Csillag kontra Gonosz Erők

Bakancslistához adom
Star vs. The Forces of Evil
amerikai rajzfilm sorozat, 2015

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Egy inter-galaktikus harcos a Földre érkezve a Diaz családnál talál otthonra. Itt folytatja a harcot a gonosz ellen. Legfontosabb fegyvere egy varázspálca, mellyel játszi könnyedséggel teszi helyre a dolgokat.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jeffero 2016 jan. 30. - 13:10:06
Pontosítás: Az említett Wander a galaktikus vándor (egyelõre a magyar vetítésben szünetelõ) sorozat, ha jól emlékszem nem dimenzióutazós volt, hanem ûrutazós, nem volt benne dimenziónyitó eszköz, amit állandóan használtak volna, akkor így pontosabb fogalmazásban úgy kellett volna írni, hogy hasonlóan idegen világokban is játszódó.

Egyébként IMDb és más netes források szerint készül a Csillag kontra Gonosz Erõk-bõl 2. évad, de annak premier idõpontjáról még nincs pontos információ (Wikia.com: 2016. tavasz/nyár, IMDb: március), szóval elképzelhetõ, hogy a magyar Disney-n is még jó darabig az eddig vetített részeket ismétlik, és talán csak nyár körül várható új epizód.

Amit nem említettem, a magyar szinkron szerintem nagyon jó, Pillangó Csillag hangjának a többek között az Austin és Ally, Jessie sorozatokból ismert Bogdányi Titanilla tökéletes választás. Kicsit másként hat Csillag hangjaként, és érdekesség, hogy mostanában valamelyik Austin és Ally premier epizódban Ally-re figyelve az egyik jelenetben olyan érzésem volt, mintha Csillagot hallottam volna.
jeffero 2016 jan. 30. - 12:17:49
Szerintem egész jó sorozat, az egyik kedvencem az új Disney sorozatokból. Akinek tetszett a hasonlóan dimenzióutazós Wander a galaktikus vándor, annak valószínûleg ez is tetszeni fog. Mondjuk lehet, hogy nem minden anime rajongónak nyeri el a tetszését, különösen akik minõségibb anime-okat néznek (pl. japán anime-okat), és nem csak a fõ gyerekcsatornákon, pl. Disney-n, Nickelodeonon lévõket.
Érdekes a történet, pörgõs, a karakterek jól el vannak találva, szerethetõek is. A pörgõs volta meg a sulis környezet miatt valószínûleg könnyen befogadható a mai gyerekek számára.

Az állandóan Csillag pálcája után sóvárgó Ludo, a gonosz csapat vezetõje emlékeztet a nagyon régen az MTV-n vetített Praclifalva lakói sorozat gonosz vezér karakterére, akinek hasonló csontos fejfedõje volt.

Talán érdemes kis fenntartással is kezelni ezt a sorozatot, mert gyakran eléggé fura, abszurd dolgok vannak benne. Csillag mindenfélét összevarázsolgat, gyakran meggondolatlanul, aminek olykor rossz következménye lesz, és nem könnyû helyrehozni. Mintha manapság csak azzal lehetne fenntartani az érdeklõdést valami iránt, hogy teljesen logikátlan, tudattalan dolgokat hoznak be, és alig magyarázzák meg a történéseket, a rövid epizód után a nézõre marad, hogy megértse, feldolgozza, mondhatni magához térjen a kis sokk után. Bár talán ez megbocsátható, ha a sorozat szórakoztató jellegét vesszük figyelembe, el kell fogadni valamilyen szinten, hogy ez ilyen sorozat.

Felmerül a kérdés, Csillag vajon miért nem tanulta meg jobban a varázslást, miért nincs mellette egy tanító, egy mester, akivel konzultálhatna, aki vezetné õt, akkor jobban összeszedett lenne... Mondjuk van amikor a megérzéseire hallgat, ösztönbõl cselekszik, félelem nélkül belemegy a veszélyes helyzetekbe (a pálca védelmet, biztonságot is jelent neki ilyenkor), és az vezeti el õt végül a helyes útra, valamiféleképp tanul is belõle. Nem agyal a dolgokon, csak egybõl nyomja a pálcát, lesz ami lesz alapon.

Az jutott eszembe, mintha kis betekintést nyújtana a világban mûködõ sötét erõk természetébe is, amik a háttérben mûködhetnek akár itt a Földön is - a hüllõ karakter jó példa erre. A legdurvább, legelképesztõbb volt e tekintetben az 1. évad záró epizódja (A kastély lerohanása), aminek a premierje 01.30-án volt a Disney-n.
robicsek2 2015 okt. 04. - 11:28:21
Gusztustalan rajzú agyatlan baromság !Tök jó hogy a régen kiváló minõségû Disney- töl ilyen szutykokat kapunk!
Szegény Disney úgy foroghat a sírjában, mint a búgócsiga :(