Darabokban

Bakancslistához adom
Demolition
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dráma, 101 perc, 2015

Értékelés:

94 szavazatból
Szerinted?

Davis sikeres befektetési bankár, szép feleséggel, házzal, autóval. Egy nap azonban autóbalesetben elveszíti nejét. Sajátos módon dolgozza fel a veszteséget: ahelyett, hogy összetörne, tovább éli az életét. Az érzéseit egy büféautomata üzemeltetőjének írott panaszleveleiben kezdi kibeszélni, míg a frusztrációját rossz háztartási gépek szétszedésében éli ki. Davis levelei felkeltik az ügyfélszolgálaton dolgozó Karen érdeklődését, és a két idegen között valószerűtlen kapcsolat kezd kibontakozni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Yousee 2019 júl. 25. - 20:39:19 1/10
Életemben nem fecséreltem még ennyi időt -valamiféle történést várva - ekkora gané filmre. 10/0
7/10
sexykex 2019 júl. 20. - 14:55:04 7/10
Nincs tökéletes házasság. Nincs tökéletes felnőtt és nincs tökéletes gyerek. Ha már nincs társunk, akkor döbbenünk rá, hogy mit jelentett, mennyire fontos volt. Ha még nincs új társunk, csak egy barát, aki legalább annyira ütődött, mint mi magunk, ne taszítsuk el, becsüljük meg. Ha egy elbizonytalanodott kölyök a segítségünket kéri, legyünk vele szemben őszinték. Nem baj, ha nem hallgat ránk.
Valódi élethelyzeteket boncolgató valódi film. „Naná, hogy nincs juharszirup az asztalon, naná...” – egy Esőember a sok közül lebontja a házasságát.
10/10
vveron 2019 júl. 03. - 11:29:50 10/10
Nagyon jó ez a film. 10/10
5/10
IamTwo 2018 aug. 20. - 20:09:22 5/10 Előzmény idõjós1010
SPOILER
..A lány édesanyja világosan elmondta, hogy úgy kellett a csajt lebeszélni a gyerekrõl
Nem.
Nem a gyerekről kellett lebeszélni, hanem a beavatkozásról akarta lebeszélni az anyja.
Én vittem el a beavatkozásra. Próbáltam lebeszélni róla.
I took her for the procedure. I wish she'd kept it.
Filmgusztália 2018 jan. 21. - 13:08:06 Előzmény Darabosek
Igen így és aki meg nem lesz az így fogadja el természetesnek, az abnormálist.

A homók szeretik azt hirdetni, h gén okozza a homoszexualítást, de betegségnek akkor sem nevezhetõ what the fuck?
László Terbócs 2018 jan. 21. - 08:41:53
Valóban nagy korlátoltságra vall az a hozzászólás ami a homoszexualitásra szûkíti le ezt a filmet. Még csak nem is arról szól ez a rendkívûli alkotás. A Disney Channelt és a török meg latin sorozatokat tudnám helyette ajánlani meg a 10-es misét.
9/10
Darabosek 2018 jan. 12. - 10:10:29 9/10 Előzmény AYGOOO
Döbbenten olvastam a hozzászólásodat Szerinted így lesz valaki homoszexuális, hogy látja a TV-ben? Elkeserítõ :(
AYGOOO 2017 okt. 28. - 20:25:32 Előzmény Owl
Owl

A homoszexualitás és egyéb társadalomromboló devianciák terjesztése a filmeken keresztül a legegyszerûbb. Szórakozás közben elültetik az agyadban a képet, hogy ez általános, normális, elfogadott. Ha nem sikerülne, jelen van az ellenoldal is, a normalitás, amit eltorzítva erõszakos, agresszív viselkedésformának festenek le, egy az egyben szembeállítva a kedves, ártatlan és szerethetõ homokosokkal. Ennek egyetlen célja a megbélyegzés, és kollektív bûntudat ébresztése. Nem kell az egész errõl szóljon, elég egy mellékszálként futtatni, és lassú víz partot mos alapon átmossák, átállítják a társadalom agyát a természet törvényeivel szembemenõ, önpusztítõ társadalmi berendezkedésre.
6/10
dandelion83 2017 okt. 11. - 07:24:44 6/10
Különös film, néha nagyon tetszett, néha nekem már kicsit túl sok volt. Unalmasnak egyáltalán nem mondanám, érdekes, a témaválasztás jó és egyedi, sokkal több van ebben a filmben, mint ami a felszínen látszik. Azért néhány beteg dolog van a filmben, nekem ezek sokat elvittek az értékébõl. Nem rossz film, de még egyszer nem nézném meg.
5/10
idõjós1010 2017 aug. 08. - 16:47:09 5/10
SPOILER..A lány édesanyja világosan elmondta, hogy úgy kellett a csajt lebeszélni a gyerekrõl, meg a csávóról is. Am meg igen, sok ilyen eset van valószínûleg az életben, de ettõl ez ég nem lesz normális dolog, és ettõl tutira nem lesz valaki szerethetõbb.
hozdakocsitharry 2017 aug. 08. - 10:27:09 Előzmény idõjós1010
SPOILER!!

Folyamatosan jött rá, sokszor bevillant neki azért. (Tengerparti jelenet, vagy a fürdõszoba)
Azért a férfiak mindig jóval késõbb jönnek rá...és nem csak úgy bevillant.
De igen, imádta. Azt nem írtam, hogy már a halála idején is, olyan nagyon....de hogy nagyon sokáig az biztos. Szerintem akceptálható, hogy egy kalandért, vigaszért kikacsintott. De elvetette a gyereket, visszament, vele élt-maradt. Hahaha, bárcsak mindig így mûködne, hogy "nem jó veled nem szeretsz, na csá". lehet, hogy többet látok az egész filmbe, de az összetettsége pont ebbõl adódott.
5/10
idõjós1010 2017 aug. 06. - 00:39:28 5/10
SPOILER
Imádta ? A háta mögött másnak akart szülni gyereket, úgy beszélte le róla az anyja ! ........meg fizette ki neki az abortuszt. Erre persze rá lehet vágni, hogy no jó, de el volt hanyagolva. De akkor könyörgöm, már nem beszélhetünk imádatról. A másik dolog meg az, hogy mentség ilyenre akkor sincs. Csávókám meg rájön, hogy mégiscsak szerette a feleségét ? Komolyan , Mindezt közvetlenül azután, hogy kiderül róla, hogy eltitkolt terhes volt. Ne vicceljünk már !
hozdakocsitharry 2017 aug. 05. - 23:07:19
A lényeg az volt, hogy a srác nem csak arra jött rá, hogy szerette a feleségét, hanem arra is, hogy mennyire magával volt elfoglalva-pedig a nõ imádta õt. Nem felemelõ érzés, ha az ember rájön, hogy a történetben õ a negatív szereplõ. A lány apja tudta ezt, nem véletlenül nevezte seggfejnek. De a lányát szerette, ezért nem csináltak semmit.
A stílusjegyek (zene, autós jelenetek, nem identitás...stb) a rendezõ elõzõ filmjeiben is megtalálhatóak (C.R.A.Z.Y., Cafe de flore). A bontás elég elcsépelt metafóra, de mivel ösztönös volt, így a srác is tudta legbelül, hogy a saját felépítéséhez elõször rombolni kell.
5/10
idõjós1010 2017 aug. 02. - 23:38:50 5/10
Féltem tõle, hogy picit feleségsiratósan fog indulni, aztán pedig a nem kívánt romantikus részektõl paráztam, de végül egyik sem következett be, illetve hát éppenhogycsak érintve. Fura egy film volt. Nem igazán éreztem hová tart, az sem igazán jött le, mit miért csinál. Mint ahogyan az sem tiszta, hová "érkezett meg" a végén Davis. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de ha elõre tudom mire számítsak, nem vagyok benne biztos, hogy ma estére erre esik a választásom.
Gollam247 2017 márc. 26. - 12:12:14 Előzmény Vicuskaa
Nagyjából egyetértek azzal, amit írtál a filmrõl, nekem is ez jött le, bár nem értem, hogy a végén Davis miért kéri az apósától, hogy újítsák fel a körhintát, amikor az az elhunyt feleségére emlékeztetné, ráadásul a fickó rájön, hogy mégiscsak szerette Julia-t, ez számomra egy kicsit ellentmondásos, mert mégsem tudta a múltat lezárni, elfelejteni (hátha csak ez nem annak volt a jele, a megbékélésnek), de így kicsit sántít nekem az üzenete, na mindegy ennek ellenére egész jó film.
Ez a "szétverõs, dolgoktól megszabadulós" terápia pedig nem is lehet olyan rossz, .....lehet többet ér, mint egy mocsokdrága agyturkászt fizetni.
Kensi Blye 2017 márc. 06. - 20:39:15
Egyszer nézhetõ. Többet is ki lehetet volna hozni belõle
k11zoltan 2017 jan. 01. - 23:09:26
Tetszett.
3/10
Owl 2016 dec. 28. - 11:09:24 3/10
Mért van az, hogy minden hálivúdi produkcióban feltûnik egy szeretnivaló homoszexuális? Itt is feltûnik egy és természetesen ok nélkül bántják is szegényt! Úgy látom, nem más õ, mint a rendezõ ócska eszköze, hogy érdekesebbé tegye a filmet! A film egyébként egy eltúlzott mentális reakcióra épül, SPOILER arra, hogy a fõszereplõ nem tudja feldolgozni a felesége elvesztését és ezért "ha nem szeretem, nem is fáj a hiánya" alapon megtagad minden vele kapcsolatos dolgot, rombolja le a vele kapcsolatos múltat.
És eközben nem lesz túl szimpatikus, inkább egy idegesítõ figura. Leginkább egy dühöngõ, önkontrollját vesztett elmebetegre hasonlít. A történet mögött nem igazán találtam meg a tartalmat.
Bruce2000 2016 dec. 22. - 17:15:20 Előzmény Quarker
Tartalom

A Demoliton fõhõse Davis (Jake Gyllenhaal), egy sikeres befektetési bankár, aki egy tragikus balesetben elveszti feleségét. Apósa, Phil (Chris Cooper) biztatásának ellenére a férfi élete egyre mélyebb krízisbe torkollik. Azonban minden megváltozni látszik, miután Davis személyes hangvételû panaszleveleket ír egy ételautomata gyártó cégnek, melyekbõl kibontakozik tragikus története. A levelek egyre csak gyûlnek a cég postaládájában, és csakhamar felkeltik az ügyfélszolgálatos Karen (Naomi Watts) figyelmét, aki maga is anyagi és emocionális válságban van. Karen és fia, Chris (Judah Lewis) segítségével Davis az alapoktól kezdi el felépíteni az életét, ehhez azonban teljesen le kell rombolnia a múltját
kávé23 2016 dec. 19. - 21:32:05
Nagyon jó volt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu