Csillagközi romboló

Bakancslistához adom
Battlestar Galactica
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol akciófilm-sorozat, 45 perc, 2004

Értékelés:

251 szavazatból
Szerinted?

Csaknem 40 év telt már el azóta, hogy az emberiség tizenkét kolóniája először találta magát szemben a Cylonokkal. Azokkal az elvetemült robotokkal, akik bolygóról-bolygóra portyázva a biztos pusztulást hozzák a galaxis lakói számára. Az akkori harcok során sikerült megszabadulni tőlük, ám most visszatértek, hogy kegyetlen tervüket végrehajtsák.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

William Adama
Laura Roslin
Kara 'Starbuck' Thrace
Lee 'Apollo' Adama
Dr. Gaius Baltar
Sharon 'Boomer' Valerii
Saul Tigh
Chief Galen Tyrol
Karl 'Helo' Agathon
Anastasia Dualla
Cally Henderson
Samuel Anders
D'Anna Biers
Tory Foster
Ellen Tigh

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
catcot 2020 jún. 19. - 15:08:22 5/10 Előzmény Berkenye
Mi most nézzük esténként férjemmel, elkezdtük a harmadik évadot.de már kezdjük unni. Pont azért amit leírtál.. nem tudom kibírjuk-e. Tényleg nem sci-fi. :( Politika, vallás, meg tök hülye hatalmi játszmák.
Árpád Turcsán 2016 aug. 20. - 23:12:02 Előzmény Torolt Felhasználo
Ez egy kicsit spam lesz (már ha valaki még nem nézte végig a sorozatot):
Igen, tényleg többször említik, hogy õ a halál angyala. Nade végig az volt? Amikor eljut az apokaliptikus Földre és onnan uj testben visszatér, akkor már érthetõ, de addig? Most néztem meg a Pengét, amiben szintén mondja az az öreg fószer hibrid, hogy ne kövessék Kara Thrace-t, mert õ az apokalipszis angyala ls a vesztébe vezeti az embereket... Csak nem hallotta senki, mert zavarták az adást a cylonok.
Nameg, ha már itt tartunk, hogy Penge...az ugye a fõsorozattal párhuzamos idõben játszódik, a Pegazuson...amikor mentõakcióra mennek, akkor olyan cylon vadászok repkednek körülöttük, amilyenek a fõsorozatban nincsenek is??? "bádogdobozok" vezetik õket, amilyenek a fõsorozatban nincsenek is, csak a régebbi múltban voltak és az újabb robotok vannak helyettük. Na ez meg micsoda eltérés, vagy bug?
Törolt Felhasznaló 2016 aug. 13. - 08:10:15
A BSG (Csillagközi romboló) a legjobb sci-fi amit eddig láttam.
A Firefly eddig kimaradt de sokan dicsérik.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 13. - 06:37:09
Mi volt Kara? ISTEN VÉRESKEZÛ ANGYALA!
Merthogy ez itt nem scifi, hanem a Katolikus Krónika Különkiadása (= KKK).
Árpád Turcsán 2016 aug. 13. - 00:58:48
Huhh, most értem a végére a 4. évadnak. Anno TV-ben nem láttam, mivel nem nézek TV-t. Mostanában nézek online sorozatokat és rákeresve a sci-fi kategóriára találtam rá a BSG-re. Csak a fõsorozatot láttam, a Pengét még ezután nézem meg, de a többi "webisode"-kat nem tudom, hol találhatom meg és milyen címmel. Illetve van még a Blood and Chrome, meg a Caprica is ugyebár. Életem egyik legjobb sorozata, az biztos! Más nagy mûveket nem láttam még, mint a Babylon 5, vagy Stargate (ezutóbbiból régen TV-ben néhány epizódot az elsõ sorozatból).
Egy-két Spoileres kérdés?
Ha Gaius Baltar nem zúg bele Caprica-i 6-os ba, akkor az egész sztori nem is történik meg? Nem árulta volna el a védelmi rendszert, nincs a támadás...
Ki (mi) volt Kara? Na meg persze lenne még millió dolog, amit tudnék kérdezni,annyi minden kavarog a fejemben.
offtopic
tombenko 2016 jún. 10. - 11:34:23
Nem attól Sci-fi, hogy ki csinálta. Attól sci-fi, hogy a meglévõ tudományos ismeretekre támaszkodva, azokat továbbgondolva hoz létre egy történetet. A ST-ben ez (többé-kevésbé) megvan. A BSG-t nem ismerem, arról nem nyilatkozom, a hozzászólásom annak szólt, hogy valaki szerint a sci-fit az ûrhajók/robotok/ET-k teszik.
9/10
offtopic
jani-wan 2016 jún. 10. - 09:19:29 9/10
" tehetségtelen Gene Roddenberry csinálta"
smh
Az a "tehetségtelen Gene Roddenberry" csinált valamit a 60-as években ami soha elõtte nem volt, és 50 évvel késõbb is sugározzák a régi és készítik az újabb és újabb részeket. Például jövõre jön az legújabb Star Trek sorozat. Melyik másik sorozat érte el ezt? A Doctor Who, és kész.
Bár mindenki ennyire lenne tehetségtelen.

"Gene Roddenberry nem tudott volna élni,mert a pizsamás fickókkal fogalma nem volt arról,hogy néz ki a katonaság!Elképesztõ micsoda naivitás jellemezte az egész sorozatot.A voyager volt a sorozat csúcsa,ahol folyamatosan veszélyeztette a kapitány a legénység életét"
1. Roddenberry nem vett részt a Voyager készítésében a halála után. És meghalt 4 évvel a sorozatkezdés elõtt.
2. Tehát konkrétan marad Kirk és Picard. Szóval mi a baj velük mint parancsnokok? Miért nem élte volna túl a legénység, és miben nem megfelelõ a TOS és TNG?
3. Milyen naivitás? Vagy szerinted talán jobb az elõbb lõjünk utána beszélünk eljárás?
4. Végezetül pedig, ez nem katonaság. Alaptétel: a Csillagflotta nem hadsereg. Ehhez képest elég sokat harcoltak. Pizsamában.

ui: Mennyivel jobb a BSG egyenruha mint a ST? Az nem érdekel hogy szerinted jobban néz ki, mert az szubjektív.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 10. - 03:05:52
A BG egyszerû vallási propaganda volt. Annál meg nincs komolytalanabb.
8/10
trikaja 2016 máj. 01. - 17:43:52 8/10
Számomra kísérteties egy sorozat volt.
tombenko 2015 nov. 06. - 23:18:52
Attól, hogy ûrhajók meg robotok vannak benne, még nem lesz sci-fi.
Torolt Felhasználo 2015 nov. 06. - 21:15:05
Kár, hogy ez nem sci-fi. A Losttal azonos módon ez egy vallásos propagandafilm, nem más.
Berkenye 2015 nov. 06. - 20:07:03
Hiteles, hogy 150 ezer évvel ezelõtti Caprica-n ott áll egy Citroen a mélygarázsban? Hogy pont ugyanúgy öltöznek egy "több száz millió fényévre" levõ bolygón, mint 150 ezer évvel késõbb mi? Ennyi unalmas vergõdõ részt egy sci-fi sorozatban nem láttam még. Persze az alaptörténet nem rossz, de azért az utolsó 5 cylon személyisége is teljesen hihetetlen és hiteltelen. Szóval ez egy társadalmi, politikai dráma sorozat, amit egy ûrhajóra raktak, hogy sci-finek lehessen nevezni és 3 epizódonként 5 perc sci-fi elemet is belevarrtak ugyanazért... hát, a jó alapötlet és a borús, sötét hangulat miatt erõs közepes. De totál hiteltelen.
boom49 2015 febr. 11. - 17:21:50
HÁROM Starbuck? És ezek után még bárki nézte ezt a f*st?
boom49 2015 febr. 10. - 00:43:33 Előzmény Guatrau
A VÉGE FELÉ?

Lássuk csak ezt az állítást alaposabban!

Blood&Chrome, Razor Flashbacks, minisorozat, A Terv, 1-2. évad, Caprica spinoff összefoglalva:
- vannak a cylonok. Ezek vallási (keresztény) fanatikusnak programozott robotok. Ké típusuk van: a fém és a biológiai. A fém változatot az emberiség készítette, a biológiai változatok eredete ismeretlen, de valószínûleg õk adták az infót hogyan kell a gépi változatokat megtervezni.
- a cylonok ki akarják írtani az emberiséget. Különösebb okuk vagy Terv-ük nincsen, azon kívül hogy olyan vallási fanatikusok mint akik 9/11-nél ottvoltak.
- 12 biológiai típus van, mindegyiket látjuk is. Valamiért ebbõl ötöt a másik hét számûzött az emberek közé, hátha azáltal hogy emberként kell élniük megútálják az embereket. De ezt még egymás elõl is titkolják.
- van egy Gaius Balthar nevû fazon, aki tök fura. Vagy skizofrén, vagy anális sonzdája van, vagy cylon. Nincs eldöntve.

A sorozat összefüggéstelen részekbõl van fölépítve, erõs vallási mennyiséget próbálva letuszkolni a torkunkon, de a sok látványos akció mellett - a 2. évadban több az akció - ezt úgy-amennyire elnézzük neki. Ha a 2. évad zárásával véget érne a sorozat, azt mondhatnánk egy közepes/gyenge, de végsõ soron nem nézhetetlen sorozatot láttunk.

-------

És akkor jön a 3. évad (+ Penge, Az Ellenállás), ami teli van logikátlanságokkal, ellentmondásokkal, hiányzik belõle az akció, és túl sok a rejtély. Ráadásul az emberiség megint csak áldozat, mert nyugodtan élnének a cylonokkal kézenfogva - de pár cylon nekilát terrorkodni a többi cylon ellen, amin azok berágnak, és ha nem sikerülne - ismét - elmenekülni az emberenek, végleg kiírtanák õket. Az is érdekes, hogy miért nem találták meg a cylonok MÁR RÉG a Földet? És hogy miért nem töri magát a Csillagközi flottája hogy megtalálja a Földet, ha már egyszer fejükbe vették hogy az legyen az uticél?
Olyan cukiságok vannak még benne, mint:
- Kara Thrace meghalt. És mégsem. WTF? És õ most cylon? És Balthar? Nem csak 12 emberi cylon modell van?
- Egyszerre spontán módon elõkerül egy rakás "menekült". Honnan menekültek? Nyilván sehonnan.
- Egy túlzsúfolt ûrhajón halálos járvány tör ki. Senki meg sem próbálja kezelni a betegséget.
- Elfogy az üzemanyag, amibõl évtizedekre elegendõ mennyiséget halmoztak föl az elsõ két évad valamelyik részében. Hová lett? És honnan lett újra teli a raktár attól hogy beszûntették a sztrájkot?
- Rosslin már nem halálos beteg, ez mégsem zavar senkit (a próféciák értelmében meg kéne halni a a Föld/a letelepedés elérése elõtt).
- Bár az elsõ két évadban mindenki az ógörög vallás tagja volt (kivéve az egyszál Balthart, õt ateistaként a sorozat rendkívül rasszista módon egyedül "megmenthetõnek" bélyegezte, és kereszténnyé kezdte formálni), mostanra mindenki atesita, és az elsõ két évadban is az volt. WTF?
- Általános amnesztiát hírdetnek, majd elkezdik bíróságra vinni a népet árulás vádjával. WTF?
- Starbuck egyszercsak megõrül és öngyilkos lesz. Miért? Okot nem találni.
- Hová lett az újonnan szerzett cylon vadász és az azzal érkezett pilóta? És a többi egy epizódokig létezõ szereplõ?
- Az Öt Cylon a Föld Kolónia alapítója volt?!? És miért nem érdekel senkit a Fõnök ember-cylon-hibrid gyereke?
Extra csattanóként pedig az évad végén felhangzik az Õrtorony Jehova Tanúi kiadványt dicsõítõ nóta. KOMOLYAN?
Guatrau 2014 szept. 21. - 19:01:04
Életem eddigi legjobb sorozata! Nem túlzom. Mind annak ellenére is, hogy a vége felé, már kicsit kusza volt, és még azon is túl tudtam tenni magam...

SPOILER

Hogy a végén, kissé talán túlozva részemrõl az derül ki, hogy a ma élõ emberek õsei "Amerikai" Ember-Cylon hibridek voltak. :)))))))) Oké, ez poénnak jó, de azért a sorozat elején, eléggé zavart engem, hogy az egész rendszerük, a kinézetük, a hajóik, mind amcsi volt. A lebombázott Capricán még egy Hummer is elõkerült, és abban a részben, ahol Kara az anyját látja, az öreglány egy Marlborot nyom el a hamutartóban, amit közelrõl mutatnak egy pillanatra... Nem tudtam, hogy ezek a márkák több tízezer évesek... :DDDDD

SPOILER VÉGE
boom48 2014 szept. 11. - 14:02:34
Ha valaki mégis szeretné nézni a sorozatot a technikai megoldásai miatt, annak a javasolt megnézési sorrend:

1. Blood&Chrome
2. Razor Flashbacks
3. "minisorozat" (ami valójában egyszerûen egy három órás pilot az alapsorozathoz)
4. The Plan
5. fõsorozat 1. évad
6. Caprica
7. fõsorozat 2. évad
8. The Resistance
9. fõsorozat 3. évad
10. Penge
11. fõsorozat 4. évad 1-10. részek
12. The face of the enemy
13. fõsorozat 4. évad 11-21. részek
boom48 2014 szept. 10. - 17:27:13
?***SPOILER***a film végén meghal ***SPOILER VÉGE***

Micsoda ökörség a vége?

Végig aszittem ez valami sci-fi sorozat amiben a téma a technológia szerepe, erre a végén kiderül hogy az egész csak egy sima kis vallásháború, amitõl ráadásul képtelenség megszabadulni :(
convar 2014 jan. 29. - 12:55:23
SPOILER!!!


"lásd pl. az Roslin jobbkezét, õ mintha máris jelentõs személyiségváltozáson menne keresztül"

Igen, már azután vagyok hogy megölte Callyt.
convar 2014 jan. 29. - 12:46:30
SPOILER!!!


Sharon példájából kiindulva nem értem Saulék miért titkolják a kilétüket. Hisz végül a (cylon)nõt is befogadták, ezek után Tigh, vagy akár Tyrol, vagy akármelyikük nem gondolhatja komolyan hogy az admirális elsõ dolga volna miután megtudná hogy kifélék/mifélék kidobni õket az ûrbe, azok után amit eddig is tettek már az emberiségért. Arról már nem is beszélve hogy Adama és Tigh a tetejébe még barátok is.

Annyira tudom utálni az ilyen logikátlan dolgokat a sorozatokban, csak azért hogy a késõbbiekben majd még ebbõl is egy jó kis bonyodalom szülessen...

Én a helyükben már a legelején odaálltam volna Roslin és Adama elé és vázoltam volna a helyzetet. Az a tiszta.


Bár a fene tudja, lehet hogy a programjuk nem engedi, merthogy nekik ott vmi dolguk van/lesz (?), lásd pl. az Roslin jobbkezét, õ mintha máris jelentõs személyiségváltozáson menne keresztül... az õt alakító színésznõ, Rekha Sharma am mint nõ egyre jobban bejön. Lehet hogy nem õt szánták eredetileg "jónõnek" a sorozatba (sõt, sztem biztos nem, azalapján ahogy néha mutogatják inkább Tricia Helfert), de nekem akkor is õ lett az :)
convar 2013 dec. 28. - 20:27:17
Spoileres!


"Hamár felelõsségre vonás, azért sokkal inkább lehetett volna amikor a Pegazuson kiszabadította a cylon fogolyt"

Még ha csak annyi lett volna... hisz juteszembe, az atomot is õ küldte, úgyhogy a felrobbant Cloud 9 halottai is az õ lelkén száradnak.

Arról a kulcsszerepérõl már nem is beszélve, ami Caprica elpusztítását illette a 2. cylon háború kitörését követõen... igaz, ezt sem tudták rábizonyítani soha.

Ezek már valóban megértek volna egy zsilipnyitást.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu