Csak egy nő

Bakancslistához adom
Nur eine Frau / A Regular Woman
15 éven aluliak számára nem ajánlott német krimi-dráma, 90 perc, 2019

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A 16 éves Aynur Németországban élő török bevándorlók gyermeke. Akarata ellenére férjhez adják egy erőszakos férfihoz, és teherbe esik. Amikor rájön, az élet nem olyan, amilyen az ő ortodox muszlim családjánál, Berlinbe szökik, hogy új életet kezdjen. A kisfia születése után munkát talál és egy német férfival randevúzik, aki olyannak szereti, amilyen. Ám a családja úgy gondolja, Aynur ezzel megsértette a becsületkódexüket, nem fogadják el, hogy maga döntsön az életéről. Igaz történet alapján.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:12:42 6/10
Kár lenne tagadni, hogy a lányokat korán férjhez adták a szülők Magyarországon is. Suba a subához, guba a gubához, föld a földhöz. Még gyerekkoromban is ilyenekkel – Körhinta, Talpalatnyi föld – idegesítettek a filmesek. A mostaniak viszont a begyöpösödött agyú iszlám fundamentalistákkal bosszantanak.
Aynur tökéletesen megérdemelte a sorsát, mert tudnia kellett, hogy amit tesz az megbocsáthatatlan a családja szemében. És én is megérdemeltem, hogy a vérnyomásom az egekbe szökjön, mert ostoba idiótákról készített filmet nem volna szabad végignéznem.
8/10
jn 2020 máj. 17. - 22:05:14 8/10
Jó és megrázó film, igaz történet alapján.