Cseppben az élet

Bakancslistához adom
filmsorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. Miközben a film érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ligetiz51 szept. 02. 13:48:03 10/10
Nem kell ezt elemezni...meg kell nézni és aki abban az időben élt az érti, aki még nem annak tanulságul, hogy milyen borzalmas volt az a kádári "legvidámabb barakk". Akik meg visszasírják.....meg "most sem sokkal jobb" nos azok bizonyosan a Mátyus elvtárs és köreinek leszármazottai....és bizony igen sokan vannak manapság is igen magas pozíciókban.
HakapesziM szept. 01. 10:41:13
Kiváló film volt, tegnap néztük meg a négy részt egymás után. Lehet kötözködni, hogy tudományos szempontból mennyire helytálló otthon kotyvasztani majd osztogatni a cseppeket, de a lényeg, hogy a vége siker. Ma szabadon veheted a Béres Cseppet a patikában, nyilván nem a rák ellenszere, de azt soha nem mondta senki. Egy ember kitartott az elvei, álmai mellett és győzött. Ezt egyetlen nyavalyogó sem veheti el tőle.
4/10
Herta Emil máj. 25. 18:46:50 4/10
Szerintem didaktikus, sematikus. Giccs. A negatív karakterek viszik el a filmet. Szinopszis: orvosetikai engedély nélkül emberi szöveteket ad ki egy vidéki orvos egy vidéki agrármérnöknek, aki állatkísérleti engedély és képesítés (pl. FELASA B vagy C tanfolyam elvégzése) nélkül, vezetö kutatói felügyelet nélkül, minimális higiéniai feltételek mellet, arra nem alkalmas helyen (családi ház WC-je), emberi fogyasztásra készít nehézfémoldatot (felesleget közüzemi csatornába önti?), aztán orvosetikai engedély nélkül embereket kezel a fémoldattal (köztük 18 évet be nem töltött személyeket, gondviselö elözetes írásos engedélye nélkül), stb. Ennek sokan örülnek. A kommunista vezetés ezért elintézi hogy mindez következmények nélkül maradjon, és a fémoldat ezután akadály nélkül eljusson a széles dolgozó tömegekhez. Cool.
10/10
sizu máj. 19. 13:14:46 10/10
Nem egyszerűen a jó ember gyanús, de ezt kifejtettem...
Úgy gondolom, hogy sivár élete annak van, aki névtelenül elkezd személyeskedni.
Gyengébbek kedvéért: ez egy FILM, idealizált világ. Nem keverendő össze a valósággal.
10/10
DUNAWÖLD máj. 18. 14:49:13 10/10 Előzmény sizu
"Gyanús" a jó ember?
Szomorú, sivár, lelkileg (is?) szegény élete lehet.
1/10
bsand máj. 18. 06:55:26 1/10 Előzmény Trivia Showtime
"Nem ártana, ha a magyar értelmiség ma is ugyanígy kiállna..."
Milyen értelmiség??? Felsorolod kikre gondolsz?
liw603 ápr. 22. 12:33:11 Előzmény hpapline
Bár nem láttam az eredeti sorozatot, tudomásom szerint az első évad első két részében van hasonlóság. Viszont ahogy írtam, nem (csak) a tartalom miatt tartom a többi magyar sorozatból kitűnőnek ezt az alkotást.
9/10
Trivia Showtime ápr. 20. 00:33:41 9/10
A Béres cseppek hatásosságával kapcsolatban nem tudok, és nem is kívánok nyilatkozni...
De...
...a filmsorozat - kissé idealista volta ellenére is - profi módon kivitelezett, gyönyörűen fényképezett, hibátlanul vágott, kellemes zenével és intelligens dramaturgiával elkészített, kiváló szereplőgárdát felvonultató produkció.
És még egy megjegyzés:
Nem ártana, ha a magyar értelmiség ma is ugyanígy kiállna a becsületes kisemberek, jobb sorsra érdemes tudósok, valamint a pixisen kívül eső tehetséges művészek mellett, mint ahogyan azt Nagy László, Illyés Gyula, Déry Tibor és a többiek tették anno!
10/10
hpapline ápr. 18. 19:45:36 10/10 Előzmény liw603
Az Aranyélet egy külfödről megvásárolt remake. Nem igazán magyar.
petden ápr. 16. 22:36:07 Előzmény kölesgolyó
Köszönöm !
10/10
kölesgolyó ápr. 16. 22:33:17 10/10 Előzmény petden
médiaklikken megtekinthetők még a részek, ki tudja, meddig

