Film

Csoda a 34. utcában /Miracle on 34th Street/

feliratos, amerikai filmdráma, 93 perc, 1947

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

  A karácsonyi bevásárlószezon közepén az egyik nagyáruház Télapója leissza magát a sárga földig és képtelen ellátni feladatát. Az üzlet vezetése kétségbeesve keres egy új Mikulást. Szinte a csodával határos, hogy útjukba akad egy csillogó szemű, fehérszakállas, kedves bácsika, aki gyakorlatilag jelmez nélkül is maga a megtestesült Télapó. A férfi - aki Kris Kringleként mutatkozik be - mindenkit elbűvöl a környezetében. Vevők és eladók egyaránt úgy érzik, hogy Kringle közelében újra betölti szívüket a karácsony meghitt hangulata.
  Csak Kringle alkalmi főnöke, a lányát egyedül nevelő, két lábbal a földön járó Doris Walkerre nem hat a varázslat, és lánya, Susan sem tud lelkesedni az ünnepért - neki azt tanították, hogy Télapó csak a mesében létezik. De egyre többen gondolják Kringle-ről, hogy ő a valódi Télapó, és Kringle ezt nem is tagadja soha...

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Doris Walker
  Fred Gailey
  Kris Kringle
  Henry X. Harper bíró
  Susan Walker

  Alkotók


  Vélemény:


  2010. július 23. 16:27
  Nincs is jobb a kánikulában, mint megnézni egy télapós filmet, az a sok télikabátos ember...:). Ez a helyes kis alkotás azon karácsonyi filmek archeotípusa, amelyek mára ízléstelen, nyáladzó, gyerekbutító filmekké korcsosultak. De itt még nagyjából rendben van az egész, jó rendezés, kiváló az öregúr, szellemes, nem beszélve a lezárás frappáns mivoltáról (SPOILER annyira jó, hogy kardélen táncolva, de nyitva hagyták a dolgot:).

  Szóval melegen tudnám majd ajánlani ezt az idei dömpingben a Télapu és társai helyett.

  Összes hozzászólás