Csodák utcája

Bakancslistához adom
El Callejon de los Milagros
mexikói filmdráma, 140 perc, 1995

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Mexikóváros mélyén található Don Ru kocsmája, itt tölti ideje nagy részét a környék lakossága: Eusebia, Don Ru megunt felesége; Chava, a felettébb lusta fia; annak Abel nevű barátja, aki végzetes szerelemtől hajtva a szerencséjét az USA-ban keresi; Susanita, a férfiakról álmodozó csúnya vénkisasszony; Guicho, a kocsma cinikus alkalmazottja és nem utolsó sorban Alma, a tüzes vérű szűzlány, Abel szívének királynője. A film három történetben meséli el a lakók egymásba fonódó életét. A különös, néha tragikus, néha komikus sorsok egy fordulatokban gazdag, lenyűgöző filmélményt nyújtanak a nézőnek.

A minden idők egyik legsikeresebb mexikói filmje Naguib Mahfouz Nobeldíjas regényének az adaptációja. A film érdekessége, hogy egyik főszerepét Salma Hayek játssza, aki ezzel az alakításával került a nemzetközi figyelem központjába.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1995
    Arany Medve jelölés: Jorge Fons

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sanderb 2011 aug. 07. - 20:23:56 8/10
Azért ez a film annál sokkal jobb, mint amennyire ismert! Én például A csodák utcája címmel láttam - fogalmam sincs, hogy ez hogyan lehet.
A lényeg viszont az, hogy a különféle emberek történeteit mennyire mesterien fûzi egy szálra a rendezõ. Nem állítom, hogy kiemelkedõ alkotás, de azért messze nem közepes! 10/8
5/10
Rahar 2010 nov. 03. - 11:26:48 5/10
A színészek játéka nagyon jó, számomra teljes mértékben hiteles, a képi megvalósítás megfelelõ szintû, szép munka, de semmi különös egyedi nincs benne. Az alaptörténet tetszik, ám a cselekményvezetés már kevésbé, nincsenek benne csavaros megoldások, átverések, meglepetések. Van a történetben pár megoldás ami tetszik, de vannak a szereplõknek olyan döntéseik is, melyek számomra érthetetlenek. A film vége drámaira sikerült,bár én nem értem, hogy miért így lett megoldva. Kár, hogy a cselekmény nem kötött le, engem annyira nem érdekel, ezért 10 pontból 5 pontra értékeltem. Talán helyes megfogalmazás lenne a részemrõl: egyszerû emberek vergõdése a mindennapokban nem hétköznapi befejezéssel Mexikóban. A helyszín és az emberek is igen messze vannak tõlem :)