Csillagösvény

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 59 perc, 2004

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

"Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt. 25, 63-40) A film Böjte Csaba ferences szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány történetét és tevékenységét hivatott bemutatni. Azt a gyermekmentő munkát, amely idáig több mint 500 árva családból kihullt erdélyi gyermeknek adott otthont, iskolát és hitet. A film szereplői, Csaba testvér és önzetlen munkatársai segítenek visszatalálni a nézőnek arra az Égi Ösvényre, amelyről az elmúlt sötét évtizedek letérítették a magyarságot, és amelynek végállomása Isten országa, a SZERETET.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bertaistvan 2012 dec. 16. - 13:38:44 10/10
Mindeddig kevésbé érdekelt, hogy általában senki sem meri-akarja netalán restelli nevét adni a véleményéhez...
Ám itt nem annyira filmrõl, mint inkább egy hozzáállásról, felvállalásról "beszélgetnek" ismeretlenségbe burkolózva egyesek.
Aligha érezték eddig szükségét észrevenni a mások gondját-baját, annyi hozzáfûzni valóm van a filmhez beírtakhoz, gondolkodjanak el már azon, mi is a legnehezebb a világon, mármint a mi teremtett belsõ világunkban.

Ha netán nem jönnének rá, elárulom: másokon segíteni.
Nem adakozni, odaadni valamit, egy kis alamizsnát s tovább menni, hanem segíteni. Lemondani a mi szenélyes dolgainkról egy idõre, s a másik gondjával-bajával foglalkozni amíg az rendbejön.
No, erre nemigen vállakozik senki egykönnyen.

Hát ez lenne kedves gyerekek, mert nagyrészt õk írogatnak e helyekre, igaz-e?
adamnagysweetmovie 2012 dec. 15. - 16:57:23
" A film szereplõi, Csaba testvér és önzetlen munkatársai segítenek visszatalálni a nézõnek arra az Égi Ösvényre, amelyrõl az elmúlt sötét évtizedek letérítették a magyarságot, és amelynek végállomása Isten országa, a SZERETET."

Szerintem árva gyerekeken segítenek, nem történelmet értelmeznek..... Kár ideológiát belevinni:(
verdeleth 2011 ápr. 30. - 00:11:29 Előzmény killer.hu
Azt nem tudom, hogy ez errõl szól e, de amirõl te beszélsz annak Csillagösvényen és nem Csillagösvény a címe
8/10
killer.hu 2010 aug. 12. - 13:49:00 8/10
Abszolút nem errõl szól, hanem a magyarok történetérõl, miszerint a finnugor elmélet valótlan és a Honfoglalás nem az itteni népek kitúrása volt, hanem visszatérés...