Dermesztő szél

Bakancslistához adom
Wind Chill
angol-amerikai horror, 91 perc, 2007

Értékelés:

148 szavazatból
Szerinted?

Karácsonyra kiürülnek az egyetemi kollégiumok. Aki csak teheti hazautazik a családjához, rokonaihoz. A csinos lány is haza készül, így amikor az egyik iskolatársa, akinek még a nevét sem tudja, felajánl neki egy helyet a kocsijában, örömmel elfogadja azt. Mire ráébred, hogy a fiú túl sokat tud róla, már egy elhagyatott úton járnak. Hamarosan tomboló hóvihar ejti őket rabul, és egy különös autó leszorítja őket az útról. A halálra rémült fiatalok hirtelen rádöbbennek, hogy a csontig hatoló hidegnél van nagyobb problémájuk is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2020 máj. 11. - 14:30:22 6/10
Nem lenne ez annyira rossz film, viszont azok a nagyon nem kitalált szellemek picit viccesek voltak.
Egy próbát megért!

6/10
3/10
Owl 2020 ápr. 17. - 14:25:11 3/10
Nem zagyva, csak a szokásos szellemes, természetfeletti vonalon halad. Érdekes, hogy a beírások alapján sok ember még egy ilyen primitív történetet se ért meg, pedig ez már a 20-on x-edik nekifutás a témát illetően. A megszokott mellékútra hajtós, félreeső benzinkutas, balesetes, szellemes történet. SPOILER Hogy miért ragad a lány a budi mosdóba? Talán, mert szar a zár? Vagy csak a gagyi történetnek akarnak megágyazni? A rendező titka marad. 60 évvel ezelőtt a gonosz zsaru autók leszorításával vadászott áldozataira. A hegytetőn élő szerzetesek gyanút fogtak, majd mikor egy alkalommal a zsaru is az árokban landolt fejtetőre állt autójával, nem mentették ki és hagyták benn égni a kocsiban. A zsaru ekkor szellemesen szellemmé változott, hogy később materializálódva terrorizálja az átutazókat. Minden évben megjelenik autójával, hogy baleseteket okozzon (szellem formában), eközben mindenféle látomással szórakoztatja áldozatait. Az volt a koncepció, hogy a zsaru, mint szellem riogat, aztán valahogy materializálódik és terrorizál. Amikor megérinted vagy hozzád ér, mint egy gyorsfagyasztó, azonnal megfagysz és game over. A roppant izgalmaknak az vet véget, hogy az időközben elpatkolt útitárs srác is szellemmé válik és ebben a valójában pofán csapja valamivel a képzelt barátnőjére támadó szellem zsarut.
Remélem, tudtam segíteni és senkinek nem kell a továbbiakban végig ülni a filmet.
Querelle82 2019 dec. 27. - 10:28:59 Előzmény maris0224
Azért az nem olyan biztos ! Az "Azonosság" más kategória, sokkal pörgősebb és ébren tartja a figyelmet.A " Dermesztő szél" azért meglehetősen lassú, pár szereplős, és a történet is elég zagyva.
6/10
Gollam24 2019 nov. 26. - 15:44:37 6/10 Előzmény kiring
Butaságokat hadoválsz össze.
Arra kérném a többi fórumtársat, hogy ignorálja a kolléga elemzését, mert köze nincs a film lényegéhez.
Dióhéjban: egy tutyimutyi amolyan tipikus lúzersrác (ezt ő maga is elismeri, mikor azt mondja, hogy ő nem tud vetíteni a csajoknak vagy szédíteni őket, meg látszatra sem gazdag) szeretné becserkészni az egyetem egyik számára legjobb csaját. Ehhez kitalálja, hogy fuvart vállal a karácsonyi ünnepek előtt Delaware-be, mert tudja, hogy ott lakik a csaj. Majd jön a baleset, szenvedés a hóban és a végén elköszönünk a gyerektől. Ennyi.
A szellemek, meg a minden évben ismétlődő gyilkosságok nem fontosak benne, ezek nélkül síma kamaradarab lenne.
6 pont, mert a történet nem szokványos, és mondanivalót is taláni benne, de sajnos sok helyen unalmassá, fárasztóvá válik.
8/10
Joan Fontaine 2019 nov. 01. - 14:14:22 8/10
Jól indult ez a film, azt reméltem, hogy valami érdekes és izgalmas kerekedik ki belőle, de sajnos nem így történt. Ami pedig a cselekmény megértését illeti, ha valóban úgy történt minden, ahogyan kiring írja ,akkor igencsak elrejtették a szálat, mert erre rá nem jöttem volna magamtól. Olyan volt ezt a tartalom leírást olvasni, mintha nem is ugyanazt a filmet néztük volna.
5/10
Patafizikus 2019 okt. 17. - 09:49:03 5/10
Egyszer nézhető, de aki kihagyja az sem veszít semmit. Bugyuta "szerelmi" szál, klisék, pocsék színészi teljesítmény, rengeteg baki. A történet zavaros, túlbonyolított. A képi világ egyszerű, rengeteg sötéttel. A zene elmegy.

Ki vagy mi is volt a "békaember"? Az hagyján hogy 12 órán át világít a kocsi lámpája az aksiról, de minek? Mi értelme volt a benzinkúton a mosdóba záródós jelenetnek?


5/10
vargacs33 2018 nov. 25. - 03:02:56
Hát ezt még egyszer meg kell néznem, hogy értelmezzem, de elsőre is lekötötött! Addig nem pontozom, de első véleményem, hogy kicsit nehezen indul, majd úgy érzi az ember, hogy nagy hüleségbe fog váltani, de nem bántam meg,hogy megnéztem, sőt mivel éjszaka néztem, egy nappali megtekintést is megszavazok a fimnek! 7/10, 8/10 között gondolkodom!
3/10
stupek2 2016 máj. 28. - 22:35:59 3/10
Végig sötétben játszódó film. Szerintem több idõsíkban, amibe belekeveredtem, de ha Kiring hozzászóló variációját olvasom, akkor érthetõ a film, kár , hogy ez a film nézése közben nem jot le nekem. Ez olyan, mint amikor valaki néz egy operát a színházban, de közben olvassa a cselekményt, mert õ sem tudja összerakni a dolgokat. Köszönöm a magyarázatot, de nekem kellene összeraknom a film alapján és nem utólag egy kritikus hozzászólása alapján. Sajnos nekem nem jot le a cselekmény.
7/10
Újvállalkozó 2014 júl. 20. - 14:49:09 7/10
7/10

Nekem tetszett a film, bár elsõre nem volt világos minden. Kis költségvetésû, de végig lekötött.
zsoltix 2013 szept. 30. - 00:24:18 Előzmény kiring
Szerintem ilyesmire még a forgatókönyvíró se gondolt, de nem rossz elképzelés. :)
merkel 2013 aug. 06. - 15:17:49
Egész másra számítottam, de tetszett. Jó hangulatos, nyugis kis film, szép környezetben. Romantikus horror. :)
kiring 2013 aug. 05. - 07:47:38 Előzmény rockqueen
SPOILER

Ez a film rengeteg apró elemet tartalmaz, érdemes többször is végignézni. Én csak most láttam elõször, ezért még nem is értem át egészen a részleteket, majd még pótolom.

Átfogón: A fiatal srác valójában a gyilkos rendõr, aki lehetõséget kapott, hogy kipróbálja, meg tud e változni, meg tud e szabadulni gyilkos hajlamától.

A fiú a filmben végig küzd önmagával, hol éppen a gyilkos rendõr, aki végezni akar a nõvel, hol a fiatal srác, aki meg védi a gyilkos rendõrtõl.

Részletek, amibõl következtethetünk: A fiú hazudott, nem "odavalósi", ahová mondja. Mindent tud a lányról, pedig most találkoznak elõször - az információkat valószínûleg szellemtestben szerezte.

A fiú olykor nagyon rossz állapotban volt – ez az ideiglenes test-öltés következménye, és nem is vért pisilt, hanem vért kellett innia ahhoz, hogy ne fogyjon ki az idõbõl.

Elõször azt hittem, a régen meggyilkolt, és a mostani nõ ugyan az, de mikor a mostani lejött a póznáról, és megjelent neki a régi, akkor meg úgy gondoltam, õk nem ugyan azok, mert mikor a lány visszament a kocsiba, a fiú már halott volt – ezt akarta a régi vele közölni.

De a fiú halálával még nem ért véget sem a lány veszélye, sem a fiú/rendõr küzdelme önmagával, hanem az folytatódott szellemi szinten. A vége azért jó lett – gyilkosság helyett a volt rendõr, vagyis most már egy aranyos fiú szelleme elvezette a lányt a benzinkútra, és szépen elköszönt a lánytól.

A kérdés, hogy miért voltak ott a papok? – A bajban a leggonoszabb ember is Isten segítségét kéri, ezt tette a rendõr is, és ezt illusztrálták a papokkal. Persze, ez csak egy verzió, akár több mondanivalója is lehet a filmnek a papokkal.
2/10
Jagdglück 2013 aug. 04. - 10:21:49 2/10
Nem értem miért kell ilyen filmeket készíteni. Hihetetlenül infantilis történet. Még az "indiántemetõre épült házas, kisvárosi legendás" történetek is jobbak, pedig azok sincsenek a toppon :D
SPOILER
Sötét alakok a szakadó hóban, fagyott zombi arccal. Ezek észlelése a film során összesûrítve kb. 1 percet vett igénybe. Ja, de lehet, hogy attól lett inkább horror, hogy a szereplõk lelki és testi szenvedését és félelmét érezhettük át, mert ugye ott volt a megfagyás veszélye (szinte együtt fagytunk a szereplõkkel a tv elõtt) és féltünk, mert a forgatókönyvíró által kitalált felettébb nagyívû gyilkosságtörténet a 60-as évekbõl legendásan elátkozottá tette a 606-os mellékutat. Ezek inkább thriller elemek, de oké, ez egy horror.
SPOILER VÉGE
Azért ügyeltek arra, hogy ezt a zseniális történetet 3 már befutott színésszel játszassák el, így hátha hitelesebb...
csipzár 2013 aug. 04. - 00:38:14
Tipikus ostoba jenki horror.
8/10
Szissssz 2013 jún. 12. - 23:13:51 8/10
Nekem is nagyon bejött!
1/10
tazmanch 2013 jún. 03. - 01:35:39 1/10
Nagyon gyenge 'muzsika' és rettentõ unalmas 'alkotás'.
A végén csak ültem magam elé bambulva, hogy miért? Miért engendtem magamnak, hogy végigszenvedjem és ráadásul a végére se mondhassam, hogy na legalább ezért megérte. Katyvasz az egész és még idegesítõen belassult is.
V.ki az Azonosság címû remekmûhöz hasonlította (stílusra). Nyomába sem ér.
Szánalom a köbön = 1/10
rockqueen 2013 máj. 12. - 15:02:40 Előzmény gimbiikeeh
SPOILER KÉRDÉS!!!

Én azt nem értem, hogy amikor a rendõr megölte a szõke csajt a '60-as években, a papok az erdõbõl nézték õket, pedig szerintem semmi keresni valójuk nem volt ott, vagyis a készítõk bakiztak. Vagy nem? Arra gondolok, hogy a papok szellemként nem lehettek ott, mert akkor még nem voltak hallottak. A rendõr csak azután öltem meg õket, hogy hagyták benn égni a kocsijában. Ha meg emberként voltak ott, az azért gáz, mert nem segítettek a csajon, a rendõrnek pedig meg kellett volna riadnia tõlük. Vagy ennyire nem érdekelte, hogy közönsége van? Vagy arról van szó, hogy Emily karakterét amikor visszakalauzolták a múltba, õk is vele mentek, és újra végig nézték, hogy mi történik (kb. ez olyan volt, mint a múlt szelleme a Karácsonyi énekben? Õk látták a múltban lévõ embereket, de õket nem látták.)?
9/10
gimbiikeeh 2013 máj. 10. - 23:59:20 9/10
Nagyon komoly film. A történet tényleg nem nagy szám, de a megvalósítás már annál inkább. Sokszor láttam már és még mindig leköt. A színészi játék is tökéletes. Fõleg Emily Blunt, aki gyönyörû is.

9/10
8/10
peti2006 2013 ápr. 13. - 09:06:47 8/10
Nem túl eredeti történet, annál jobb megvalósításban.
7/10
jonny0762 2013 márc. 30. - 00:32:24 7/10 Előzmény Dean88
jó film, a zene és a szinészek is jók a sztori kicsit sablonos .10/7.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu