David Attenborough: Egy élet a bolygónkon

Bakancslistához adom
David Attenborough: A Life on Our Planet
7 éven aluliak számára nem ajánlott angol életrajzi film, dokumentumfilm, 83 perc, 2020

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

A legendás műsorvezető elmeséli életének és a Föld evolúciójának a történetét, miközben gyászolja az elveszett vadont, és elmondja, hogyan képzeli el a jövőt.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
N.Kinga 2021 júl. 12. - 14:11:38 10/10
A Netflixen látható a film. Angol címe: A Life on our Planet (Egy élet a bolygónkon). Alsó jobb sarokban
beállítható a magyar feliratozás. Egyetértek a többiekkel: Mindenkinek látnia kell ezt a filmet! Ezért a filmért érdemes előfizetni a Netflixre. De kapható könyv formájában is Attengorough Egy élet a bolygónkon című könyve is.
10/10
drrencz 2021 febr. 20. - 16:06:27 10/10
Kötelezővé tenném alsó tagozattól kezdve,és minden évben újranézendő kellene legyen. Ugyanez vonatkozik a felnőttekre is, tessék megnézni és változtatni valamelyest az eddigi életről szóló elképzelésen. Minden tiszteletem azoké akik tesznek valamit.
David A. Köszönöm élete munkásságát,és vallomását!
napraforgó 2020 nov. 10. - 18:08:47
Hol lehet megnézni ezt a filmet?
10/10
doricki23 2020 nov. 10. - 16:19:19 10/10
Egyszerűen tökéletes és döbbenetes film. Ezt mindenkinek látnia kellene.
D. A. előtt minden tiszteletem, hatalmas életmű.
10/10
Gaddemon 2020 okt. 18. - 15:13:08 10/10
Fantasztikus dokumentumfilm, amit mindenkinek látnia kellene, és alaposan megfontolni az elhangzottakat. Csodálatos felvételek, fokról-fokra felépített és az átlagember számára is érthetően elmagyarázott történet arról, hogyan tesszük tönkre a környezetünket. Szívszorító volt látni némelyik részletet, de szerencsére ez a mű nem esik abba a hibába, mint sok dokumentumfilm, ami sokkolni igyekszik, hogy azáltal az igazát bizonyítsa. Sir Attenborough nem ostorozza folyamatosan az embereket, nem agresszív és nem akar erőszakkal rávenni semmilyen szélsőséges életviteli változásra: megoldási javaslatot is kínál, ami egyáltalán nem elrugaszkodott vagy megvalósíthatatlan, de hatalmas összefogás és akaraterő kellene hozzá. Egyénileg is sokat tehetünk (!), de igazán országos vagy inkább "bolygó-szinten" kellene összefogni, és nem a fejünket a homokba dugva megállás nélkül habzsolni, kapzsin venni és elvenni. Én kissé realistább (vagy ha úgy tetszik, pesszimistább) vagyok a jövőt illetően, és bár gyönyörű képeket vizionáltak, én azoknak a megvalósulásában kevéssé hiszek. De őszintén kívánom, hogy ne nekem legyen igazam.
10/10
Tibor72 2020 okt. 17. - 21:07:59 10/10
Korunk egyik legfontosabb filmje. Sir David Attenborough mindent elmondott ebben, ami fontos.
Aki átérzi ezeknek a súlyát, megnézi a filmjét, utána percekig csak szótlanul fog ülni. Nem is tudok mást ehhez hozzáteni, mindenkinek látnia kell!
10/10
egon12 2020 okt. 12. - 08:28:31 10/10
SEMMIRE SEM - JAVÍTVA..
10/10
egon12 2020 okt. 12. - 08:23:22 10/10
Nagyon megható előadás volt,nem mintha új dolgokat mondott volna el
,legalábbis számomra,azonban közérthetőnek kell lennie,ez alapelv egy ilyen
dokunál. Erős társadalmi kérdéseket is felvet utánagondolva ..
Ugorjunk csak mindjárt a végére,vagyis a 'megoldás szekcióra' ,szóval a megoldást
,a kiutat keresve óriási TÁRSADALMI változások szükségesek,közel 8 milliárd ember,
na jó, akik ebből főleg a fejlettebb, civilizáltabb régiókban élnek,értem ezt úgy,ahol
magasabb az életszínvonal , és mindjárt csökkent számról beszélünk,(de még így is)mai berendezkedésünknek köszönhetően ez igen nehéz lesz. Ugyan ki veszi rá a POLITIKÁT,
MINDEZEN RADIKÁLIS VÁLTOZÁSOKRA? Mai szóval élve nemzeteknek,népeknek kellene
felhagyni korábbi,ismert életvitelükkel,(ELHAGYVA IDEOLÓGIÁKAT,ESZMÉKET)és ami nyilvánvalóan nagyon fontos szerepet tölt be(sajnos) ,az a PÉNZ, jelen helyzetben mindent ez mozgat, az elv amiről beszél azt feltételezi, egyenlően kellene élni ,egy
minden szempontból más rendszerben,én persze maximálisan egyetértek vele..
Az igazság az, nem is lehetne másként (emberi természet faktort vétek figyelmen kívül
hagyni)de vajon képesek vagyunk - e mindenről lemondani csaknem,úgy értem,ami korábban volt, feladni majd' mindent,hiszen teljesen ÚJ , MÁS berendezkedés kell.
Iszonyat szervezettség szükségeltetik,hatalmas léptékben( "kis lépésekkel" MOST
MÁR SEMMI SEM MEGYÜNK,AHHOZ TÚL KEVÉS AZ IDŐ) Ellentmondásos a napjainkban
ismét előre törő, felettébb sürgető űrutazás,hát ahol most élünk az tán nem fontos?
Micsoda pénzek mennek el erre is, ez nyilvánvaló,de vajon az itteni állapotokra,azoknak javítására ,megújuló energia források,új energetikai projektek megvalósítására nem hasznosabb volna "ide költeni" (?) Na hát ebből is világosan kitűnik, A NAGYON NAGYOK nem döntöttek egyértelműen, ezen vagy azon megoldás melletti elköteleződésükben, ez hiba ! Egy seggel két lovat tudunk ülni,hát persze ,hogy nem.
Ismét mondom, a felvázolt jövőbeni berendezkedés MAXIMÁLIS EGYSÉGET KÖVETEL,
és elengedhetetlenül ,nagyon fontos hogy ember és ember között nüansznyi különbség kell legyen , mind anyagilag(ha egyáltalán itt szükséges a mai fogalmak szerinti pénz megléte(azt javasolnám ,NEM) mind életvitel formájában.Új közgazdaságtanra van szükség(is) A HATALOM mint fogalom teljes átértékelésre szorul,mind elméletben,mind gyakorlatban! ! Nagyon ,nagyon összetett ,és átfogó kell legyen ez az egész , amit Sir David ,lehetséges mentsvárként emleget,tehát az általa javasolt megoldások. Ez volt a reménykedős rész,és most jön ,ahogy én látom.Nem hiszek mindezekben ,de nem azért mert "nem hiszek" ,hanem mert én úgy látom,TÚL KÉSŐ,mindezeket 30 ,de 40 éve már biztosan kezdeni kellett volna,uszkve 7 - 7,5 milliárd ember agyát nem lehet hiphop megváltoztatni,ehhez a berendezkedésünk már túl bevésődött (mármint jelenleg)nem mondom,hogy nincsenek kivételek,de sajnos elenyésző. Zárszóként ,szép mementó volt amit láthattam ,hallhattam egy tapasztalt elkötelezett szakértőtől,aki megpróbált mindenkihez szólni. Köszönet!