Csináljuk a Fesztivált!

Bakancslistához adom
magyar zenei sorozat

Értékelés:

243 szavazatból
Szerinted?

Zenés szórakoztató műsor.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
malvinkicska máj. 15. 09:52:44
Annak én is örültem hogy az öntelt liba Tóth Gabi a nagy semmit amit előadott nem jutott tovább, nagy a futatója és még a hangja sincs, most is eljátszotta az érzékenységet. Amit írtam nem a dalra hanem az előadóra szólt.
Bonitó máj. 15. 08:53:27 Előzmény pikigeri
Leírtad a véleményemet, így már nekem nem kell megírni! :) Köszönöm.

Röstellem ugyan - de ember vagyok és gyarló én is -, hogy "nem voltam szomorú!"
Miért?! Azért, mert a nézők nem juttatták a döntőbe Tóth Gabit! Aki másodszorra, mégjobban meghatódott saját magától. Mindenki agyondicsérte és félájultak voltak a csupa csipke csupa fodor Tóth Gabi művészetétől.

Egyébként, százszor elmondták, hogy nem az előadót pontozzák, hanem a dalt! Pedig de! Nem tudtak elvonatkoztatni az előadó személyétől.
Nekem is " felállt a szőr a karomon!", de nem azért, mint Feke Palinak! Hanem a folyamatos és egyöntetű pontozástól!
Vajon mi lenne, ha egyszer - legalább a kedvemért -, Klárika más pontot adna, mint az ő Gyurikája!
Vénségemre, mindig kedveltem ezt a műsort!
De bizisten nem sajnálom, hogy a jövő héten vége lesz!
5/10
pikigeri máj. 15. 00:01:16 5/10
Ez az új MTVA-s Csináljuk a Fesztivált műsor a lába nyomába sem érhet a régi M1-es Csináljuk a Fesztivált műsornak (akkor az állami média csatornái még valóban közszolgálatiak voltak és értéket közvetítettek, nem úgy, mint a közmédiának hazudott MTVA féle csatornák 2010 óta, amiknek semmi közük nincs a közszolgálatisághoz és az értékek közvetítéséhez), aminek a műsorvezetői Korda György és Harsányi Levente, illetve Dévényi Tibor és Harsányi Levente voltak. A régiben magától értetődő volt, hogy a tévénézők szavazhatták meg, hogy melyik legyen a győztes dal, nem úgy, mint a mostaniban, hogy a 6 tagú zsűri plusz a stúdióban ülő kb. 30 emberből álló közönség dönt mindenről. De nem ez az egyetlen alapvetően elhibázott része a műsornak. Rettenetes, hogy mennyi a felesleges egymással jópofizós duma a dalok között. Ezzel szemben a régiben nem volt felesleges duma a semmiről, hanem élvezhetően tempósan jöttek egymás után a dalok. Borzasztó az is, hogy hogyan sikerült két ilyen tehetségtelen és nyálas és a saját nem poénos vicceiken röhögő két műsorvezetőt választani, mint Rókusfalvy Lili és Fodor Imre. Nagyon rossz az is, hogy az előadók kb. 60%-a teljesen ismeretlen és noname emberekből áll, akik még ráadásul tehetségtelenek is. A régi Csináljuk a Fesztivált műsorban minden dalt nagy nevek és nagy tehetségek énekeltek kivétel nélkül. A zsűriben nem tudom mit keres és, hogy kerülhetett be Nagy Bogi, aki egy teljesen ismeretlen és éretlen egy mondatos értékeléseket gyártó 20 éves kis csitri, aki még semmit nem tett le az asztalra zeneileg. Balázs Andit sem értem, hogy mit keres a zsűriben, hiszen semmi köze nincs a zenéhez. A legfelháborítóbb dolog az egész műsorban, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy egy Nagy Bogi, aki zeneileg egy senki értékelhet és zsűrizik olyan kiváló előadókat és zeneművészeket, mint Dolhai Attila, Miklósa Erika, Miller Zoltán, Polyák Lilla, Völgyesi Gabi stb. A műsort leginkább mégis Korda György és az alábbi pár elhangzott jól előadott dal és előadó miatt érdemes nézni:
Miklósa Erika - Dolhai Attila: Meseautó
Janicsák Veca: Hamvadó cigarettavég
Miller Zoltán: Gyöngyhajú lány
Polyák Lilla: Nem leszek a játékszered
Völgyesi Gabi: Hajnal
Oláh Gergő: Szállok a dallal
Szabó Ádám: Éjjel érkezem
Veréb Tamás: Ez majdnem szerelem volt
Békefi Viki - Feng Ya Ou: Ajándék

7/10
offtopic
Oooo ápr. 05. 01:40:14 7/10
Santa Maria tényleg nem egy kalóznő, de eredetileg nem is egy hajó, ​hanem Szűz Mária olasz, spanyol, portugál és katalán elnevezése.
Ugyebár kedves Balázs Andrea? ;)
1/10
Szinger Éva ápr. 02. 21:03:53 1/10 Előzmény nikato
Igazad van! Pont így gondolom!
1/10
Szinger Éva ápr. 02. 20:27:37 1/10
Közel se olyan jó, mint az előző sorozat. A Harsányi / Korda páros felvezette a fesztivál hangulatot, melyet követtek a jobbnál jobb dalok a jobbnál jobb előadásban. Lásd Bereczki "Stay in alive"
7/10
nikato ápr. 02. 20:24:26 7/10
Ennek az új Csináljuk a fesztivált-nak új topikot kellett volna csinálni, mert most e miatt lesz lepontozva a régi, ami tényleg csúcs volt. Korda György és Harsányi Levente vezették az első évadot, a többit nem láttam, de az tetszett. Ez a mostani dögunalom, a zsűribe, hogy került Balázs Andi? Bogi meg egyszerűen ismeretlen számomra. Rókusfalvy Lili is rossz választás volt a műsorvezetésre, dögunalom, a frizurájával, sminkjével és műszempillájával 20 évvel idősebbnek néz ki, de a férfi se jobb. Unalmas páros.
1/10
janderka márc. 27. 13:41:29 1/10 Előzmény korareggel
Az vicces lett volna. Főleg az értékelés. "Miki, jó voltál, de valahogy nem éreztük azt a fiatalos kraftot az előadásodban, mint ami a szerzőt annak idején jellemezte. Kicsit öregesen toltad.. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka? Sajnos ez csak 7 pont." :)))))
1/10
janderka márc. 27. 13:33:48 1/10 Előzmény korareggel
Az első Csaf.-ok még nagyot szóltak. Tévében rég nem játszott dalokat adtak elő kortárs énekesek egyfajta felfrissített nosztalgiaműsorként, és a "verseny" messze nem volt még ennyire hangsúlyos (ami tök erthető, hiszentöbb évtizede színpadon lévő rutinos énekesek minek is kéne hogy rivalizáljanak). De a dalok egyrészt elfogytak, másrész megjelent közben vagy 4 kábeles zenei/muzsika tv is a placcon, amiken - gyengébb színvonalon ugyan, de - kb ugyanezeket a slágereket adják elő 0/24-ben.
Ennél fogva ez a '22-es próbálkozás már csak egy erőltetett, álújszerű, műjókedvű kínlódás tud lenni.
korareggel márc. 27. 13:00:19 Előzmény FilmExpert
Azt még láttam, amikor Pély Barna próbált Fenyő Miklós bőrébe bujni. Nem nagyon sikerült, pedig P.B. tényleg tehetséges. Nem értem, miért nem hívták meg Fenyőt a saját dalára? szerencsére még él.....
FilmExpert márc. 27. 12:29:37
Egy rossz, unalmas műsorvezető vagy páros sokat tud rontani a színvonalon. Azt sem igazán értem, hogy minek 6 zsűritag. A régebbi Korda/Harsányi vezette széria picivel jobb volt. A dalokkal és az előadók profizmusával szerintem most sincs gond, szerencsére a nagy slágerek mindent túlélnek.
korareggel márc. 27. 11:47:13 Előzmény janderka
10 percig bírtam. Rossz utánzata a kereskedelmi tv-k hasonló műsorainak. Rókusfalvy Lili egy rossz vicc, sosem fogja tudni, hogy kell jól műsort vezetni. Eröltetett poénjai nem teszik szimpatikusabbá. Szegény Fodor Imre saját magának is annyira vállalhatatlan volt (kiegyenesített haja, tillás bohócöltönye, holdjáró kalucsnija), hogy kiült az arcára a feszengés és a kín. Persze a lényeget, a slágereket nem lehet olyan rosszul előadni, hogy ne ébresszen szép emlékeket az emberekben, de ez egy szombat esti fesztiválsorozathoz kevés. Szánalmassága miatt csak 0/10-re tudom értékelni.
8/10
Nótárius márc. 27. 00:43:01 8/10
A kétségtelen hibáival, sutaságaival együtt is: nosztalgikusan szívmelengető emlékeket idéző, a magyar könnyűzenei kultúra zenetörténetileg meghatározó korszakait átívelő, vitathatatlan értékeit felvonultató, érdekes korabeli információkkal tűzdelt, látványosan szórakoztató műsor,
Aki az effélét nem kedveli, az nyílván nem borzolja a kedélyét avval, hogy nézi.
1/10
janderka márc. 26. 20:25:33 1/10
Épp csak le nem cumizzák egymást nyílt színen a szereplők. Miközben az egész rom egy tét nélküli, unalmas, vértelen kádár-kor révedezős nyál.
-1/10
kriptonyt márc. 26. 08:20:01 Előzmény system
Ez nem ismétlés, teljesen új.
system márc. 19. 21:19:42
Ez egy régi műsor ismétlése?
lonapost márc. 19. 13:00:32 Előzmény hurvanyek
Mert a hatalom kedvence. Nézd meg, hogy kik énekelnek, sorban....
8/10
Xxy92 2016 júl. 19. - 21:02:02 8/10
Amikor még volt értelme az M1-nek...
9/10
offtopic
Cicvarek45 2016 febr. 27. - 20:31:02 9/10
Ez a mai (2016.02.27-i) adás a 2015.12.04-i mûsor ismétlése volt. Ezt elõre is közölhették volna, és nem fárasztottak volna a mai felvételével! Csak azt akarom mondani, hogy néha sz@rt ér a mûsorközlés! Üdv belétek: cicvarek
10/10
Moe78 2016 febr. 21. - 15:36:33 10/10
Szórakoztató jó zene!-Érdemes lenne nagyobb publikáció hogy eljusson az emberekhez,mert szükségük van az ilyen mûsorokra!-köszönöm
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu