Csillag Születik

Értékelés:

129 szavazatból
Szerinted?

2012-ben is folytatódik a Csillag Születik. A produkcióba minden eddiginél többen jelentkeztek, akik közül több százan mutathatták meg tehetségüket a zsűri és a népes nézősereg előtt. A válogatásban láthatják, amint a zsűri: Hernádi Judit színművésznő, Pokorny Lia színművésznő, Hajós András zenész és Puzsér Róbert kritikus értékeli a jelentkezők teljesítményét, illetve azt, hogy az értékeléseket miként fogadták a versenyzők. A sokszínűség idén is megmutatkozott mind az előadások típusait, mind pedig a versenyzők személyiségét illetően.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
-csengõzoli-- 2012 dec. 08. - 10:50:15 Előzmény olahmiki1959
Téged, mint zeneileg legkompetensebb fórumtársunkat, szeretnélek megkérni ennek a dalnak az értékelésére, elemzésére!
Remélem a mûvész urat felismered!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kcPqdH0CH2Y
Fenrirson 2012 nov. 20. - 15:02:02
Puzsér Róbert szerint a tévéképernyõn látható Mészáros János Elek nem azonos azzal személlyel, aki az alcsútdobozi agrármérnök valójában. Az ítész állítja: a Csillag Születik idei nyertese a XIX. századi romantikus hõsök, Toldi és János vitéz bizarr karikatúrája.
Puzsér Róbert a Csillag Születik élõ adásai során többször próbálta kifejezésre juttatni azt a nézetét, mely szerint Mészáros János Elek nem az az ember, akinek a mûsorban mutatkozik. A szigorú döntnök szerint csupán egy giccses sztereotípia, annak a pödört bajszú, kolbászt majszoló, szüretelõ gazdának a képe, amire a magyar sms-ezõ rendkívül fogékony.

A kíméletlen kritikus szerint az alcsútdobozi talajtani szakmérnök, aki civil foglalkozását tekintve a Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatalának fõtanácsosa, jelentõs részben ennek a romantikus, paraszti szerepnek köszönheti a gyõzelmét.

– Mészáros János Elek figurája a közönség azonosulási vágyát lovagolta meg – kezdte okfejtését a szigorú ítész. – Az egész ember arra a célra gyártotta le magából azt a kétdimenziós karaktert, ami a képernyõn látható volt, hogy a nézõk együttérzését mozgósítsa, hogy az emberek lássák meg benne önmagukat, azt az elesett, a fõvárosban bizonytalanul mozgó, képernyõképtelen falusi presbitert, akit egyébként igen meggyõzõen jelenített meg. Ne felejtsük el azonban, hogy nem valami parasztemberrõl, hanem egy értelmiségirõl van szó!

Hogy tézisét bizonyítsa, a kritikus felhívta a figyelmünket egy az interneten szabadon hozzáférhetõ képre, melyen az énekes egy körülbelül egy évvel ezelõtti nyilvános rendezvényen lép fel.

– Akkor még fel tudott rendesen öltözni. Hol a trapézmintás pulóver? Sehol. Hol van a pödört bajusz? Sehol. Képes volt úgy kinézni, mint egy Simándy-díjas énekes – utalt ezzel Puzsér arra, hogy Mészáros 2002-ben egy Simándy József emlékére meghirdetett versenyen a híres operaénekes özvegyének különdíját vihette haza.

– Nem arról van szó, hogy a fotó tanúsága szerint megpróbált valahogy felöltözni a trapézmintás pulcsis falusi mackó. Nem, János látható, hogy maximális választékossággal válogatta össze a ruházatát. Nézzük csak meg például azt a nyakkendõt! Ennek az embernek van stílusa, csakhogy azt a Csillag Születik castingjának alkalmával otthon hagyta – hívta föl a figyelmet a fotó részleteire Puzsér.

– Nem hinném, hogy tisztességes lenne így manipulálni a közönséget - ezt már döntse el minden tévénézõ maga - az mindenesetre tagadhatatlan, hogy hibátlanul bevált János húzása – tette hozzá a kritikus.

Íme Puzsér kritikája Mészáros János Elekrõl,a Csillag születik gyõztesével kapcsolatban.Puzsér Róbert csak kritizálni tud mindenkit,ám ebben az a vicces,hogy õ az elõtte bemutatott produkcióknak a tizedét sem tudná utánozni,végigcsinálni.
De azért kritizál... XD
vénasszonyok_nyara 2012 jún. 11. - 18:04:27
Olvastam a cikket. Érdekes! A régi képen tényleg nagyon ízlésesen és elegánsan van öltözve a "mûparaszt".
Lehet, hogy Puzsér a fején találta a szöget. Akkor viszont külön gratulációm a mûparasztnak a pszichológiai érzékéért. Sikerült jól átvernie az Isauramentõ, idióta SMS-ezõket.
Darth Plagueis 2012 jún. 11. - 17:51:08
Puzsér megint a CSISZ operettparasztját ekézi:
Puzsér Róbert szerint a bajszos, kolbászfaló Mészáros János Elek csak egy kreált figura.

Puzsér szerint a Csillag születik 4. gyõztese "csupán egy giccses sztereotípia, annak a pödört bajszú, kolbászt majszoló, szüretelõ gazdának a képe, amire az SMS-ezõ közönség rendkívül fogékony"

Szeretnél többet tudni ? Puzsér teljes kritikája itt folytatódik ---> http://borsonline.hu/20120611_puzser_krealt_figura_meszaros_janos_elek_
offtopic
kõmacska 2012 jún. 06. - 20:42:00
Á, úgyse bírom ki, hogy ezt még ne tegyem hozzá.... mivel komolyan azt gondolom, hogy tényleg Isten ereje védte meg a várat (lehet, hogy pont úgy, ahogy leírták, szóval hogy a törökök láttak egy égi lovast, tüzes karddal, talán a védõk is látták). Akárhogy is volt, az biztos, hogy a Biblia értékeli a hûséget, a kitartást, és nem jutalmazza azt, aki elhagyja a számára kijelölt feladatot, pozíciót: "És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az õ lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta." (Júdás 1:6)
offtopic
kõmacska 2012 jún. 06. - 20:29:35 Előzmény Kattrin
Hát, én szeretném azt hinni, hogy ha egy ilyen helyzet adódik, akkor sokan tennék ugyanazt, mint Jurisics. Egyszerûen a helyén maradt és kész, vállalta a feladatát. Nem hiszem, hogy emberfeletti hõsnek, kivételesnek stb érezte volna magát. Csak egy kis pont volt, egy porszem a gépezetben. De ez a porszem az adott helyzetben megállította az egész szerkezetet.
Most is elmismásolják az esetet, és jelentéktelen ügyként kezelik, lábjegyzetként jegyzik meg. Egy semmi kis porfészek noname kapitánya volt, a történelem menetén semmit sem változtatott. És nyilván õ sem gondolt a dologról mást, minthogy teljesítette a kötelességét.
De én szeretném azt hinni, hogy sok ilyen noname ember él ma is.
Hogy mondjuk egy ilyen dal nem csak szövegelés: http://www.youtube.com/watch?v=oHzk_qkdyd4
Petrapetrus 2012 jún. 06. - 11:55:58 Előzmény olahmiki1959
Kattrin 2012 jún. 06. - 08:12:16
Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy manapság már biztos nem léteznek ilyen emberek, ha mégis, én még nem találkoztam ilyennel, habár ez biztos régen is ritka volt, mint a fehér holló.
offtopic
kõmacska 2012 jún. 06. - 02:15:46 Előzmény Kattrin
Ezt elfelejtettem hozzátenni, pedig akartam:

Fel a fejjel Magyarország: Guten Tag!
Élvezd, amíg van még mit, mintha ez a perc lenne az utolsó,
Nem attól haladsz elõre, ha össze-vissza futkosol.
...
Élvezd, hogyha rád tör a lámpaláz,
Semmi sem bonyolult annyira, hogy ráparázz.
Nyáron-télen a népem szolgálom és védem,
Neked én vagyok, nekem te vagy a testvérem.
Élvezd, még ha fáj is minden egyes frázis,
A külvilág csak színfalak, szívedben a bázis.
...
Hogy minden rosszban van valami,
Ha egymagad maradsz is lehetsz még valaki.
...
Ilyenkor nincs más hátra, mint elõre.
A rosszat jó követ, nem lesz folyton nehézség,
...
Élvezd az életnek minden egyes percét,
Megérdemled az idõt, hogy tartalmasan teljék.
Élvezd a napsütést, hogy éppen nem esik,
Élvezd a munkát, hisz tudod, hogy az nemesít,
Élvezd, hogy valamihez tisztán jutsz hozzá,
Így nem kell aggódnod, hogy jön a jakobinus-puttonyszáj.
Ha beborul az ég, és jön a jégesõ,
Mosolyogva dobjál be te is velünk egy jäger-sört.
...
Élvezd, hogy látsz, szagolsz, érzel, kelsz, fekszel,
Hogy a szeretted rád mosolyog ezerszer,
Élvezd az illatot, ez a szabadság,
Tárd ki a szárnyad, repülj el rab madár.

http://www.youtube.com/watch?v=UrGS9EARHRc

Azt hiszem, valami ehhez hasonló észjárás kell ahhoz, hogy valaki megmaradjon a helyén, nyugiban. És ne meneküljön el fejvesztve. És ha 10 nehézfegyverzetû lovaskatonája van csak, meg 28 huszárja, akkor azokkal nézzen szembe egy 140 ezres sereggel....
offtopic
kõmacska 2012 jún. 05. - 23:06:47 Előzmény Ezüstliliom
Meglehetõsen érdekesnek (és sajnos tipikusnak) találom a reakcióidat. De a mindenáron való önigazolásnak nálad egy igen sajátos variációjával találkoztam, amit említésre érdemesnek látok. Ez pedig az ún. NÕI KÁRTYA. Tehát, ha valaki rád bizonyítja egy vitás kérdésben, hogy nincs igazad, akkor elõhúzod a NÕI KÁRTYÁT, és amögé menekülsz. A vitapartnered bizonyára FÉRFI - és ha férfi, akkor erõszakos is. Még az sem számít, hogy a te szövegedet kellett a moderátoroknak kitörölnie - akkor is te vagy a NÕ, és aki nõ, az ÁRTATLAN - míg a vitapartnered férfi - és aki férfi, az automatikusan "személyeskedõ", meg durva - noha te írtál olyasmit, amit ki kellett törölni. Még az sem számít, hogy a nicknevem kõmacska - ugyan milyen férfi választaná magának ezt a nicket? Ha Atomic Kitten vagy Pussycat Dolls lenne a nevem, a számodra akkor is férfi lennék - egyszerûen csak azért, mert számodra ez a menekülés abból, hogy nincs igazad.

Úgyhogy, mint tiszteletbeli "férfi", sajnálom azt a férfit, akinek veled szemben azért nem lehet igaza, mert férfi. Te viszont nõ vagy, ezért ártatlan bárány, a hímsoviniszta erõszak áldozata - és neked van igazad. Ezt a fajta kommunikációs stílust én nem sokáig viselném el egy férfi helyében - de ha az emberednek ez bejön, akkor tiszta szívembõl azt kívánom, hogy legyen veled boldog.

Egy videót küldök, ami rájátszik a sztereotípiákra: http://www.youtube.com/watch?v=yuuusuKxaB4
Seven7Crown 2012 jún. 05. - 22:47:11
Azért egy kicsit jobb volt, mint a mostani tehetségkutató versenyek gyõztesei.
danton-b 2012 jún. 05. - 22:22:01
Ezek a linkek neked valók, kiváló azoknak ,akik hajlamosak mindent baromságot bevenni.Mit gondolsz milyen linkeket lehetne mellékelni egy Orbán naggyûlés részvevõirõl esetleg a 20-as korosztályból ,ahogy kiduvadt szemmel és leesett állal viktoroznak.Csak ez a mocskos beállítás nem jellemzõ a baloldalra,mert a nyuggerezés és panelprolizás az önmagában bizonyítja a szellemi toprongyságát azoknak ,akik ezt csinálják.Mondom sajnos a fiatal korosztály sokkal inkább kontraszelektált manapság pl a lezüllött közoktatás miatt és az olyan népmûvelés miatt,mint a gyõzike meg a való világ ,amit szájtátva néztek.A nyuggerek még Móriczon és Adyn nõttek fel,és kevésbé hülyíthetõk pl az újfasiszta nézetekkel ,mint a történelemrõl fingja sincs fiatalságnak.Úgyhogy hagyjad a nyuggerezést,mert a hülyeség nem korfüggõ,akár itt is tapasztalhatja bárki:)
danton-b 2012 jún. 05. - 22:13:29 Előzmény Darth Plagueis
Neked rossz hír, de ha megfelelõen menedzseli magát Mészáros ,akkor nem túl soká még a Metropolitanban is találkozunk vele.
Darth Plagueis 2012 jún. 05. - 22:13:28
Nesze, itt vannak a bölcs és okos nyugdíjasaid : http://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo
danton-b 2012 jún. 05. - 22:01:05
Gregor József bariton volt,míg Elek tenor ,ha mond ez neked valamit:)nem tudom kik szavaztak rá,szerintem sokan Puzsér Elek iránti fúrása miatt ,de jól tették.Az viszomt igaz hogy a nyugdíjasok még mindig bölcsebbek áttalánosságban mint a pisis tinik pl,akiknek fingja nincs az operáról.Éshát nem véletlen pl hogy az ókori Rómában is csak az idõseknek osztottak lapot(senátus) ,mert a nyikhajoknak kuss volt .
offtopic
kõmacska 2012 jún. 05. - 21:54:52 Előzmény Kattrin
A wiki ezt írja magyarázatként: " Feltehetõen a keresztény haderõt akarta keletebbre csalni, így hozzálátott Kõszeg ostromához." - ezt nagyon erõltetett indoknak látom, egyszerûen nem tudok ekkora fokú naivitást tételezni Szulejmánról. Én inkább arra gondolok, hogy mivel Bécs nagy falat, kockázatos vállalkozás még a számára is, hiszen ellene a Habsburgok óriási haderõt gyûjtöttek össze, ezért a katonák harci kedvét akarta feltüzelni Kõszeggel, szóval pici elõételnek szánta. Az szerintem mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy a Habsburgok nem olyan önfeláldozó szuperhõsök, hogy Kõszeg kimentésére sietve kijöjjenek Bécsbõl. Ez olyan fokú blõd feltételezés, amit csak a wikipédia képes leírni...

Aztán a szócikk ezzel fejezõdik be: "Az utolsó roham (amely egyesek szerint a végsõ roham is lett volna) elmaradt. Hogy miért? Nos, erre elég nehéz választ találni. Elõször is az volt a furcsa, hogy a török betartotta a szavát amely a védõk szempontjából mindenféleképpen elõnyös volt. Az ajánlat abból állt, hogy a vár ugyan a védõknél maradhat, ha törökök kitûzhetik rá a lófarkas zászlót. Jurisits-nek 200 emberrel s a rommá lõtt várral a háta mögött nem sok esélye lett volna ezért elfogadta a jól hangzó ajánlatot, s így 1532 augusztus 29.-én 11 órakor (ezért Kõszegen a mai napig 11-kor meghúzzák a harangot) a túlerõben lévõ törökök szégyenkezve elkullogtak a vár alól, viszont a visszavonulási ok máig nem tisztázott. Jelenleg az a legelfogadhatóbb elmélet, hogy a rossz idõjárás és az õsz közeledte miatt hagyták félbe az ostromot."
Hát ez is elképesztõ magyarázat.... a várnak addigra már nem volt fala, mert a török teljesen szétlõtte.... és a 140 ezer fõs szultáni sereg PONT akkor hagyja abba az ostromot (amire majdnem egy hónapot elvesztegetett), amikor simán besétálhatna?
Darth Plagueis 2012 jún. 05. - 21:53:53 Előzmény Seven7Crown
Szerintem Tabáni István hangja is felejthetõ volt...
Darth Plagueis 2012 jún. 05. - 21:48:12 Előzmény olahmiki1959
Akkor is egy középszerû operaénekes az Elek és soha a büdös életbe nem lesz belõle egy Gregor József.
Ha nem szavaz rá a sok nyugdíjas, ez se nyerte volna meg !
olahmiki1959 2012 jún. 05. - 20:58:47
És ki az a Belmondo zenekar?
Petrapetrus 2012 jún. 05. - 18:06:58 Előzmény olahmiki1959
"Ez a Czutor Zoltán nevû énekes srác meg hogy került ide?"

Belmondo zenekar frontembere a bácsi, azért. :P
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu