Csontdaráló

Bakancslistához adom
Der Knochenmann
osztrák krimi, 121 perc, 2009

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Brenner, a volt nyomozó egy eltűnt férfi után kutatva egy bizarr vidéki vendéglőbe, a sült csirkéjéről híres Löschenkohl csárdába érkezik. Ahogy az már Brenner eseteiben lenni szokott, a pincében működő csontzúzó masina kulcsszerepet játszik a rejtélyben, melynek felgöngyölítése során Brenner maga is halálos veszedelembe kerül. A csábos fiatal kocsmárosnő ugyanis oly mértékben elcsavarja a derék detektív fejét, hogy az örülhet, ha sikerül a nyakán tartania. A Csontdaráló immár a harmadik film Wolf Haas bestsellerei nyomán az állandó alkotótriótól: a forgatókönyv Wolfgang Murnberger rendező, a főszerepet alakító Josef Hader, illetve a regényíró közös munkája.

"Nehéz a Csontdaráló műfaját meghatározni. Egyszerűen ellenáll minden besorolásnak. Ezúttal igyekeztünk közelebb kerülni a szereplőkhöz, többet látunk Brennerből mint emberből. Szerelmes lesz, minek következtében úgy tűnik, kedvesebb emberré válik. Most is sok azonban a kemény, erőszakos jelenet. A történet egy olyan figuráról szól, aki éppoly erős, mint Brenner. Pontosan követni lehet a folyamatot, hogyan kerül ez az illető az erőszak spiráljába anélkül, hogy akarná. Remélem, a közönség képes lesz együtt érezni vele a film jelentős részében, legalábbis addig, amíg el nem durvulnak a dolgok." (Wolfgang Murnberger)

Stáblista:

Szereplők

Löschenkohl
Evgenjev
Alexandra Horvath

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
"károly" 2012 nov. 25. - 17:53:54 9/10
Tényleg elképesztõ, hogy 3,8-on állt itt ez a film!
Fordulatos, izgalmas, brutális. Az elején talán unalmasnak is tûnhetett számomra, de aztán rá kellett jöjjek hogy nem, nem volt az. Csak annyira volt kevésbé magával ragadó mint az a téli (késõõszi? tavaszi?) délután mikor belecsöppenünk a kevésbé magával ragadó Brenner életébe. Mintha együtt mennénk le vidékre miközben elszívunk fél doboz cigit a kocsijában.
A végére pedig már Brenner életéért drukkolunk!
Emellett remek, élethû figurákkal találkozhatunk. Olyanokkal akikkel már találkoztunk, de magyar filmen olyan ritka a hiteles megjelenésük mint a fehér holló. Pedig a figurák, a városok, falvak lakói, a kocsikban ülõ emberek nem sokban különböznek itt se a bécsiektõl. Mintha egy magyarnál is magyarabb filmet néznénk.
Nem értem, de azt hiszem nem is érdekel kinek miért nem tetszik. Gryllus Dorka akcentusos pozsonyi prostituáltat alakít, mi mást alakítana egy osztrák filmben?
zs9302 2010 ápr. 25. - 08:50:49 Előzmény raptor.
Nem ment ki hogy kurvát játsszon. Berlinben él ugyanis többnyire. Jó néhány német-osztrák filmben szerepelt, ott már ismert színésznõ, mint ahogy mulao is írta.
mulao 2010 ápr. 07. - 17:04:49 Előzmény raptor.
Gryllus egyeltalán nem azért ment ki, hogy ebben a filmben eljátszon egy krvát, õ már egy foglakoztatott és kedvelt német színésznõ lett. Szerintem becsülendõ, hogy elvállaja (vagy csak simán belekényszerül ezekbe a szerepekbe, nem tudom), nem minden színésznõ játszana állandóan ellenszenves szerepeket.
1/10
raptor. 2009 dec. 13. - 11:22:17 1/10
ha Gryllus Dorka ezért a szarért ment ki Németországba, joban tenné, ha inkább hazajönne, kurvát itt is játszhat
ez a film olyan rossz, hogy már szinte fizikai fájdalmat okoz a végigülése
mulao 2009 nov. 23. - 05:55:56
Mindig prostit kell alakítania.Egyébként kíváncsi vagyok a filmre.
mulao 2009 júl. 22. - 18:48:02
Egy újjabb német film, amiben Gryllus Dorka is játszik, szerintem jó színésznõ, több filmjét láttam, különbenis ha nem lenne jó, akkor nem adnának neki iyen sok külföldi szerepet.És nem hinném, hogy a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon megválasztották volna a Dallas Pashamende c. filmben nyútott alakításáért, Európa 20 legígéretesebb fiatal színésztehetségei közé.