Csak színház és más semmi

Bakancslistához adom
magyar tévéfilmsorozat, 2016

Értékelés:

222 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a teátrum világába kalauzolják a nézőt, bepillantást engedve a kulisszatitkokba. Ármány, szerelem, féltékenység, szakmai irigység a színpadon és azon kívül.
Három szatirikus hangvételű történetszál bonyolódik párhuzamosan, amelyek alkalmanként összefonódnak, és a híres díva (Schell Judit) és rendező férje (Csányi Sándor) magánéleti válsága körül bonyolódik, melynek egy színházi bemutató ad keretet az olvasópróbától a premierig.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Rojita okt. 25. 22:40:56 10/10 Előzmény Rojita
Nem akartam nagyon ekézni. Csányi Sándor fátyolos hangja és némi beszédhibája mellett jó színész és jó ember. Talán kevesen tudják, h rendszeresen segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket, kórházakat és ezt nem íratja ki az újság címoldalára. Így kerek a Róla alkotott kép.

A Csak színház sorozat még mindig tetszik.
10/10
Rojita okt. 25. 21:42:04 10/10 Előzmény Edmond Dantes
Sajnos, ez igaz. Mikor először láttam filmen, megdöbbentem a beszédén. Szakirányú főiskolát végzett, tehát évekig tanították beszédképzésre és nem segített rajta? Remek szerepeket kapott és kap. Valamit kellene kezdenie magával. Leginkább rendszeresen kellene logopédushoz járnia. (Lehet, h jár is, de nem tudnak rajta segíteni?)
Az amoroso - szerepekben mindig jó volt, de hát a beszéde... Egy színésznek a megjelenése és a hangja együtt kell, h tökéletes legyen.

A Csak színház sorozat sikerült magyar produkció. Remélem, lesz folytatása.
Edmond Dantes okt. 25. 15:40:54 Előzmény Yuliusz
Fenykoraban sem lehetett erteni, szinpadon sem filmben sem. Sok evvel es szamos kiloval gyarapodott, de ez nem valtozott. Szerintem konkretan beszedhibas. Arca valtozatlan = nagy.
1/10
DUNAWÖLD okt. 24. 23:44:04 1/10 Előzmény Yuliusz
Mindig ilyen volt. Kuvétel: Kontroll, és Szabadság, szerelem.
Akkor villantott.
Amúgy mindig ugyanaz a karakterszereplő.
De a 3 sittes ripacshoz képest színészkirály ( stólbuci, győző, baromsimon).
1/10
DUNAWÖLD okt. 24. 23:40:18 1/10
WTF?!? A 4 összeesküvő (éjjel 2) elé helyezni ezt a mesterkélt bulvárt?!?
Yuliusz szept. 17. 13:29:49
Csányi beszédét egyre nehezebb érteni. Zártan, kásásan beszél és néha hadar is.
4/10
ligetiz51 szept. 05. 09:06:59 4/10
Az új generációból Lovas Rozi, a "régebbiekből" Csányi-Schell-Szervét kitűnőek. a többiek kicsit szürkébbek...de összességében egy jó, nagyon is nézhető sorozat.
10/10
harazsoka júl. 26. 15:11:39 10/10
Miért csak most látom ? Végre egy jó sorozat, ami nagyjáték film szìnvonalú, nem gyenge szappanopera, futószalagon írt semmi történetekkel. A szìnházvilág izgalmas kulissza mögé láthatunk. Jó a forgatóköny, jók a párbeszédek, jók a karakterek. Csányi- Schell páros, zseniálisan jó, imádom őket. A szereplő válogatás fantasztikus, mindenki, és a teljes stábig. Lovas Rozi is fantasztikus. Szentimentális vagyok, első évad 6. Befejező snitt, könnycsepp morzsolás. Átengedtem magam a naív pillanatnak. Remélem a következő évadok is hoznak sok izgalmas, élvezetes órákat. Szuper nyári vasárnapom volt! Köszi az alkotóknak.
napraforgó jún. 25. 20:04:12
Leadták az első évadot is? Ha igen, mikor? Vagy a 2. évadól kezdik az ismétlést?
olahmiki1959 jún. 24. 05:27:08
Helló! Segítsetek, légyszi!
Ez most új széria, vagy ismétlés?
6/10
Dandras121 2019 jún. 12. - 23:53:31 6/10
Nekem csalódás volt az első évad végére. Nem értem miért kellett bele ez a minden csaj nyaljon ki egy másikat vonal. Kicsit olyan mintha Joey írta volna a forgatókönyvet, kiélve a perverzióit. Van egy jó színész gárda, bonyoldalmak, konfliktusok erre ebben is ezt a deviáns faszságot kell nézni. Kár érte.
Trivia Showtime 2019 máj. 08. - 15:15:35 Előzmény Edmond Dantes
A negyedik évad színvonala valóban némileg csökkent ez előzőekéhez képest, sok mindent már csak rutinból hoztak az alkotók és közreműködők.
Mindazonáltal továbbra is szívesen néztem az epizódokat, és jól szórakoztam rajtuk.
Míg Mentes Juli és Réti Nóri frissességet hoztak, addig a műmájer, affektáló Ember Márk túl sok volt.
Az egyébként zseniális Bánsági Ildikó karaktere is kissé túltengett.
Szervét viszont vitte a hátán a szériát... ;)
AzErzsike 2019 máj. 05. - 22:05:02
Kár hogy vége!
bermike 2019 ápr. 14. - 00:19:48
egy másik remek sorozat, az Alvilág. Most fejeztem be 2019-es, 8 részes, Balsai Móni eszméletlen jó. én nen tv.t nézek, a sorozatbaráton találtam. Szuper. Most kezdem ezt a szinházast,,, hát nem rossz , folytatom mert kedvelek pár szinészt....
Edmond Dantes 2019 ápr. 08. - 17:27:05 Előzmény Rojita
Hát igen. Röviden: csináljanak jót. Az idei jelek szerint (már?) nem tudnak. A színház tatarozása rosszat tett a sorozatnak...mellesleg forgalmi akadályt okoz. Ma is elakadt a troli a Tháliánál.
10/10
Rojita 2019 ápr. 08. - 14:43:50 10/10
A mostani 4. epizódot teljesen Szervét Tibor játéka vitte.
10/10
Rojita 2019 márc. 31. - 22:47:20 10/10 Előzmény Edmond Dantes
Nem mondom, h hagyják abba a sorozatot. Sőt, remélem folyt. következik jövőre is. Sokan szeretjük a színház világával foglalkozó storykat. Csak okuljanak az idei évad hibáiból:
1. Ne az ismeretlen, majdnem kezdő színészek kapják a nagyobb szerepeket.
2. A forgatókönyv egyforma arányban mutassa mindegyik eseménylánc szereplőit
3. A már bevált, régi humoros arcokra többet építsenek
4. Pergőbb forgatókönyvet, színész anekdotákat napjainkból, aktuális életünket kicsit beépíteni.
10/10
Rojita 2019 márc. 31. - 15:27:51 10/10
Ez az. Kevés benne a húzónév. Akik meg azok, rövid a szerepük. Kevésbé pergő.
Túl hosszú és unalmas Bánsági Ildikó férfi fogási próbálkozása.
Lili és Alex -kettőse is elég furcsa. Mihecz Estilla megjelenése, ruházata, répavörös haja abszolút nem egy fővárosi színésznőre emlékeztet. Illik hozzá az amatőr színészt játszó Ember Márk.
Márton Andrásra régről vígjáték alakításaira emlékszem. (Aztán a 90-es években elkezdett politizálni a Fidesz-ben, konzulságot kapott a párttól, Amerikában élt 15 évet.) Itt is egy humoros, madár-imádó, féltékeny figurát kell alakítania. Sajnos, ez a madarakról mesélgetése még jobban lelassítja a jeleneteit.
Edmond Dantes 2019 márc. 31. - 06:57:49 Előzmény Rojita
A folsoroltak kozt legalabb harom vadonatuj figura van harom ismeretlen szinesznovel, akik olykor osszekeverhetok. A tavalyi sorozat vege nagyjabol elvarrta a szalakat nincs igazi folyyamatossag jden a korabbi evadok utan es az egesz ellaposodott, elfaradni latszik. Talan pihentet j netan lezarni kellett volna. Jelen allapotaban tultolt, eleg erdektelen.
10/10
Rojita 2019 márc. 31. - 00:19:47 10/10
Ismét 4 párt követ a történet a színházban:
1. Az igazgató/ Szervét Tibor és író-dramarurg felesége/Szávai Viktória.
2. Eszti igazgatói titkárnő/Sipos Vera és ügyelő férje/Fesztbaum Béla.
3. Cili - a főrendező mamája/ Bánsági Ildikó és Zsiga -volt férje/Csernák János és Cili udvarlója/Márton András.
4. Lili fiatal színésznő / Mihecz Estilla és Máté rendező/ Klem Viktor és Alex rocksztár / Ember Márk.

Tulajdonképpen még 2 + párt figyelhetünk:
Két egymással rivalizáló színésznő-gyakornok: Rebeka/ Tóth Eszter - tehetséges, kedves lány gazdag papával és Tina gyakornok/Réti Nóra - kevésbé tehetséges, áskálódó, mindenre kapható lány.
A másik pár Petra írónő / Szávai Viktória és Kinga dramaturg-gyakornok / Mentes Júlia ütköztetése.

Hogy ezt az évadot kicsit halványabbnak érezzük a korábbiaknál, első ok, h majdnem kiírták Barnabás főrendezőt (Csányi Sándort), gyes-re küldték és csak percekre jelenik meg. A másik ok: az arányok eltolódása.
Időben - tartalomban hosszabb jeleneteket kapott az idősödő Cili ügyeskedése az udvarlója és volt férje közt, vmint a nézők nagy része előtt teljesen ismeretlen Mihecz Estilla/Lili és Ember Márk /Alex párharca. Ugyanakkor a már eddig abszolút sikeres másik két pár kevesebb lehetőséget kapott.
Az egész sorozatot Dénes igazgató /Szervét Tibor humorban is profi jelenléte biztosítja. Mellette Petra dramaturg felesége habókos, kelekótya diáklánynak tűnik. Jelen problémája, h egy író elhagyja a pendrive-ját, ráadásul, h nincs is másolata a rajta levő munkájáról, - erősen hihetetlennek érzem.
Nagyon sajnálom, h minimális szerepet kapott eddig a humorban verhetetlen ügyelő /Feszbaum Béla és párja, Eszti titkárnő / Sipos Vera.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu