Cukorfalat

Bakancslistához adom
Hard Candy
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 104 perc, 2005

Értékelés:

203 szavazatból
Szerinted?

Hayley egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-el, a 32 éves fotóssal és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába és elmegy vele a férfi házába. A Los Angeles dombjai között meghúzódó villa falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják és Hayley-nek nem lehet kétsége afelől, hogy a férfi vonzalma nem konkrétan neki szól, hanem a kiskorú lányok iránt érzett pedofil vágy hajtja.
Jeff itatni kezdi a lányt és pár pohár után már forr körülöttük a levegő. A férfi egyre különösebben viselkedik és egyre agresszívabbá válik, amikor a lány vetkőzni kezd, hogy fotókat készítsen róla. Ám néhány pillanattal később Jeff előtt elhomályosul a világ, és elvágódik a földön. Amikor magához tér, nem tud megmozdulni. Egy székhez van kikötözve és Hayley-vel néz farkasszemet. Folytatódik a macska-egér játék, de most már vérre menő harccá válva. Átlépték a határt és nincsen visszaút. A lány meg akarja akadályozni, hogy a férfi valaha is molesztálhasson egy gyereklányt. Csak egy kés és egy jéggel teli zacskó kell hozzá.
Bemutató dátuma: 2006. szeptember 21. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Isti1991 2019 nov. 11. - 18:51:41 1/10
Utálom mikor itt port.hu-n lehúzzák sorba a filmeket....DE!...ennél teljes mértékben meg is értem! Értékelhetetlen, semmitmondó, unalmas, vontatott nagy NULLA! :)
beubhd 2017 szept. 27. - 14:13:35
Nem tudom...engem izgatnak az ilyen hidegvérû nõk, de én beteg vagyok. :D Amúgy a film egy nagy nulla...
10/10
ElektorKalandor 2016 szept. 20. - 08:31:14 10/10
Nagyon tetszett.

bár...

SPOILER!

Azt mondják, ivarérett férfi herélés után is képes a szexre, ugyanúgy mint elõtte. Bár ez a filmben szereplõ srác szempontjából mindegy is.

Jó kis film volt.
Csenky 2015 okt. 30. - 03:59:51 Előzmény kleavenae
Ennél nagyobb baromságot rég láttam a neten, és ez azért teljesítmény. A látást nem bünteti törvény, és egy gyereket sem ért még sérelem azért, mert egy másik ember látta. Ja, és tegyük hozzá, hogy meg is ölték azt a lányt, nem csak lefotózták.
Jay CutlerFun 2015 szept. 01. - 12:33:28
Ez a film egy nagy 0.... 2 pontot kap
8/10
Mathos75 2014 szept. 27. - 20:47:03 8/10
Ez a film felkerült a legidegsokkolóbb filmek listájára. Olyan ideges voltam miközben néztem, hogy azt el sem tudom mondani! Ellen Page-t nagyon kedvelem, de itt ki tudtam volna belezni. Amikor a fickó elszabadul, hangosan azt mondtam: na most vagy nagyon nagy bajban. Persze itt nem a pedofilizmust értem meg, hanem magát a férfit. Ezt nõ nem értheti meg, amit itt kapott a pasas. Egy biztos, ha ezt velem csinálná meg valaki és esetleg elkapom, azt tuti, hogy a két kezemmel nyírtam volna ki, pusztán az idegtõl, pedig nagyon békés embereke vagyok, aki sosem bántott senkit és sosem verekedett senkivel.
Nem értem azokat akik szerint ez unalmas film volt. Engem végig a székbe szegezett.Tökéletesen játszottak a színészek és gyakorlatilag ketten kitöltötték a teljes játékidõt.
A vége volt egy kicsit meredek, mert nem hiszem, hogy csak így rá tudta volna venni a pasit a végsõ cselekedetére ( nem spoilereztem semmit..ugye? )

Tökéletes kamaradarab, ajánlott a megtekintése!

10/8
5/10
Újvállalkozó 2014 aug. 04. - 12:26:08 5/10
5/10

Lassú, kétszereplõs, párbeszédes film. Csak annak ajánlott, aki szereti az ilyet. Nekem tetszett, bár néhol bele-belepörgettem.
4/10
gimbiikeeh 2014 ápr. 05. - 02:10:22 4/10
Nagyon brutális film. Ellen Page durván alakította az elmebeteg lányt. Mégis végig nagyon unszimpatikus volt, inkább Jeff-nek szurkoltam. Egyszer talán nézhetõ, de akinek gyenge a lelkivilága az messzirõl kerülje.

4/10
Cullangka 2014 febr. 17. - 15:10:27
Spoiler

Eleinte aztgondoltam, túl könnyen veszi amit csinál.. aztán meg persze kiderül, hogy nem ez az elsõ neki. Ahogy a végén is mondja, már a "haverját" elintézte, õ elmondott mindent. Biztos benne, hogy õ az akit keresett, nem ez az elsõ alkalom, már "rutinszerûen" csinálja, igy érthetõ a fölényesség, bár durván eltudott intézni egy kiscsaj egy ilyen faszit.. :D
7/10
kazama90 2014 febr. 17. - 01:44:35 7/10 Előzmény Cullangka
nem kicsit beteg film,a szinészek jól játszanak ,a sztori egyedi nem sablon.van benne jó pár gyengére sikerült gagyi rész is+a kiscsaj valahogy rohadtul ellenszenves/fölényes volt azzal együtt hogy a csávó meg egy pedofil köcsög volt.10/7
Cullangka 2013 szept. 08. - 19:50:17 Előzmény szysszy
a véleményem nekem is ugyanaz, egyszer nézhetõ, de egyszer megnézhetõ, érdekes, kicsit uncsi az eleje és amatõr de 10/8 nekem

spoiler

a herélõs részt végig nevettem kb, utána is kicsit komédia volt..:D
szysszy 2013 máj. 30. - 07:39:13
Szerintem egyszer nézhetõ volt a film...
Érdekes én egyátalán nem sajnáltam a pasit. A pedifilok ha érzik, hogy nem tudnak uralkodni a rendellenességükön, és veszélyt jelentenek a kiskorúakra kérjenek pszihiátriai kezelést, vagy vonuljanak zárt intézetbe..De ez esetben nem errõl volt szó: a srác egy pillanatra sem bánta meg amit tett, sõt folytatta volna..mindent megérdemelt!
1/10
kleavenae 2013 ápr. 14. - 22:59:38 1/10
Borzalmas, idegesítõ film volt. Eddig semmilyen filmet nem pontoztam 1*-ra, ez kiharcolta. Végig azért szurkoltam, hogy a csávó leszúrja a csajt. A pedofilizmusba nem szeretnék olyan mélyen belemenni, de azért valamennyire érdemes:
-=OFF=-
A pedofilizmus nem személyiség és nem betegség. Veleszületett, vagy trauma hatására kialakult rendellenesség, mint a homoszexualitás. Olyan dologért, amirõl nem tehet az illetõ, miért kellene elítélni? A cselekedeteiért persze el lehet ítélni, de ez kb. olyan, mintha azt mondanád egy vaknak, hogy ne akarjon látni...
John Holmes 2013 ápr. 09. - 08:02:12
Ez az egyik legbetegebb film amit valaha láttam... de tetszett 8/10
10/10
kisssmary 2012 okt. 24. - 21:16:34 10/10
A film szuper jó, meghökkentõ és ütõs volt. A lány játéka nagyon tetszett.

SPOILER

Milyen szép is lenne a világ, ha így visszanyalna a fagyi! Fogat fogért. Fura, hogy itt mennyien szinte a férfival éreznek együtt (a rendezõ tényleg jól próbára tesz minket, és ez pocsék érzés), de én nem sajnáltam egy cseppet sem, csak a legvégén. Bár pont ettõl lett jó és meghökkentõ a vége. Illetve az a szerencsétlen így még tényleg sokkal jobban járt, mintha börtönbe került volna. Én azt kívánom, hogy azok a pedofilok, akik nem fogadnak cölibátust, kerüljenek szépen a böribe, és hosszú ideig élvezzék azt, amit ott kapnak.
1/10
Setham 2012 okt. 17. - 00:04:58 1/10
az egyik legrosszabb film amit valaha láttam,totálisan idegesítõ,nézhetetlen,unalmas hulladék az egész.
6/10
alien1976 2012 szept. 29. - 11:54:17 6/10
Csatlakozom az elõttem hozzászólóhoz. Totálisan úgy volt rendezve, hogy végig a hapsinak drukkoltam, pedig nem vagyok pedofil. Mind a két személyiség beteges, s valyon melyik a veszélyesebb? A pedofil, vagy egy 13 év körüli elvetemült, hidegvérû, könyörtelen, szinte gátlástalan túlérett, " Hú de kemény csaj vagyok" típusú fiatal?
A film teljesen felzaklatott. Volt benne valami amit nem értettem. Minek volt az egész, ha a vége az lett ami.
Ha már itt tartok, akkor a vége................
Valamivel nagyobb lezárást vártam. Az elején ( hozzáteszem semmit nem tudtam a filmrõl), nagy volt a csavar, mikor a lakásban ki is derült, hogy mirõl is fog szólni a film. S a végére is valami nagy csavart, kavarást vártam.
Tetszett a filmet végig kísérõ feszültség, amit teljesen jól emelt mégmagasabb szintre a meg - meg jelenõ sötét kép. Ez számomra mégnagyobb feszültséget teremtett, s mesterien lett adagolva.
A színészi játék nagyon jó volt.
6/10
Rahar 2012 szept. 23. - 21:42:07 6/10
Ez a film számomra nagy tanúság, nem voltam képes megfelelõen kezelni az érzelmeimet. Végig a férfinek drukkoltam, holott számomra egyértelmû, hogy problémás, mivel ki az a felnõtt, legalább a 30. életévét betöltött férfi, aki 14 év alatti kislányokkal chatel és még személyesen is találkozni akar velük, ez biztos, hogy a normálistól eltérõ magatartás. Viszont a rendezõ olyan ügyesen mutatta be az eseménysort, hogy én mégis a férfinek drukkoltam. Viszont a film megtekintése után fél nappal már tisztán látok, az érzelmi hatás elmúlt. Örülök neki, hogy megnéztem, bár annyira nem ragadott magával, hogy még egyszer megtekintsem.
5/10
bulletproof90 2012 szept. 05. - 11:15:35 5/10
most tudom azt kellene gondolnom, hogy "hûde megérdemelte a mocsok, elismerés a kislánynak" de rohadtul más szájízt hagyott a film. leszögezem, nem védem a pedofilokat (bár megjegyzem, évezredekig az egész világon 12-13 éves korától már férjhez adták a nõket), sõt teljes mértékben elítélem õket. de az ilyen minden lében szar elvetemült tini picsákat is ugyanúgy gyûlölöm. nekem nagyon unszimpatikus ez az "öntudatos felvilágosult gyerekarc-mögött-fúdekeményvagyok" stílus. Nem szeretnék ilyen gyereket az tuti... és ha létezik is ilyen gyerek, az tuti zakkant.
De ettõl eltekintve a film "bûn és bûnhõdés" koncepciója is kicsit elcsépelt, és az volt az érzésem, a forgatókönyv sem volt teljesen kiegyensúlyozott. 4/10 esetleg 5/10..
offtopic
zegorias 2012 aug. 19. - 01:18:36
Erõs hatása van az emberre a film. Megosztó,feszültségteremtõ, izgalmas...egészen a film közepéig onnantól kezdve sikerült úgy fûzni a szálakat, hogy a végefõcímnél teljesen elmaradt a katarzis...sõt...lapos film lett belõle. Itt-ott kissé logikátlan.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu