Csalóka napfény II. - Szabadulás

Bakancslistához adom
Utomlennye sontsem 2: Predstoyanie / Burnt by the Sun 2
orosz filmdráma, 146 perc, 2011

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A korábbi önálló első mozi története 1936-ban egy nyári napon egy oroszországi dácsában játszódott. Dimitrij ide érkezett, hogy meglátogassa Maruszját és családját. Tíz éve nem látta a lányt. Ezalatt Maruszja férjhez ment Szergej Petrovicshoz, egy köztiszteletben álló háborús hőshöz. Kislányuk, Nágya már hat éves akkor. Dimitrij a sztálini titkosrendőrség tisztje lett. Miért jelent meg ilyen hosszú idő után ezen a ragyogó nyári vasárnapon? Itt folytatódik a Csalóka napfény trilógiájának második darabja, az Exodus.

A rettegett Sztálin saját népét tartja félelemben és elnyomásban, miközben a nácik egyre közelednek Oroszország felé. Szergej Petrovics Kotov ezredes, aki csodával határos módon túlélte a sztálini tisztogatás során kimondott halálos ítéletet, most a frontvonalakon harcol. Kotov lánya, Nágya, akit a náci katonák meg akartak erőszakolni, de sikerült megmenekülnie, most ápoló nővérként, élete kockáztatásával menti mások életét.

A háborútól szétszaggatott nemzet, korábban egymás ellenségei, most együtt harcolnak, hogy megvédjék hazájukat. A végső cél a győzelem. A halálos erejű háború hatalmas áldozatokat követel: a nácik embereket ölnek, falvakat gyújtanak fel, nőket erőszakolnak, templomokat bombáznak le, hidakat rombolnak.

Kotov és lánya, a borzalmas háború közepette, a túlélés reményében, folyton egymásra gondolnak, az álmok-víziók világába menekülnek, de álmaik a bombázások közepette szertefoszlanak. A tűz és a füst befeketíti, elnyeli a nap sugarait. A táj élettelenné válik, védtelenné, halottak, tetemek mindenütt. Majd a halált betemeti a hó. Az élet véget ért. Csupán egy pillangó repdes a fegyverek és holttestek felett, az örökkévalóság felé.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
LajtaJ 2015 okt. 28. - 14:50:30
Az elsõ részt megtaláltam valahol a neten, onnan letöltöttem.
A harmadik részt ma este remélhetõleg sikerül majd felvennem.

A hiányzó második résszel ki tudna segíteni valaki?
Köszönöm!
5/10
vakkond 2015 okt. 26. - 15:32:09 5/10
Az 1994-es elsõ rész számomra top10-es film, minden idõk minden filmjét tekintve.
A folytatás sajnos nem sikerült ennyire, közepesnek is csak jóindulattal lehet nevezni.
LajtaJ 2015 okt. 22. - 00:55:35
De sajnálom, hogy az elsõ részt nem láttam.
Remélem, hogy hamarosan megismétlik valahol!
10/10
boyka0 2011 szept. 25. - 20:55:26 10/10
5* ! -Érdemes megnézni
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu