Csillag születik

Bakancslistához adom
A Star is Born
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai zenés film, filmdráma, 135 perc, 2018

Értékelés:

372 szavazatból
Szerinted?

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel.
Bemutató dátuma: 2018. október 4. Forgalmazó: InterCom

Streamelhető:

Stáblista:

Játszási időpontok

Streamelhető:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2021 dec. 30. - 14:33:18 8/10
Sokan sokminden olyat leírtak a filmről, amikkel egyetértek (karakterépítés, alakítások, Cooper zeneileg is meggyőző munkája, valamint a gitáralapú dalok a pozitív oldalon, egyenetlen színvonal és pár nem kellően kibontott mellékszereplő a negatívon), úgyhogy ezt nem ragozom.

Azt a nagyon is fontos dolgot viszont ragoznám, amit más nem. Úgy kb. a film első negyedénél az otthon lévő Ally egy Yes-pólót visel.
Ennyi, ez az a dolog. :) Ne de miért van rajta ez az egyébként 1978-as album borítóját idéző póló? Az a zene semennyire nem következik sem a karakterből, sem a film egyetlen pillanatából. Teljesen más. Mivel a sztori előző verziója, melyet amúgy nem láttam, 76-os, az arra való utalás kiesik, így csak arra tudok gondolni, hogy maga Lady Gaga ragaszkodhatott hozzá, főhajtásilag valaki számára fontos ember előtt. Lusta vagyok utánanézni, úgyhogy kérdezek, mi lehet az ok?...
Amúgy kis túlzással ez a váratlan momentum fordította át 7-esről az értékelésem, annyira megörültem neki. :)
ccaty 2021 nov. 13. - 00:29:44
Végül csak nem fogon megnézni meg. csak a film elejéből és az előreklámokból láttam részleteket. Nekem elé g is vol, sőt soKK.

Egem ennek a nőnek a lénye, a kisugárzása, a játéka, a nyomulása, .. és még sok minden, ami benne van az borzalmasan riasztó, és bár akár néha talán még mintha azt érezném, elég jó hangja van, de aztán mégsem . Aztán meg szentségtörés volt Piaf-ot énekelnie, csak azért mert ő még egy verébnél is szánalmasabb.
A fószertől sem voltam odáig, a két, kék szemére építette a karakterét , a filmipar történetéből nem egyedül, no kb. eddig tartott , több szót részemről nem érdemel.biztosan nem fogom megnézni.
Amíg itt pötyögtettem, addig ment a film. Már itt az elején benyomták a fő zenei témát, túl hamar...
1/10
Isti1991 2021 okt. 10. - 18:08:03 1/10
Mi a ménkőves Isten megmerevedett bal lábujja van ebben 8 Oscar-díj?
Te jóságos Isten. Láttam Én már elvont, unalmas tematikájú filmet, de ez felért egy öngyilkossággal!
Nem kenyerem a filmek lepontozása, sőt, ellenzem, mert sok jó filmet lepontoznak itt fent amúgy is, de ezt gyerekek, ezt tényleg muszáj volt. Rohadtúl túl van tolva ez... lehet Gaga miatt, mert szerepel benne (a játszik erős kifejezés lenne) vagy a Bradley-vel való csapból is az csöpögő "romantikus" viszonyuknak köszönhető, de ebben közel sincs ennyi!
Asszony kényszerített, azaz nem kényszerített, de kíváncsi volt rá, s be adtam a derekem. Így sz*ptam, mert unom is magam, pluszba sz*ptam, mert közbe ki jöttem cigizni, s azért csesztett mikor megyek már be, mert Ő már nézné tovább................
8/10
Ferenc Nith 2021 aug. 16. - 00:29:41 8/10
Megható, bár nem szeretem a végét. Sok jó zene, érdemes a nézésre.
maggot1111111 2020 nov. 27. - 21:38:01
Felesleges, irritálóan patetikus és hatásvadász volt ez a film. Remelém hamar kimosom magamból ezt a borzalmas filmélményt...
Guatrau 2020 máj. 19. - 03:14:43 Előzmény Kistupac
Nagyon kevés a jó remake, de azért akad. A "Pillangó (Papillon)" ilyen. Nemcsak, hogy jól dolgozza fel az eredetit, de még ad hozzá egy kis pluszt is.
Ezt is meg fogjuk nézni, de részemről, csak a párom miatt.
troy1989 2020 márc. 22. - 13:56:07
Nem rossz film egyszer megnézhető.
Viszont van egy két jelenet ami elég hiteltelen. Pl grammy gálán oda megy részegen be drogozva.. Valóságban ez elképzelhetetlen.. Mert a világ sajtó egyből rá harapna. Gaga alakítása sokkal hitelesebb mintt Coopere aki lényegében egész filmben sajnáltatta magát. Meg részeg volt.. A nyughatatlan sokkal jobb film ha már párhuzam.
4/10
Nooji 2020 febr. 24. - 09:47:18 4/10
Tegnap rávettem magam,hogy megnézzem, és nem azt kaptam,amit vártam.
Szerintem ahhoz képest,amekkora felhajtás volt körülötte nem nagy szám: néha eléggé untam a filmet.Hosszú volt és vontatott.Az éneklés elvitathatatlanul jó,Bradley Cooper hozta a formáját, de nekem Lady Gaga semmiben sem volt különlegesebb,mintha más játszotta volna.
Tény,hogy láttam előtte a Barbra Streisand-os verziót,s abban nekem jobban átjöttek az érzelmek , hitelesebb volt.
Nálam ez - Oscar-díjak ide vagy oda - egyszer nézhető kategória.
10/10
Atis69 2020 jan. 19. - 10:58:07 10/10
Remake ide, remake oda ez a film tuti jó volt, élveztem minden percét. Cooper iszonyú jó volt, és a rendezése is nagyszerű. Gaga megmutatta az emberi arcát ebben a filmben és nagyon rokonszenves lett. Jól ívelt a storry végig és drámai volt a befejezés, bár persze kicsit kiszámítható.
3/10
Kistupac 2020 jan. 11. - 23:47:54 3/10 Előzmény sexykex
Sajnos ez az ötlettelenség az egész filmes szakmát érinti. Bipoláris lett az amerikai piac, egyrészt a temérdek marvell szenny, másrészt ezek a kis költségvetésű remake mozik, sajnos igazi, jó nézhető film talán kettő, esetleg három ha érkezett az utobbi kb 10-15 évben (Jól van már 99-2000, az amerikai mozi legjobb évei!)
5/10
sexykex 2020 jan. 07. - 18:07:37 5/10
Két meglepetés is ért filmnézés közben. Az első, hogy nem ismertem meg a Gaga-lányt: egészen emberi volt a fél kiló festék nélkül, a tekintélyes, sokat szidott orrával együtt. A másik, hogy ez egy hosszú, unalmas és szánalmas film.

Van a régi kiégett vörös óriás, aki a fehér törpévé válás útját járja. Rendkívül karizmatikus, igazi szeretni való pofa lenne, ha nem volna egy drogos, alkoholista barom. Tipikus csillagsors az övé. Már 12-14 évesen öngyilkos akart lenni, de még ahhoz is éretlen volt. Kellett az a 30-40 év, hogy kiteljesedjen és végrehajtsa gyermekkori álmát. Mielőtt azonban bekövetkezne a szupernóva-robbanás, felfedezi az új, fiatal csillagot. Szinte természetes, hogy a rendkívüli tehetségtömegben beindulnak a magfúziók – szerelmes lesz, sztár lesz – ragyogni kezd.

A zene rockosabb része egészen jó, de a történet langyos és szomorú, hogy egyre több régi kaját melegítenek fel Hollywoodban.
8/10
Gabriella Sánta Patasi 2020 jan. 01. - 23:46:07 8/10
Nekem tetszett. A története nem különleges, de a zene jó és Bradley Cooper szakállal is szívdöglesztö. Én a zene miatt néztem meg
3/10
Kistupac 2020 jan. 01. - 09:42:59 3/10 Előzmény bannor72
Én azért ennyire sarkosan nem fogalmaznék. Egy elég széles réteget szólított meg a film, nemre, és korra való tekintet nélkül, ugyanis akárhol néztem, mindenütt magasan van a tetszési indexe. Láttam a 76-os verziót még régebben, az is egy hosszú, unalmas film volt, de valahogy mégis összeállt, egészet, egységes képet mutatott, itt nekem máshogy jött le, mintha tematikusan kapcsolódó klipeket néztem volna, amik egy szomorú sztorit mesélnek, megvan a mondandó, de nagyon ránehezedett a történetre a kilátástalanság, az, hogy a férfi főszereplő élete első pillanattól meg volt határozva, a zenék, a fényképezés, a vágás, sőt még a karaktervezetés, és a dialógusok is szinte nyomasztóan sötétek, komorak voltak. Rengeteg jó dráma van mostanában is a piacon, ez sajnos engem nem szólított meg, vagyis inkább nem abban a formában, amilyen módon azt a készítők szánták
2/10
bannor72 2020 jan. 01. - 05:06:58 2/10 Előzmény Kistupac
Nem veled van a gond( :) Holly-Woody filmipar belőtt egy célközönséget magának és célzottan nekik készülnek a filmek. érzelmi, lelki és szellemi fogyatékos generációnak.
2/10
bannor72 2020 jan. 01. - 04:52:07 2/10
Hát nem csalódtam. Magamban, hogy ezidáig ódzkodtam megnézni ezt a filmet. Botrányosan gyenge még a vártnál is borzalmasabb. Bradely Cooper-ben csalódtam, Gagában nem. Őt ne is említsük. Egy valamire jöttem rá: Lady Gaga transzvesztita bárba való úgy ahogy van. Az volt az ideális neki. Sajnos egyik korábbi eredetit sem láttam, de már nem is akarom. A történet egyszerű klisé, de attól még lehetne egy újabb remaket jól megcsinálni. Ez hiteltelen és szánalmas lett. Eleve Lady Gaga? Vicc! Az egész egy túlértékelt szemét.
3/10
offtopic
Kistupac 2020 jan. 01. - 01:06:03 3/10 Előzmény szamóca67
Bár a filmmel kapcsolatban nem biztos, hogy hasonlóan gondolkodunk (irreleváns is hozzászólásom szempontjából) nyikhaj urat elegánsan kezelted, gratulálok!
3/10
Kistupac 2019 dec. 31. - 22:58:58 3/10
Emberek, én ennyire nem érteném a mostani filmeket? Ennyire érzelmi roncs, úgymond lelki szellemifogyatekos lennék? Hihetetlen ez a film számomra, érthetetlen, hogy honnan ez a nagy siker, Badley Cooper (állítólagos alkohol problémai ellenére) sekélyesen hozza a kiégett piás karakterét, (esküszöm sokáig fel sem ismertem, ha nem nézem meg a stábot, én biztosra veszem, hogy Andrew Lincoln az) Lad Gaga pedig... inkább hagyjuk. Nem tetszett, így látva a kész munkát, megértem, hogy anno 2011-ben Clint Eastwood elengedte az újabb remake ötletét, hagyni kellett volna nyugodni, csak azért újra elmesélni (ráadásul az előző kettőhöz mérten méltánytalan, slendrián, és sajnos trágár módon) hogy egy tehetséges fiatal énekes egy újabb oldaláról mutatkozzon be... mi lett volna a nyolcvanas években, ha Dave Gahan, a Goss ikrek, vagy Freddy Mercury is moziztak volna? Miért kell ez? Tényleg ennyire nincs önálló gondolat a mostani filmes világban? Tényleg ennyire súlytalanná vált a Dráma műfaja? Sajnálom, elvesztettem egy újabb kikapcsolódási formát ,ezután inkább csak olvasok.
1/10
drrencz 2019 dec. 31. - 22:47:30 1/10
Túlértékelt gagyi. Gaga pedig nem való képernyőre,látszik hogy játszik, a filmes világban ez hátrány.
8/10
robespierre24 2019 nov. 05. - 10:07:46 8/10
Alapvetően nem nagyon szeretem a dráma műfaját, de ha már ilyen nagy visszhangot kapott a film, akkor gondoltam megnézem.... és milyen jól tettem. ???? A színészi játék szerintem teljesen rendben van Gagától is, Bradley Cooper pedig egész jól énekel. Az alapsztori bár nem nagy szám, de tökéletesen bemutatja a híresebb zenészek, énekesek pályaívét. A betétdalok pedig zseniálisra sikerültek, és itt külön kiemelném az Always remember us this way-t. A kedvencem mind közül. ????
Összegezve szerintem egy jól sikerült darab, bár azért vannak nála jobbak is, így 10/8 pontot kap tőlem.
9/10
_anita_ 2019 júl. 17. - 16:19:56 9/10
Sokszor látom azt kommentelőknél, hogy nem is magát a filmet kritizálja hanem magát a műfajt. De azért muszáj neki írnia valami negatívat, mert hát a magyarok szeretnek lehúzni mindent. (sajnos)
A film mint dráma szerintem nagyon jó volt, és annak ellenére hogy az első felében csak a kibontakozás volt, - vagyis semmi konfliktus, vagy izgalom, csak sejtetetés, hogy majd igen az lesz a gond, hogy alkesz, drogos a férfi főszereplő- engem lekötött. Ja és az, hogy magánemberként Bradley iszik vagy nem szerintem az az ő magánügye, viszont az alakítása szerintem szuper volt, én teljesen elhittem hogy egy drogos, alkoholista énekes. Azon viszont meglepődtem (kellemes csalódás) hogy ahhoz képest, hogy ő nem énekes elég jól énekelt. És itt is láttam fikázást, hogy milyen szarul énekelt. ..De ilyenkor azért gondoljuk végig, hogy neki nem Queen szinten kell énekelnie, hanem mint színész kell egy ilyen szerepet eljátszania és ezt is tökéletesen teljesítette. Gaga alakítása is teljesen rendben volt, aki szintén "új vizekre" evezett (eddig nem nagyon játszott filmekben ha jól tudom) szóval a csodás hangja mellett színészként is megállta a helyét. Maga a sztori nem egyedülálló valóban, és lehet mondani, hogy minden színész élete kb. ilyen, viszont volt benne valami ami mégis lekötött, legalábbis engem. (Nekem nem volt vontatott, azzal egyetértek, hogy kiszámítható a story.)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu