Curse of Chucky

Bakancslistához adom
amerikai horror, 97 perc, 2013

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sawyerx 2023 jún. 05. - 15:59:43 4/10
Chucky baba itt fulladt ki: a menyasszonya és az ivadéka a nézhetetlen kategóriát súrolták, de ez az újragondolás sem menti a sorozatot, hiába próbálkoztak a komolyabb hangvétellel. Chucky alig szerepel benn, cserébe egy béna csaj és a családja túlnyújtott dilemmáit nézhetjük már-már zavaróan sötétben, néha beszúrva egy szaftos gyilkosságot. Az utolsó körülbelül negyed óra ér valamit, ahol egész jól összekapcsolják a klasszikus epizódokkal, de az érdektelen sztorivezetést ez sem menti. Ez egy dögunalmas, klisékkel teli thriller, amit bármilyen lénnyel lehetne helyettesíteni.
A stáblista utáni plusz jelenet a film csúcspontja.

4/10
7/10
King Diamond 2019 júl. 03. - 17:25:06 7/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Hát, nincs sok hozzászólás a Gyerekjáték sorozat hatodik részéhez, ilyen kevés még egyik korábbi résznél sem volt. Ez a rész is az előzőek folytatásának tekintendő, sőt, a végén kapunk egy jó kis csavart a stáblista utáni jelenetben. Igaz, az elején nem teljesen világos, hogy most hol is vagyunk a történet alakulását tekintve, de ezt szépen megmagyarázza a film, ahogy halad a cselekmény előre. Visszaérkezünk/visszautal egészen az első részig a történet szempontjából és szerencsére valamelyest megismerjük Charles Lee Ray háttértörténetét, valamint, hogy kik is azok a szereplők, akikhez megérkezik Chucky a filmben (és itt válik világossá az is, hogy miért Chucky átka a rész címe). Ez a része tetszett, ötletes. Az új színészek sem rosszak, legfőképp Jill és Barbie, a kis leszbi jelenetük jó volt, ám Nica sem rossz, akit Fiona Dourif, a Chucky-t alakító színész, Brad Dourif testvére játszik (érdekesség). Chucky sima, sértetlen babaformája viszont itt egyáltalán nem tetszett, főleg, mikor életre kel, és nevet, úgy néz ki, mint egy disznó. Viszont miután "visszaváltozik" az előző részekből rendesen megismert, megcsonkított babává, onnantól jó volt. Az animációja olyan, amilyen, kétség kívül volt már jobb is. Hiányoltam a Tiffany-babát, valamint Jennifer Tilly-t is, aki csak a film utolsó harmadában jelenik meg, abszolút mellékszerepben. Valamint, sajnos nem a negyedik és ötödik rész humorosabb, parodikusabb formáját hozza, hanem visszatértünk a horrorhoz/thrillerhez, ami persze szintúgy nem áll rosszul neki, mert ez már keményebb, mint az első három rész ebben a tekintetben. A gyilkolások jóval véresebbek, brutálisabbak, keményebben (még a negyedik és ötödik részhez képest is) és itt már abszolút nem egy kaptafára mennek. A helyszín, maga a ház nagyon jó választás volt az ódon, vészjósló hangulatával és kinézetével. Chucky nem poénkodik annyit, mint az előző két részben és Tiffany is hiányzik mellőle, ez nem vitás. A zenék nem rosszak, a magyar hangok sem, viszont most éreztem először, hogy Haás Vander Péter nem volt jó választás Chucky-nak. Néhány kimaradt jelenetet ebből is fel lehet lelni a neten, érdemes megnézni némelyiküket, melyek még több háttér információt adnak Charles Lee Ray-ről. A stáblista utáni jelenet után pedig kíváncsian vártam, hogy most aztán mi lesz a következő részben.
Ugyan nem a negyedik és ötödik rész stílusát/hangulatát viszi tovább a film, ennek ellenére nem volt rossz, de nekem stílusban azok jobban bejöttek (főleg a negyedik).
7/10
7/10
arpi0110 2019 márc. 25. - 04:30:31 7/10
Az első két részt láttam (Gyerekjáték 1, 2) és ezt. Nem tudom, nekem a régebbi részek nem tetszenek. Kicsit se nevezném félelmetesnek ahogy ott rohangál összevissza hogy Andy most megöllek nagyon röhejes...
Ezt viszont jól összerakták, tetszett. Ilyen stílusba kellett volna a többi részt is csinálni szerintem.

10/7

SPOILER

Mikor leszakad a papnak a feje, vagy amikor szemen szúrja a padláson a nőt. Ezek igazi horror jelenetek. Ilyenek az első két részben nem voltak.
8/10
Endo The Cat 2019 febr. 01. - 21:26:31 8/10
Nagyon jónak tartom hogy ebben a részben vissza hozták a horrort a 4.-5. rész után! 8/10
3/10
Atis88 2017 jan. 22. - 10:35:16 3/10
Régen még el is ment ez a baba öldököl dolog, de manapság már eléggé lejárt lemez. Isten tudja hanyadjára húzzák le ugyan azt a bõrt a sztoriról. Plusz a baba animációja rettenet gagyi. 3/10.
Törvénytelen 2016 dec. 27. - 14:54:39
Nagyon a végére hagyták benne Chuckyt. Gondolom ez a hiperolcsó költségvetésnek tudható be, mert amikor mozgásban van az irtó gagyi.