a párkapcsolatai, ha az összes volt barátnőjét végigkérdezi, mit rontott el. Mulatságos szituációkban bővelkedő film a szerelem buktatóiról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
jeffero 2009 jún. 23. - 18:01:19 9/10
Még annyi érdekesség a film kapcsán, hogy témailag, ez a volt barátnõk végiglátogatása engem emlékeztet egy másik filmre, a Hervadó virágok címûre Jim Jarmusch rendezésében, amelyben Bill Murray teszi meg, bár annak a filmnek teljesen más a hangulata. Ezenkívül a film fõcímzenéje meglepett, hisz a Szex és New York sorozatból ismerõs.
9/10
jeffero 2009 jún. 23. - 17:54:47 9/10
Szerintem egész jó film, tanulságos történet a szerelemrõl, párkapcsolatokról, néhol igen meglepõ fordulatokkal, vicces helyzetekkel, és remek színészekkel, fõleg néhány ismertebb nõi színésszel, akik kedvenceim is (pl. Olivia d'Abo, Elizabeth Pena, Melora Hardin).
Tetszett benne az Anabeth szellem módon való megjelenítése, ironikus álmok, látomások formájában, valamint nagyon jó volt a vége fele az a fényképes baleset.

A film tanulsága, hogy olykor igen rövid határvonal választja el az embereket attól, hogy ellenségekbõl barátok legyenek, és merni kell átlépni ezt a vonalat, merni kell kockáztatni. Ezenkívül pedig a szerelem, a nagy Õ meglehet, hogy ott van az orrunk elõtt, és mi nem vesszük észre, pedig ha hallgatnánk a megérzéseinkre, és látnánk a jeleket, amelyek a helyes útra próbálnának vezetni, akkor máris ott lennénk, ahol lennünk kellene. Ha figyelmesek vagyunk, akkor idõben ráeszmélünk, amikor már két ember nem illik össze, és elengedjük a másikat, hogy járja a saját útját.
Elgondolkoztatóak Jesse szavai a halotti toron: "Ahhoz, hogy rájöjjünk mennyire is szerethetünk valakit, bárkit, muszáj engedni, hogy érezzük mennyire fájna elveszíteni."