Csak egy kislány...

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 27 perc, 2004

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

2002. május 16-án Eggerth Márta koncertet adott a bécsi Theater an der Wienben. A koncertfelvétel és a művésznővel készült rövid interjú adja a portréfilm keretét. Eggerth Márta egy nagy korszak utolsó képviselője, hisz kortársa Kálmán Imrének és Lehár Ferencnek. Magas életkora ellenére ma is énekel, és fájdalommal tölti el, hogy Magyarországra soha nem hívták.

A film Eggerth Márta és lengyel származású férje, Jan Kiepura életét mutatja be, megjelölve a főbb állomáshelyeket archív filmrészletek és fotók felhasználásával. A művésznő gazdag életpályája itthon még a szakemberek számára is szinte teljesen ismeretlen, pedig szerepléseivel ma is lenyűgözi New York-i, bécsi és berlini közönségét. 92 évesen is koncertezik, kiválóan beszél magyarul, bár 1939 óta nem járt szülőhazájában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 szept. 18. - 21:08:25
A kisfilmbõl vázlatosan meg lehet ismerni Eggerth Márta életét, bár szerintem kicsit felszínes a mûsor. Mindenesetre jó dolog, hogy számtalan archív filmrészletet is bevágtak a készítõk, ezek az alkotások idehaza valószínûleg kevésbé ismertek. Egyébként kicsit zavaró, hogy a narrátor Jan Kiepura családnevét folyamatosan *kípurának* ejti, holott õ lengyel volt, tehát *k(j)epura* lenne a helyes, alig hallható j-vel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu