Dante 01

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia sci-fi, thriller, 88 perc, 2008

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

A végtelen űrben járunk a galaxis peremén, messze a jövőben. Új rab érkezik a szuperbiztos börtönhajóra és pszichiátriai kutatóállomásra, a Dante 01-re. Ő Saint Georges (Lambert Wilson), egy földönkívüliekkel vívott kemény összecsapás egyetlen túlélője, akit úgy tűnik démonok szálltak meg, és hatalmas belső erőkkel viaskodik. Azért küldték a börtönhajóra, mert állítólag megölte űrhajójának legénységét. Georges fokozatosan ráébred a benne lakó titokzatos erőre, amely egy idő múlva megfertőzi a Dante 01 többi szintén nagyon veszélyes lakóját is, rabokat és börtönőröket egyaránt, és elszabadul a pokol. Brutális felkelés tör ki, amely felforgatja ezt a rémisztő labirintusvilágot. A hajó mélyének túlvilági poklában mindenkinek szembe kell néznie a saját korlátaival, és meg kell küzdenie az odabenn lakó szörnyeteggel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tommie7 2022 ápr. 28. - 09:34:00 Előzmény kamisama
Szóval vártál mindent gyakorlatilag, miután már több,mint 10-en leírtak,h nincsen a filmben? Gratulálok.
zsoltix 2015 febr. 22. - 23:35:07
Szerintem tökre nem az van a filmben, ami a leírásban, de mindegy.
Eléggé elvont történet, nem egy "hagyományos" sci-fi. A mitológiai, vallásos vonal az alapja az egésznek. A nevek, szimbólumok mind erre utalnak (Dante, Perszephoné, Buddha, Szent György, kereszt alakú sziluettek, stb.)
Szóval nem egy pörgõs sci-fi horrorra kell számítani, amit a leírás sejtet.
10/10
Hellas 1903 2014 febr. 09. - 19:26:13 10/10
Szerintem nincs ezzel semmi probléma mint képi és látványilag és nekem történet is tetszik inkább nézek ilyen sci-fi filmet mint bármilyen buta usa filmvigjátékot , azt nem mondom , hogy 10-es a film max 8-as de inkább felpontozom ezt a filmet mint lehúznám.
9/10
Pjotr Puszta 2014 jan. 13. - 20:20:40 9/10
hát igen ez a film meglehetõsen allegórikus, a Caro-tól "várható" groteszk, kissé nyomasztó látványvilággal, szóval nem egy "akciófilm", ennek ellenére engem lekötött, nekem "átjött".
Aki nagyon nem érti mirõl szól, az gondoljon a címére, és hogy mire utal...
1/10
Owl 2013 ápr. 10. - 22:11:58 1/10
A látvány Alien 4 koppintás, egyes részek nagyon hasonlítanak (víz alatt úszkálás), ez még jó is lenne. A film sajnos úgy szar, ahogy van, csak a SPOILER adja meg a magyarázatot, miért. Aki nem akarja idejét vesztegetni, annak tömören a történet:
A zûrállomásra valami orvos tiszt érkezik, meg egy alany. A zûrállomáson pszichiátria és kísérleti központ van nem részletezett kutatásokkal, amibõl semmit se látunk. A betegeknek a tiszt ismeretlen, nem tudni mire való izét adagol. Ettõl majdnem megdöglenek, de az alany jön, és a páciensekben csak általa látott fény-lényeket (amik már elõzetesen ott voltak) jó étvággyal elfogyasztja, ettõl az alanyok "meggyógyulnak". Az alany által okozott további csodás gyógyulásoknak lehetünk tanúi. Idõközben egy összeesküvés során átprogramozza valaki a koordinátákat, amitõl az ojjektum a szomszédos izzó bolygó felé tart. A menekülõ tiszt és egy páciens (összeesküvõ) egy átprogramozott mentõkabinban a bolygóba csapódik. A többiek nem érik el a páciensek szintjén, a forró hûtõvíz alatt megközelíthetõ biztonsági helyiséget (az ûrállomás ismételt átprogramozásához), de semmi baj, mert az alany ûrruhában elhagyja az ûrállomást, majd hamarosan fantasztikus kaleidoszkóp és spirálszerû effektek között kitörnek belõle a megevett fény-lények, miközben atomokra hullik, és a bolygó felé tartó nyalábban lesugározza magát, de tulajdonképpen ettõl az izzó bolygó egy lakható, vízzel teli planéta lesz egy pillanat alatt. Mindezen látvány alatt az ûrállomás keresztet formál, hogy értsük meg a vallási utalást, a teremtésre utalt ez a jelenet.

Le kellene állni a kábszerrõl fiúk, vagy valami jobb cuccot vásárolni!!! A film sajnos 1 pontot érdemel, vallásos teremtõs sci-fi, ocsmány forgatókönyvvel.
3/10
doktormacko 2012 jún. 08. - 23:50:29 3/10
3 / 10 Gyenge muzsika.
1/10
Rahar 2012 ápr. 21. - 12:26:10 1/10
Nekem egyáltalán nem tetszik a film. A film kezdése jó, egybõl felkeltette az érdeklõdésemet, de amik érdekeltek azokra nincsenek válaszok. A képi világ igényes, bár borongós, szinte az egész zárt helyen játszódik. A színészek jók. De a történetnek se füle, se farka, ami egy sci-fi filmnél igencsak problémás, de legalább látványos lenne.
***SPOILER***
A fõszereplõ honnét jött, hogy szerezte a képességét, miért elmebetegek között kell vizsgálniuk, mik azok a csápos lények, miért kell megegye õket, hogyan kerültek bele a rabokba, a végén miért kell a közeli bolygót megváltoztassa. Ezek egy részére választ kaphatok, ha elolvasom a film adatlapját, de én csak a filmet néztem meg és abban nem szerepel a fõszereplõ elõélete, csak annyi derül ki, hogy a társaság ide küldte kivizsgálás és kísérletezés céljából. Milyen társaság?
***SPOILER VÉGE***
5/10
G-Shock 2011 szept. 20. - 01:28:14 5/10
Nagyon nyitottan álltam a filmhez. Ez csak a kezembe került, megnéztem.

Alapvetõen nagyon szeretem Dominique Pinon-t, Marc Caro-t pedig Jean-Pierre Junet társaként, mint rendezõ párost imádom. Sok állatságukat megnéztem, így mondhatom fogékony vagyok a stílusukra. Úgy gondolom a látványvilág, az operatõri és világosítói munka nagyon rendben van. Imádtam a beállításokat, ebben tipikusnak mondható. A színészek is hozzák a kötelezõt, szinte vizsgamunka.

De a filmet még az sem menti meg, hogy ha franciaként, rétegfilmként és láthatóan alacsony költségvetésûként kezeljük. Mégpedig azért, mert mûvészfilmnek nem elég elvont, sci-fihez kevés a mondanivalója, egy jó filmhez meg túlzottan csapongó és szétszórt az egész. Sokat akar mondani, és a végére semmi nem lesz belõle. Vagy csak én vagyok kevés.

Nem tetszett, mint film. De a fenti apróságok nagyon is. Így egy 5öst kaphata technikára és a színészekre. Nomeg a klasszikus poszterre.
facsi 2011 márc. 31. - 23:01:08
3 dolog hiányzik a filmbõl:
1. eleje
2. sztori
3. vége

Kár volt azért az 1 óra 21 percért.
1/10
RoKKfish 2009 dec. 31. - 07:05:56 1/10
Valójában azon szoktam elmerengeni a Dante 01-hez hasonló filmek után, hogy kinek készült ez? Kommersz sci-finek nem látványos (kifejezetten kamaradarab). Egy síkon mozgó sztori, a szereplõkrõl hiányosak az információk, a cselekmény lassan, nyögdécselve halad (ha egyáltalán).
Nem nagyon látunk sem okokat, sem okozatokat, bár végûl összerakható - kis fantáziával - a történet, de addigra örülünk, hogy vége. Nekem sikerült megfejtenem az üzenetét is: JÓL ÁTB*SZTUNK EZZEL A SZ*RRAL
6/10
szinhazimado 2009 aug. 05. - 09:49:51 6/10
oké, bisztos neked sem fog tetszeni...
Arif 2009 aug. 05. - 09:03:48 Előzmény szinhazimado
elolvastam a hozzászólásokat, mivel leg. egy pozitív volt köztük, ezért megnézem
több okból, scifi, a rendezõ Marc Caro eddigi filmjei kedvencek, Pignon maga :)
aztán majd jövök, vagy anyázni, vagy nem :)
6/10
szinhazimado 2009 aug. 01. - 14:14:44 6/10
Ez egy francia film. Elsõként ezzel kell tisztában lenni. Szóval nem érdemes hasonlítani az amerikai sci-fikhez. Nem volt rossz film. Nálam 10/6. Félelmetes, ilyesztõ, váratlan eseményekkel teli. Bár néhol vontatott. Ürhajó, elmebeteg rabok, akiken kisérleteznek, kevésbé együttmüködõ személyzet. A rabok közötti összetartás mindinkább jelen levõ, hiszen számukra a túlélés a tét. Látványilag rendben van, sõt. Misztikus. Rendezésileg is kb. A szereplõk igaz, egytõl egyig rútak, kopszra borotvált fej mindegyiknek. Azt nem értettem George miért eszi meg azt a kis polipszerû izét, amikor segít megmenteni egy haldokló életét. A sárkányos szöveg-részt sem éreztem helyénvalónak, és nem is értettem. Szerintem neki nincs mentális betegsége (démonok szállták meg), (bár látszólag tényleg új tûnik) ahogy az ismertetõben megemlítik(és ez "egy idõ múlva" NEM "fertõzi meg a Dante 01 többi szintén nagyon veszélyes lakóját is, rabokat és börtönõröket egyaránt") valószinûleg ezen gyógyító képessége az idegenekkel való találkozás szerencsés következménye. (egyébként felkelés sincs!!)
A film el is gondolkodtat. A storija nem valami érdekfeszítõ, de aki szereti az ürben és jõvõben játszódó, ûrjajõs sci-fiket, pl. 8-ik utas a halál, annak lehet tetszeni fog.
1/10
zerotol 2009 júl. 01. - 14:05:53 1/10
Ez egy bûnrossz film. Se cselekmény, se tartalom, a színészi teljesítmény gyenge. próbál valamiféle filozófiai üzenetet sugallni, de nagyon erõltetett. A vizuális effektek sem voltak túl jók, már az a néhány ami volt. Én nem ajánlom senkinek.
flexible 2008 dec. 12. - 14:34:55 Előzmény pixma
Az elsõ 5 perc szerintem jó volt.
Aztán felöltözött a doki.
wavrekordz 2008 nov. 30. - 19:59:01
Nos... elõször is a film totál nem arról szól, ami az ajánlóban olvasható, viszont ettõl még szar, az tény. Látvány nagyon ott van, színészek is, egy ideig tök jó az egész...de aztán egyre több kérdés és semmi válasz és egyszer csak vége. Totál érthetetlen:P... de sztem kár érte.
kamisama 2008 nov. 19. - 21:43:16
Áááááááááá!!
Megnéztem a "filmet"... vártam a cselekményt...vártam a válaszokat...vártam hogy valami történjen...és végül vártam hogy vége legyen. Hihetetlen.

Ki volt? Ki tette? Ki mert ilyet elkövetni? Hogy rohadna meg, aki ilyen filmet készít, õrület volt. A vége valami hihetetlenül elmebeteg, ahogy forog a kép és már a nézõ megvakul a sok villanásban.

Ez volt életem elsõ filmje (pedig sok szart láttam már), aminek egyszerûen semmi értelmét nem láttam, még most sem értem hogy tulajdonképpen mirõl szólt? Ajánlom mindenki figyelmébe aki mazohista, vagy a már amúgy is szar kedvét akarja tovább rontani.
Fucking Dante!!
leopard26 2008 nov. 14. - 13:13:11 Előzmény janosit
Jesszuskrisztust ötvözték egy kis scifivel?
7/10
janosit 2008 nov. 02. - 21:37:06 7/10
Hát, srácok különbözik a véleményünk.
Szerintem ez egy jó film.
A sztorival nincs semmi baj. Lehet, hogy tévedek de ez egy viszonylag koherens teremtésmítosz.
1/10
pixma 2008 okt. 21. - 20:45:34 1/10
gyerekek, ez tényleg egy trágya film. Hihetettlen ocsmány, idegesétõ hangok, képvillanások. Szörnyû. Inkább ezt neeeeeee....... Csa azt nemértem, hogy az Imdb-n, hogy kaphatott 5 pontot.
Összes hozzászólás