Dancing Machine

Bakancslistához adom
francia thriller, 100 perc, 1990

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Alan Wolf, az egykor világhírű balettművész megkeseredett, magányos ember lett, csak a balettintézete érdekli, amit könyörtelen maximalizmussal irányít Párizs szívében. Az utóbbi időben különös dolgok történnek a nagyhírű intézményben: három növendék hal meg egymás után, rejtélyes körülmények között...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Attila1977 2018 febr. 28. - 13:04:43
Sziasztok.

Valakinek megvan ez a film szinkronosan, vagy magyar felirattal? Szeretném beszerezni DVD-n, vagy akinek le van töltve valahogy elküldené?
reisza2@gmail.com

Köszi,
Attila
9/10
Ayrton Corvus 2010 ápr. 22. - 16:27:48 9/10
Kedves Port kétszer is szerepel a film az adatbázisukba, egyszer magyarul vagyis Tánc életre-halálra, és persze az eredeti címén.
Ezt a filmet valaha én is láttam tv-ben. Most, hogy elkészítettem magamnak dvd-n, azért egész más.
Delontól, ha jól számolom már vagy 70 filmet láttam, de ilyen lelki nyomorékot játszani korábban nem láttam tõle. A szándékosan bottal sántító, rideg, érzéketlen tuskó álarca a film végére lehullik, és kiderül valójában egy érzõ ember tele szenvedéllyel. A chico-t játszó Patrick Dupond legendás balett táncos, aki a Párizsi Opera csillaga volt, ha jól tudom.
Delon és Brausseur a Jégkeblek után 16 évvel újra együtt forgatott. Remek alkotás, bepillantást nyújt a tánc és balett könyörtelen világába.
Kókuszka 2010 febr. 21. - 00:38:03
Egyszer láttam a tv-ben, legalább 10 éve, talán az RTL Klubon. Azóta is keresem. nagy jó, izgalmas film. Az volt a magyar címe, hogy Tánc életre-halálra.