https://www.mediaklikk.hu/musor/cseppben-az-elet/
10/10
luci87 ápr. 16. 15:24:38 10/10
Erdekes,hogy akkor hasznalt daganatos betegeknek is a csepp ...
Ma meg....arra vettem idos anyukamnak,hogy kicsit jobb legyen az etvagya tole,hizzon,es erosodjon az immunrendszere....
Senkit nem hallottam,hogy kigyogyult volna a rakbol tole...
petden ápr. 16. 12:53:41
Várható ismétlés?
liw603 ápr. 15. 01:20:15 Előzmény sizu
Tényleg kár lett volna kihagyni és tényleg a sorozatot kell véleményezni ezen az oldalon. Akkor én most megteszem: Valóban nem volt rossz, sőt egész jó volt. Vártam én is a következő részeket, ugyanakkor ordított róla , hogy bemutassák, milyen ocsmány ,aljas és undorító rendszer volt a szocializmus. Azonban mi változott? Szerintem jó irányba nem sok minden.... Na de vissza a sorozathoz: tényleg érdekes volt és nagyon szép természet közeli képsorok voltak benne. Az viszont határozottan idegesített, hogy nem sikerült a konkrét idősíkban való elhelyezés. Pl: mit keres az ős Moszkvics rendőrautó az 1200-as Lada rendőrautóval egy képsorban? És még sorolhatnám...
"Az utóbbi években nem sok említésre méltó magyar film született" Szerintem igen, sorozat mindenképpen. Úgy hívják: Aranyélet. Amennyiben nem láttad , nézd meg, ha nem tetszik a történet, az elkészítés színvonala miatt mindenképpen említésre méltó.
10/10
sizu ápr. 14. 18:34:43 10/10
Kár lenne kihagyni a filmet. Az utóbbi években nem sok említésre méltó magyar film született. Kissé vontatott, mégis érdekli az embert, hogy mi fog történni. Vártam az újabb részeket, és hasznos volt megismerni Béres József életútját, személyiségét, hitvallását. Bár nekem mindig gyanús, ha valaki ennyire tökéletesen jó ember, de mégiscsak egy film... Ettől az egytől lett icipicit hiteltelen. Biztosan jó ember volt, de kétlem, hogy van olyan, akinek a fejében soha nem fordul meg egy pillanatra sem a káröröm, az elégtétel, a meggazdagodás gondolata.
Még az utolsó rész végén, amikor a későbbi díjait sorolják, egy bevágást el tudtam volna képzelni, hogy a Herbária polcairól reklám nélkül is elkapkodták, nem győzték gyártani, és az emberek később is országosan szájról-szájra adták a hírét.
katimama hozzászólása értelmetlen, én sem tudtam értelmezni, így csak indokolatlan vádaskodás.
Az első 3 részben nem voltak jellemzők a poénok, de egy mégis nagyon találó volt - "56 óta van itt egy kis huzat" :D
Az utolsó részben viszont több jól sikerült poén is volt.
10/10
kölesgolyó ápr. 14. 12:06:14 10/10
Mindig mindennel kapcsolatban vannak elégedetlenkedők, így természetes, hogy sokan puffognak, akiknek (vagy akik szerint) semmit sem használ a Béres csepp. Jó lenne leszögezni, hogy Béres sosem állította, hogy a szer bármilyen betegséget is gyógyítana, és ezt a sorozatban is többször hangsúlyozták. A csepp immunerősítő, aminek köszönhetően a szervezet hatékonyabban tud harcolni a betegségekkel. Az, hogy "csodaszer", meg hogy "gyógyítja a rákot" egyszerű hazugság, amit a sok iskolázatlan, tudatlan ember terjesztett el. Az, hogy kinél használ és kinél nem, nagyban függ attól, hogy annak az embernek MITŐL alakult ki az adott betegsége. Nyilván egy láncdohányos esetében nem sokat segítene a tüdőrákján, de ha valakinek a gyenge ellenállóképessége miatt alakul ki ilyen-olyan kór, akár rák, azon sokat tud segíteni.

De az a helyzet, hogy ezen az oldalon a sorozatot kellene véleményezni, ami egyébként kiemelkedően magas színvonalúra sikeredett. Ritkán látni ilyen minőségű magyar alkotást, úgyhogy le a kalappal.

Aki ezt a sorozatot 1-esre értékeli, az csak saját magát minősíti, és tökéletesen mutatja, mennyire képtelen az objektív véleményformálásra akkor, ha egy alkotás neki nem tetsző témáról készül.
liw603 ápr. 14. 11:30:25 Előzmény katimama10
Kedves katimama10 !
Mindenekelőtt szeretném tisztázni, hogy nem vagyok semmilyen kapcsolatban a Béres családdal és nem vagyok a rajongójuk. A válaszodat viszont nem tudom értelmezni tartalmi szempontból, de igazából nyelvtanilag sem.
"Nem tudom , hogy önnek hogy esett volna ha tizennyolc évesen egy dilettáns azt állítja hogy hogy a gyermeke leukémiás, mert nem nem volt orvos és semmi köze sem lehetett volna sem a vért tartalmazó ampullához , vagy kórlapjához . Ő hozzájutott és halálra rémítette a családját , miközben csak egy nagyfokú gyulladás volt a szervezetében. " Egyrészt nem értem ezt miért írtad nekem, másrészt kinek a családját? Vagy mi van? Erről a következő jut eszembe: Az ügyeletes rendőrtiszt beront a parancsnokához. Százados úr! A kapuügyeletes főbe lőtte magát! Százados: engem???

"Ő nem volt orvos mint hogy itt hangsúlyozzák , tehát nem is értett ahhoz , hogy a kiadott kórlapokból diagnosztizáljon . " Én nem vettem észre , hogy a filmben bárki bármikor azt hangsúlyozta volna, hogy orvos lenne Béres József, inkább azt, hogy egy növényvédelmi szakember. Ahogy a hozzászólásomban is írtam, attól, hogy valaki nem orvos ,vagy ügyvéd, még lehet dr. Az újságokban megjelenő baromságokról meg inkább nem is írok semmit. Végezetül ,az írásodat nem nekem kellett volna címezned.
katimama10 ápr. 13. 22:26:31 Előzmény limetta328
Kikérem magamnak ! Sem hazug sem ostoba nem vagyok! Aki ilyet ír le egy sült paraszt!
katimama10 ápr. 13. 22:10:46 Előzmény liw603
Ez egy film és nyilván azért készült ,hogy a munkásságát kiemeljék. A valóság azért nem ennyire fekete és fehér. Nem tudom , hogy önnek hogy esett volna ha tizennyolc évesen egy dilettáns azt állítja hogy hogy a gyermeke leukémiás, mert nem nem volt orvos és semmi köze sem lehetett volna sem a vért tartalmazó ampullához , vagy kórlapjához . Ő hozzájutott és halálra rémítette a családját , miközben csak egy nagyfokú gyulladás volt a szervezetében. Ő nem volt orvos mint hogy itt hangsúlyozzák , tehát nem is értett ahhoz , hogy a kiadott kórlapokból diagnosztizáljon . Ez a film arról szól , hogy az ő sikertelenségét az akkori politika lejáratásáról. Arról nem is beszélve , hogy amikor az országban kiderült a HÍV vírus a Kelet - Magyarországban megjelent , hogy az ő cseppje arra is jó. Kutakodni kell az archívumba és ott meglehet találni.
10/10
Lambada ápr. 13. 21:55:34 10/10
Köszönjük az élményt, amit ez a sorozat nyújtott! Maximális elismerés illeti az alkotókat, színészeket és mindazokat, akik részt vettek az elkészítésében. Az én szememben ez a film érdemelne Oscar-díjat, nem azok, amelyeknek Amerikában osztogatják.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás