Csiky Gergely: Buborékok

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 125 perc, 2005

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Én, persze, csak azért vagyok, hogy fizessek - mondja sorsába beletörődve már a történet legelején Solmay Ignác földbirtokos. Ám hiába hajtotta szerencsétlen fejét "önként és dalolva" a házasság rabigájába, az ő pénztárcája sem bírja a végtelenségig öt felnőtt gyermeke, valamint bájos felesége luxusigényeit. Lovak, ruhák, ékszerek, estélyek és partik, egy kis vesztegetés itt, némi úri becsület amott, s a család máris a teljes anyagi csőd szélére kerül. Ám erről, a családfőn kívül, "persze" senki sem hajlandó tudomást venni! Mindenki hajtja a saját álmait, miközben a szerző mulatságosan figurázza ki az uraskodó család és környezete kicsinyes világát.

Jordán Tamás sztárszereposztásban vitte színre Csiky Gergely vígjátékát a Nemzeti színpadán. Blaskó Péter elnyomott családfője legalább olyan mulatságos, mint Stohl András ügyefogyott kérője, Udvaros Dorottya pedig a legédesebb "rettenetes anya", akit valaha színpadon láttunk.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Pünkösdi Kató 2011 júl. 10. - 15:56:03 Előzmény eandi59
Az m1 meghallgatta kérésed, igaz, pár hónapot, de várni kellett. Mostanában péntekenként adnak 1-1 színházi elõadást, a fogyaszthatóbb darabokból, amit esetleg a kevésbé színházszeretõ is megnéz. Sokkal jobbak a zenés elõadások, a vígjáték, szemben a komolya, embertpróbáló prózaival... Nem mondom, hogy az utóbbira nincs szükség, de manapság, ebben a kevésbé kultúrált idõkben a könnyedebb elõadásokra van szükség a televízióban.
10/10
eandi59 2011 márc. 19. - 21:06:42 10/10
miért nem lehet minden héten legalább egy ilyen élményhez jutni a TV-n keresztül?