Családi karácsony

Bakancslistához adom
Den tid på året / That Time of Year
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dán vígjáték, dráma, 101 perc, 2018

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsorára várják a családot. Vendégségbe érkeznek Katrine régóta elvált szülei, nemrég pappá szentelt nővére, Barbara, valamint tudálékos férje és kezelhetetlenül hiperaktív fiuk. Katrine és Mads két tinédzserkorú gyereke és Mads szülei is asztalhoz ülnek, továbbá az utolsó pillanatban csatlakozik a vendégsereghez a rehabilitációról kiengedett másik nővér, Patricia, hogy végképp hisztérikussá váljon a helyzet. Együtt a boldog család. Ám ahogy az várható, a nagyon különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, s rövidesen elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén.

Napjaink egyik legnépszerűbb dán színész-rendezője Paprika Steen (Születésnap, Ádám almái, Csak a szerelem számít, Tapsvihar, Dominó) harmadik játékfilmje a Családi karácsony. A keserédes fekete vígjátékban a főszerepet is eljátssza, olyan remek partnerekkel, mint Jacob Lohmann (Palackposta, A bűnös, Egy gyilkos ügy, Egy veszedelmes viszony), Fanny Bornedal (A 64-es betegnapló, A híd, Csak egy szerelmesfilm), és Sofie Gråbøl (Egy gyilkos ügy, Gengszterek fogadója, Mifune utolsó dala, A ház, amit Jack épített). A dán filmkritikusok hét kategóriában jelölték a Családi karácsonyt az év dán filmje díjra, többek között a legjobb film, elismerésére, valamint négy színészi díjra. A legjobb forgatókönyv Bodil-díját pedig el is nyerte a film.
Bemutató dátuma: 2019. december 19. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
dandelion83 febr. 14. 16:19:09 7/10
Ez nem egy cukormázas habcsókba bújtatott karácsonyi alkotás, ez egy valós, problémákkal, fájdalmakkal, sérelmekkel teli család ünnepi estéjébe enged bepillantást a nézőnek.
10/10
kollerne 2020 jan. 15. - 15:11:18 10/10
Szerintem nagyon érzékeny, őszinte film emberi kapcsolatokról a családon belül. Az északi emberek lelkivilágába, életérzésébe is komoly betekintést enged. De inkább 40 év fölöttieknek ajánlom. Az alatt is élvezhető a nem mindennapi humora miatt. Engem érzelmileg nagyon megmozgatott.
7/10
vandorbab 2019 dec. 25. - 17:12:23 7/10
Karácsonyi kamaradarab, bejgli nélkül, de háztáji indulatokkal alaposan megspékelve. Nincsen a filmben semmi újszerű, mégis kiváló iparos munka lett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu