Daredevil

Bakancslistához adom
amerikai akciófilm-sorozat, 2015

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Matt Murdock gyermekkorában egy baleset következtében megvakul, de egy vegyszernek köszönhetően a többi érzékszerve emberfelettivé válik és kialakul egy radarérzék is amivel a környezetét "látja". Matt Murdock nappal mint ügyvéd, éjjel mint álarcos igazságosztó védi Hell's Kitchen környékét a bűnözőktől.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
caseyjones 2016 júl. 26. - 10:57:41 10/10
Végignéztem a 2. évadot is.

SPOILER

Nem mondom azt, hogy jobb volt az elsõnél, de rosszabb sem. Nagyjából egy szinten van a két évad. Szerintem nagyon sokat rontott a sorozaton, hogy túlzásba vitték a készítõk a brutalitást. Néha már átment a sorozat horrorba. Elhiszem, hogy a Megtorló egy kemény figura, de konkrétan nem is az õ durva jelenetei voltak számomra idegesítõek, hanem a japán szervezettel kapcsolatos történések. Wilson Fisk nem értem, miért jött képbe újra, én a színész miatt már az elsõ évadban megutáltam a karaktert. Azt hittem, az õ történetének már rég vége. Szerintem kár volt õt visszahozni két epizód erejéig.
Elektra személyében egy új karaktert is megismerhettünk, akit nem más alakított, mint a rendkívül csinos francia színésznõ, Élodie Yung. Nagyon jól alakított, és karakteresebb volt, mint Jennifer Garner. Szerintem az egész sorozatban õ a legjobb színész. Róla szívesebben megnéznék egy külön sorozatot, mint a Megtorlóról. Mondjuk egy 4-5 részes minisorozatot. Charlie Cox most is nagyon jól hozta a Fenegyerek karakterét. Jon Bernthal nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól alakítja majd Frank Castle-t. Amikor megtudtam, hogy õt választották a szerepre, elborzadtam. A Walking Deadben jó volt, de egy Marvel-sorozatban sehogyan sem tudtam õt elképzelni.Kellemesen csalódtam benne. Eszméletlenül jól alakított.
A finálé szerintem nem sikerült túl jóra, az elsõ évadé jobb volt. Összességében jó volt a második évad, már kíváncsian várom a folytatást. Remélem, felbukkan Célpont is. :)
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 06. - 15:06:40
Szerintem Vincent D'Onofrio hatalmasat alakított. A legjobb karakter volt az elsõ évadban.
A másodikban pedig megint csak lesz egy szereplõ aki mindenkit lejátszik a sorozatban. ;)
10/10
caseyjones 2016 máj. 05. - 22:00:32 10/10
Végignéztem a teljes elsõ évadot.

SPOILER

Elõször is: nem értem, miért kellett 12 epizódon keresztül Daredevilt fekete ruhás hõsként ábrázolni. Értem én, hogy eleinte még csak egy amolyan félkész ruhát hord, akárcsak Pókember a kezdetekkor, de nem ilyen hosszú ideig, mint ahogyan ebben a sorozatban volt. 13 epizódból áll az elsõ évad, szerintem a 3. vagy a 4. részben már megjelenhetett volna Matt Murdock az igazi Daredevil-jelmezben.
Másodszor: Vincent D'Onofrio, aki Wilson Fisket, vagy ismertebb nevén Kingpint alakította. Szerintem vele mellényúltak a készítõk. Néha túljátszotta a szerepét. Mellesleg Kinpin sokkal nagyobb darab ember, sétabottal és szivarral a kezében, és általában fehér öltönyt visel. Michael Clarke Duncan, aki a 2003-as Daredevil filmben alakította Wilson Fisket, sokkal karakteresebb volt.
Charlie Cox viszont remek színész, õ nagyon jól hozta Matt Murdockot. Simán veri Ben Afflecket. Karakteres és jól alakít. Akit még kiemelnék, az Deborah Ann Woll. Nagyon jól játszotta az esetlen, elvarázsolt ügyvédnõt.
Egyébként egész jó sorozat. A filmmel ellentétben ezt inkább a krimi mûfajához sorolnám, ugyanis itt nagyobb szerepe van a nyomozásnak, mint a szuperhõsködésnek, ellentétben a 2003-as filmmel. Az elsõ évad Wilson Fisket helyezte elõtérbe, kíváncsi vagyok, a második évadban a Fenegyerek melyik ellensége bukkan fel.
10/10
caseyjones 2016 márc. 14. - 10:44:59 10/10
Továbbnéztem, és a flashbackeket illetõen az a véleményem, hogy jobban is megcsinálhatták volna. Konkrétan úgy, mint a Zöld Íjászban: a képernyõ szélén kicsit homályosabb a kép, kicsi fekete-fehér effektus... Szerintem sokkal hatásosabb lenne, a Zöld Íjászban is mûködött.
10/10
caseyjones 2016 márc. 13. - 22:57:31 10/10
Most néztem meg az elsõ részt, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jól sikerült. Charlie Cox remek választás volt Fenegyerek szerepére, nagyon karakteres, és jól játssza a szerepét. Ben Affleckhez nem hasonlítanám, nem mondanám, hogy jobb Daredevil, egyszerûen õ más volt.
Egy epizód alapján nagyon megtetszett a sorozat, mindenképp folytatom.
10/10
caseyjones 2016 febr. 20. - 11:42:09 10/10
Marvel's Daredevil - Season 2 - Official Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=m5_A0Wx0jU4
10/10
caseyjones 2016 febr. 12. - 21:43:37 10/10 Előzmény ammok001
Én csak itt-ott belenéztem a sorozatba, és az alapján tényleg nagyon jól játszik a Daredevilt alakító színész, pedig amikor megtudtam, hogy õ fogja alakítani a kedvenc Marvel-hõsömet, sok jót nem vártam tõle. Már alig várom, hogy belekezdhessek a sorozatba. :)
10/10
gesztenyéskuglóf 2015 nov. 29. - 11:28:20 10/10
Szerintem hihetetlenül jó lett. A párbeszédek nagyon jók, a színészek is és a történet is pörgõs. Nem marvel filmes érzése van, amitõl szerintem jobb is. Nem is említik a "nagy eseményeket" csak egyszer azt hiszem. Mindenesetre nagyon realisztikus lett ahhoz képest, hogy egy vak szuperhõsrõl szól. Csak ajánlani tudom.
8/10
ammok001 2015 jún. 23. - 21:56:46 8/10
Én is így vagyok vele,de nagyrészt jól megvoltak csinálva,de fõleg az elsõ pár részben.Tegnap kivégeztem az utolsó 4 epizódot,és sajnos a végsõ bunyó pl. nagyon gyenge lett.De azért várom a folytatást.Fõleg,hogy Jon Bernthal lesz a Megtorló(imádom a fazont) :D
Sz Peter 2015 jún. 23. - 07:20:24
Szerintem a harcok néha nagyon jól koreografáltak, néha viszont nagyon gagyik. Mintha két ember dolgozott volna rajtuk. :)
8/10
ammok001 2015 jún. 22. - 23:21:30 8/10
Marveltõl szokatlan módon ebben rendesen mutatják az erõszakot,fõleg az elsõ pár részben törnek a csontok.A fõszereplõ srác jó,a harcok is egész jól koreografáltak.Kicsit kiszámítható,hogy éppen mi fog történni,de végig leköti az embert.Aki szereti a képregény filmeket,annak melegen ajánlom.