Departures

Bakancslistához adom
kanadai dokumentumfilm sorozat, 46 perc, 2008

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
lemongrass2 2013 szept. 07. - 16:57:32 10/10
Bizony. Mindenkinek ajánlott sorozat! Tavaly szilveszterkor jó volt a Departures-maraton! a 2 srác amúgy jól kiegészíti egymást. Scott az aránylag komoly és Justin a lökött!
amióta mûsorra tûzte a travel állandó nézõje vagyok.
Viszont úgy érzem a Descending-szálat is meg kell említenem. amennyire csíptem Ellis-t meg azt az egészet, amit õ képvisel az Új-Zéland epizódokban, annyira sok nekem a merülõs sorozatban. /ami egyébként alapból nem olyan élvezetes, mint a 2-3 haver barangolása a szárazföldön-levegõben!/ és természetesen Justin hiánya igencsak meghatározó.

visszatérve a departures-re nálam 10/10-es. André kiváló munkát végez. gyönyörûen örökíti meg a bebarangolt tájakat. a zenei aláfestés is megérdemel egy jó nagy pirospontot! teljesen egyben van a sorozat. külön plusz, hogy nem a más utazási sorozatok által 800x bemutatott módon közelítik meg az egészet. általában egy helyi "vezetõvel" próbálnak olyan helyekre eljutni, ahol a turisták nem nagyon fordulnak meg. teljesen eggyé akarnak válni a hellyel, a szokásokkal. nagy %-ban olyan körülmények közt szállnak meg, ami a helyiekre és nem a sokcsillagos szállodák vendégeire jellemzõ! így tudják átérezni, átélni, megtapasztalni egy egy ország sajátos hangulatát és egyedi életkörülményeit.

Amúgy vicces, hogy egyszer Elutazás máskor Indulás néven fut... mi, ha szóba jön, maradunk a departures-nél.

Egyébként kár, hogy a travel a csúszdás, hullámvasutas, airport-os mûsoraival /meg azzal a kopasz emberes hoteles blõdséggel/ ennyire leadta a színvonalat. hiányolom a munkás vakációt, a szomjas utazót. ehelyett kapunk bizarr kajákat meg lakókocsi átépítõket!
10/10
Gilderoy 2013 jún. 25. - 15:30:36 10/10
A legjobb sorozat útifilmek kategóriában, hiszen nem is a mûfaj klasszikus jegyeit mutatja. Két (illetve az operatõrrel együtt három) barát járja a világot, abból is legtöbbször a kevésbé ismert országokat, helyeket, õket követhetjük végig kalandjuk során. Nem egy-egy várost látunk, nevezetességrõl nevezetességre, inkább az ott lakó embereket, kultúrát ismerhetjük meg. Életszagú az egész (például nem egyszer nem csak az országot látjuk, hanem az "útitársaink" számolnak be a készítés hátterérõl is), olyan, mintha te is ott lennél. Ehhez különösen hozzájárul az operatõr munkája, aki fantasztikus képekkel szolgál, bármilyen tájról is legyen szó.

Bárkinek ajánlom a megtekintését!