De Luca felügyelő

Bakancslistához adom
Il commissario De Luca
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz tévéfilmsorozat, 2008

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A négy önálló bűnügyi történet a népszerű olasz krimiíró, Carlo Lucarelli regényei nyomán készült. A főhős, De Luca detektív sármos, jóképű negyvenes, profizmusának köszönhetően sorra oldja meg a Bolognában és az adriai partokon történt bűnügyeket. A kor, amelyben él (az 1938-48 közötti Olaszország), nem kedvez az igazságnak. A felderítendő ügyekbe gyakran politikai szálak is keverednek, és olyan kollégák keresztezik útját, akiknek nem érdekük az igazság napvilágra kerülése. A magányos, megalkuvást nem ismerő, talpig becsületes hősünknek azonban ez nem akadály.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gladiátor1 2010 nov. 27. - 21:54:20 10/10 Előzmény ködszúrkáló
Szerencsére nem kellett sokat várni, míg leadták szinkronosan nálunk ezt a mini sorozatot.

Nagyon életszerûen és élvezetesen mutatja be az érintett kor Olaszországát, a kisember kiszolgáltatottságát, remek színészi munka, profi rendezés!

Jó volna, ha Preziosinak az Il Capitano filmjeit is megvennék, azt hiszem, azzal ismét új tömegeket vonzanának a képernyõk elé. Egy olyan rendkívüli színész, mint Alessandro Preziosi, aki úgy játszik színpadon Hamletet, hogy nem tudsz mozdulni a történet végén, úgy énekel Colombust, hogy fel sem merül benned, ez csak egy musical, rendõrt is úgy alakít mint senki más!
10/10
balipityu 2010 szept. 27. - 08:21:27 10/10 Előzmény ködszúrkáló
Szerintem is nagyon jó film.Szinte végigizgultam az egészet.Nagyon jól elkészített sorozat.Végre nem valami ócska futószalagon gyártott amerikai remekmû.Bár van köztük jó is,de a java nekem semmi.
9/10
ködszúrkáló 2010 szept. 26. - 22:39:56 9/10
Nagyon jó kis sorozat látszik az erõs irodalmi alap a kidolgozott cselekmény csavarok,korrekt,visszafogott színészi játék,illeszkedõ filmzene,jó szinkron/Duna studió?/bárhol elfért volna,mindenkinek ajánlom ha ismétlik
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu