De kik azok a Lumnitzer nővérek?

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 93 perc, 2006

Értékelés:

106 szavazatból
Szerinted?

A film két hőse, Olivér és Ficskó elkötelezett étteremkritikusok, akik szenvedélyesen harcolnak a konyhaművészet becsületéért és színvonaláért, vitriolos hangon ostorozzák a szakma kontárait és kufárait. A sértett vendéglősök bosszút esküsznek ellenük. Milicát, a talpraesett, tűzrőlpattant ifjú menedzser lányt bízzák meg: fedje fel a cikkeiket Lumnitzer nővérek álnéven publikáló szerzők kilétét, majd tegye őket ártalmatlanná. Vagy úgy, hogy egyszerűen megveszi a két kritikust, vagy úgy, hogy elcsábítja bájaival, vagy végső esetben elteszi őket láb alól. Elkezdődik a küzdelem a Lumnitzer nővérek és Milica között, mely különleges harci cselekmény sok mulatságos helyzetet, komikumot produkál.
Bemutató dátuma: 2006. március 9. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ilharmy 2006 márc. 05. - 21:18:08
Eletem egyik leggyengebb magyar filmjet kellett vegig szenvednem miutan erre az "alkotasra" jegyet vasaroltam. A story (ha van neki egyaltalan ilyen) iszonyat gyenge, jelenetek vontatottak. Egyedul Alfoldi probal egy kis szint vinni az egeszbe, de ez az o igenyesseget ismerve is keves....
Frank 2006 márc. 13. - 06:16:00
A film valóban nem egy kiemelkedõ alkotás, ám talán mindenki tudja, hogy nem egy amerikai filmcsoda. Jó lenne azt várni, egy teljesen magyar alkotástól, amit az hazai léptékben adni tud. A lehetõségek és a film viszonya jó erõs közepes. Nem izgultam magam "halálra", de jókat derültem. A film végém lazán jöttem ki a moziból, és eszem ágában nem volt visszakérni a jegy árát. Mint tudjuk, a "Magyar tenger" az a Balaton!
Nézd meg, mert ez is kell...
tretom 2006 márc. 13. - 11:22:32
Ez a film nagyon rossz. A jó ötletbõl induló történet kidolgozása igen gyenge és ezen még a színészi játék sem erõsít. Nekem kizárólag Alföldi alakítása hatott hitelesnek. Rudolf Péter mintha ott se lett volna...
Elõször azt hittem, hogy az Exit kritikusa csak elszállt mikor a cikket írta. De nem. Sajnos.
Kalóz Pepi 2006 márc. 16. - 17:22:40
nem értek egyet.. ez a film nem lehet a Csinibaba és a Szomszédok keveréke... azok sokkal jobbak (még a Szomszédok is, a maga stílusában)
:-)))

amúgy az alapötlet nem rossz, és a fõcím is tetszett.. na kábé addig élvezhetõ, míg a Mucsi tömi a fejét :-)
Redfield 2006 máj. 18. - 10:44:55 Előzmény Kalóz Pepi
Engem igenis szórakoztatott. Attól, hogy kezdünk el-amerikaiasodni, és jönnek a tömegfilmek, még észre lehet venni az igazán jó Magyar filmeket is. A színészi alakítások valóban nem voltak túl jók, de ezekbõl ez volt a maximum. Roppantul szórakoztató, igazi vérbeli Bacsó film. Nem csalódtam benne, kiváló szatírával állt elõ, amely épp annyira komolyan vehetõ, mint amennyire nevetséges, és kb: annyira mûvészi, mint amennyire átlagos. Az álmok valóban nem voltak túl meggyõzõek, de ezek gondolom szándékosan lettek ilyenek. Hanem a vége, az, amikor kétségek közt hagynak, az nagyon el van találva. Nálunk az ilyen különlegességnek számít. (még...)
vizinyúl 2006 aug. 28. - 17:29:25
Magyarországon új volna, hogy a "filmnek nincs vége", és kétségek közt hagy? Meg, hogy vérbeli Bacsó-mû? Nézz több Bacsó filmet... a legtöbb nyitva hagyja a fõ gondolatot... elvisz az erdõbe, és otthagy, hogy találj ki egyedül :)
Lilkate 2007 jan. 11. - 18:13:45
Hát ez tényleg ragyogó szar. Nagyon olcsó, nagyon unalmas, nagyon szürke. Egyetlen pozitívuma hogy nem a tipikus magyar szinészek szerepelnek benne. Kern andrás, Bajor Imre, Koltai Róbert, a csapból is õk folynak. Kivéve Rudolf Péter de hát ugy tünik nélküle nem lehet filmet csinálni. Hegyi Barbara meg jobban tenné ha megmaradna a szinkronizálásnál, ahhoz jobban ért.
"Kajajelenetek" meg a tipikus "magyar ember evés közben nem beszél" szólás alapján készültek. gusztustalan. Ennyi. örülök h nem néztem meg anno a moziban semmit nem veszítettem.
lepling 2007 ápr. 24. - 13:54:15
Nekem tetszett a film. Végig szorakoztam rajta:))
Üdítõ változatosság a mai filmek dzsungelében.

Ha valamihez eleve fenntartással közelítek,
1) annak naghyon nehéz lesz pozitív hatást elérni. Esély közelít a nullához.
2) nem fordítok rá...sem idõt, sem pénzt

Hacsak nem vagyok mazochista....
perry 2007 aug. 05. - 07:55:18 Előzmény lepling
Tény ,hogy ez nem Bacsó legjobb filmje. Az viszont érdekes jelenség,hogy milyen film nézési kultúránk van. Értem ez alatt , ha valami nem zárul le , az már nem jó. Az hol mesélõs mozi van az már uncsi. Ahol a szereplõk nem amerikai tipusu /Sztanyiszlavszki/ színjátszással lépnek vászonra az már rossz alakítás. Talán elmúlt a szatíra kora a filmmûvészetben, és itt van az ütõs klip mozik kora.
kispalissaci 2007 aug. 05. - 15:12:53
Nahát, kíváncsi vagyok! Meglesem :D
StJust 2007 aug. 06. - 00:16:59
Még emlékszem,amikor beharangozták a forgatást,talán két éve,és annak alapján kedvem támadt megnézni,de nem mentem el a moziba.Így,amikor láttam,hogy lesz a t.v.-ben mindenképpen látni akartam,hmmm...sikeresen elszúrtam egy estét.
Alföldi,akit egy jó színésznek tartok,nagyon hiteltelen volt,fõleg a sopronis üveggel kezében volt nagyon röhejes.Egyedül Szacsvay és persze Rudolf Péter tetszett,de a többiek...Ezek a nem is tudom minek nevezzem jelenetek Hegyi B. és Alföldi között,se nem romantikus se nem erotikus,se nem semmi.
Mondjuk az egész filmre talán ez a jelzõ illik alegjobban,olyan semmilyen.
Cipísek 2007 aug. 06. - 00:39:08
Sajnos nem olvastam idõben a figyelmeztetést, ezért elkezdtem, és ha már elkezdtem, becsületbõl végig is néztem, de végül is nem bánom, mert ennyire sz*r filmmel tényleg csak nagyon ritkán lehet találkozni.
kevinspéci 2007 aug. 06. - 07:34:46
Én 20 percig bírtam, dehát ez valóban annyira rossz, hogy el se hiszem!!!

Azt nem tudom, ezek a színészek (akik nagy részének nem az esti tejbepapira kell a zseton) mér' vállalnak szerepet ilyen kutyagumiban..?
S nem lenne baj, ha némi történettel "terhelnék" a kedves nézõt...

Kár is erre az "alkotásra" több szót vesztegetnem.

Egyetlen pozitívum, hogy Hegyi Barbi jól néz ki benne rövid, fekete hajjal. :)
zszoltan 2007 aug. 06. - 10:23:53
Engem már az elõzetese lecsigázott, úgyhogy kihagytam.
husika0221 2007 aug. 18. - 15:50:58
Nehezen, de sikerült végigszenvednem! Hát mit mondja? Nekem nagyon nem tetszett!:P
gmilan 2008 jan. 03. - 12:46:17
Ez a film egy büntetés...nekem sem tetszett, egyáltalán. A történet tényleg értelmetlen, kusza, felesleges betétekkel teletömött(pl.: álom-jelenetek), de ami igazán kiverte nálam a biztosítékot, az a vágás satnyasága. Vajon direkt ilyen a film, hogy egy jelenet kellõs közepén kell egy feltûnõ vágást csinálni, vagy csak a vágónak voltak rossz napjai?
1/10
szenhidrat 2008 máj. 28. - 10:38:48 1/10
Borzalmas. Nagyon sokat lop a Szárnyát vagy combját-ból és még azokat az ötleteket sem tudja értelmesen felhasználni.
Ugek 2008 máj. 28. - 12:08:31
Mindenben egyetértünk! Köszi!
1/10
Miki1900 2008 júl. 24. - 14:40:17 1/10
ezt a filmet én nem bírtam végignézni olyan sz szörnyû.
tdk 2009 jan. 29. - 19:50:11 Előzmény szenhidrat
Valahogy sejtettem, hogy a magyarok megintcsak nyúltak. Akkor nem is fogok igyekezni, hogy láthassam.
Összes hozzászólás