Csak egy pillantás

Bakancslistához adom
Le temps de l'aventure
francia-belga-ír romantikus dráma, 104 perc, 2013

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Alix, a negyvenes évei elején járó színésznő Calais-ban játszik egy darabban. Amikor nem kapja meg a fizetési csekkjét, dühös lesz, és az első vonattal Párizsba utazik. Az utazás alatt egy idősebb, vonzó férfival szemez, és úgy találja, hogy vonzódik hozzá. Párizsba érve Alix és a titokzatos férfi útjai elválnak. Ám a férfi megmagyarázhatatlan módon vonzza a nőt: követi őt, újra találkozik vele, mígnem elragadja őket a szenvedély. Vajon puszta fellángolásról van szó, vagy ez valami különleges dolog kezdete?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Andrea Majer 2018 febr. 18. - 17:57:24
Unalmas, minden koncepció nélkül lassan ballagnak az események. Fél óra után már bármi történhet, nem rázza fel a nézõt. Elvesztegetett idõ .
proklima 2016 jún. 24. - 14:15:42
Nem rossz film, de hogy Alix miért rohan annyit, az számomra rejtély.
Elég idegesítõ a csaj (persze ez azt is jelentheti, hogy jól játssza a szerepét)
Nem egy ilyen nõ életem fénypontja.
8/10
Sokan Vagyunk 2014 nov. 30. - 10:16:29
Nagyon megfogott ez a film. Vannak egy nõ életében olyan idõszakok, amikor meghal, ha valakihez nem tartozhat, leginkább érintés szintjén. A párját nem érte el, a ki nem mondott szavak, meg nem élt érintések, nézések belefagytak ..... volna, ha ott a vonaton, nem találkozik össze két szempár. Maradéktalanul tudtam azonosulni a nõvel. Voltak az én életemben is olyan korszakok (melyik nõében nem?), amikor egy jó szóért, egy mély érzésért meghaltam volna. A két fõszereplõ, de a többiek is kifogástalanok voltak, a nõvér hihetetlenül ismerõs, a mindent jobban tudó-tervezõ-gondoló személy, akinek a saját élete sincs "rendben", de a másét szeretné még rendbenebbül tudni. Illetve abból táplálkozik, hogy a testvére sokkal esendõbb, mint õ. Élvezi a viszályt, a fennsõbbrendûségét, de meg nem érti a másikat. A történet, a forgarókönyv, az operatõri és a színészi teljesítmény csillagos ötös!
tortura 2014 febr. 28. - 09:22:31
Igen, szép film volt. Kedvelem a francia filmeket. Számomra ez az alkotás valahol a játékfilm és a mûvészfilm mezsgyéjén van.
Igen, a komolyzenei betétek csodálatosak és nagyon jól illenek a témához, a hangulathoz. Szép párizsi képeket is láthattunk.
Ez a film azt üzente leginkább - legalábbis szerintem - hogy a szenvedélyben és a vonzalomban mennyire nincs logika. Ugyanis, amit a fõhõs csinál, abban minimális következetesség sincs.
SPOILER lehet!!
Félretéve minden észérvet, követ egy vadidegen férfit, felmegy hozzá, együtt van vele, lelép, utána ismét visszamegy hozzá, elárulja legféltettebb titkát neki. Felkeresi az utált nõvérét, hogy pénzt kunyeráljon tõle, majd jól összeveszik vele. Egész nap az elérhetetlen paliját hívogatja, akinek 7 hete nem meri elmondani a terhességét. És a végén mégis õt választja. Tényleg nincs benne semmi értelem. Együtt tölt egy napot egy ellenállhatatlan férfival, mégis visszamegy a palijához. Nekem jobb tetszett volna, ha elmegy a férfival Angliába. Így az egész nem kerek. De el tudom fogadni, mert az érzelmek tényleg nem mindig követik a logikát.
Tetszett az is, hogy valósághû volt a film. Nem egy szexbombát mutattak és nem egy tökéletes macsót. Azokból van a legkevesebb. Igazi gyarló, esendõ, tökéletlen volt mindkét fõszereplõ. Nálam ez külön pont. Itt végre egy olyan színésznõt mutattak, amibõl a legtöbb van: nem a dollármilliókat keresõ világsztár, hanem a napi kenyérgondokkal küzdõ "iparos", aki elutazik egy maghallgatásért, aki nem kapja meg idõben a fizetését, stb.
k11zoltan 2014 febr. 23. - 11:52:43
Sok dolgot sûrítettek egy napba.
8/10
Marianyu 2014 febr. 18. - 06:06:53 8/10
Értékes, szép film. Nem lehetett egyszerû ilyen finom érzéseket eljátszani.A zene kihangsúlyozza a jelenetek finomságát. Nagyon tetszett mindkét fõszereplõ játéka . Egy szép , érett korú férfi és egy idegesítõ nõ , de az a típus akinek szívesen lennék a barátnõje. A befejezésnél ott a remény :D Megható, ahogy a férfi a búcsúzásnál elkezdi félteni a nõt ...tényleg este játszani fogsz?, tényleg jól érzed magadat?... vigyázz magadra - valami ilyesmiket mond. Számomra az is fontos, hogy megmutatja vannak emberek az életünkben, akik a lelkünk mélyén megérintenek minket és valami külöleges viszony tud kialakulni /nem csak szerelemre gondolok /.
8/10
NADALFAN 2014 febr. 17. - 16:43:51 8/10
érdekes film no , mondhatni egyéjszakás kaland , ha nem nappal történnének az események. a szerelmi na + testi vágy kortalanságának a dicsõitése:)
a nõi karakter kissé idegesítõ, de jól alakítja a szinésznõ.
és a zenék nagyon jók , a klasszikus betét meg különösképpen stimmel a történethez.
ajánlom:) 8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu