Dermesztő szenvedélyek

Bakancslistához adom
Final Analysis
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 120 perc, 1992

Értékelés:

146 szavazatból
Szerinted?

Isaac Barr sikeres pszichiáter, mindene megvan, amire csak szüksége lehet az életben. Egy szép napon azonban berobban az életébe az intelligens és meseszép Heather Evans. Barr viszonyt kezd az asszonnyal, annak ellenére, hogy Heather látszólag súlyos személyiségzavarral küzd és ráadásul pszichiáter és betege között tilos az intim viszony. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Heather családjában nem az asszony az egyetlen, akinek lelki gondjai vannak: húgát, Diana-t olyan rémálmok gyötrik, melyek Jimmy Evans-szel, Heather agresszív és megbízhatatlan férjével vannak összefüggésben. Barr mindent megtesz, hogy segítsen Heather-en, ám arra csak későn jön rá, hogy gonosz és számító erők játékszerévé vált.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Isaac Barr
Heather Evans
Diana Baylor
Jimmy Evans
Mike O'Brien
Huggins nyomozó

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ildikó Nóra 2023 nov. 19. - 15:52:40 9/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Tetszett a történet, a fordulat, a film hangulata, a szinkron, Kim B. alakítása, jól állt neki a szerep, Richard G-el jó páros voltak. Uma T. viszont már ezen filmben sem tetszett, csak a magyar hangja (Rudolf Teréz).
k11zoltan 2022 máj. 27. - 15:39:31
Nézhető film, minimális izgalommal.

Nem régen láttam már, de elfelejtettem.
Szerintem írtam ide. Vajon hová tűnt? :/
6/10
Dörflinger 2021 szept. 01. - 21:27:40 6/10
Nagyon lapos az egész, és néha már már unalomba fullad. A második óráig kell nézni, hogy végre történjen valami. 6/10
1/10
S@nya 2021 júl. 16. - 21:40:01 1/10
Nehezen nézhető film, és a vége nem ad semmit, amiért értelme lett volna nézni!
9/10
Midnight67 2020 júl. 02. - 13:11:21 9/10
Jó kis csavaros pszichológiai thriller, amiben minden szereplő jól játszik. Kedvelem ezt a filmet.:)
Clutter1959 2019 márc. 18. - 16:11:49
Kim Basinger legnagyobb alakítása! Sosem volt még ilyen jó!! Ezért járt volna az oscar! A szigorúan bizalmasban nem volt nagy szám!
8/10
Dolly17 2019 márc. 10. - 15:15:33 8/10
Izgalmas film, jó színészekkel. Ajánlom.
7/10
pihes 2019 jan. 06. - 10:40:53 7/10
Amikor éppen kezdett elsiklani a figyelmem mellett a téma, akkor kezdett el beindulni a film.
Nem volt rossz.

7/10
gladiolus 2017 szept. 03. - 18:12:23
Igen, Basinger tényleg nagyon tud félni, valamit neki is kell tudni :-), viszont aztán mindig az a vége, hogy a talpára esik. Azt hiszem, a thriller neki való kategória. Az egyik ilyen jellegû filmje a Mobil, a másik a Karácsonyi rémálom. Mindkettõn nagyon jól szórakoztam, amikor egyszer megnéztem. Senkit ne tévesszen meg az alacsony pontszám, mert az egy jó film. Egyszerûnek látszó cselekménybõl egy igazán mozgalmas kis rettegés kerekedik, mely bemutatja, hogy alkalomadtán egy szimpla vásárlásból mennyire nem lehet hazaérni, mert az ember egyszerûen sosem tudhatja, mi történik még. Bármi történhet.
Valamint bemutatja azt is, hogy a nõ mire képes, ha egyszer végre öntudatra ébred, és ha úgy igazán végképp betelik a pohár.
Ebben a filmben sem rossz az általa megformált karakter.
Gere? Hát nem tudom, õ sosem tudott igazán lekötni a tehetségével sem, meg a küllemével sem. Õ is az a -mindenben ugyanaz vagyok, ugyanazzal a mimikával- színészecske. Egyetlen filmjében kedveltem, a Mr. Jones-ban, nade az a karakter meg is követelt némi színészi kvalitást.
Két nem igazán tehetséges színész, egy viszonylag átlagos thrillerben, ami azért végignézhetõ, talán még szórakoztató is-nos ez a Dermesztõ szenvedélyek.Nem több, nem kevesebb.
10/10
Clarisse 2017 szept. 03. - 14:44:24 10/10
A vége nem nagy szám, különösen a legvége... ez nyilván kötelezõ elem minden thrillernél, de annyira nem áll össze nekem a kép... Kim és Gere jók együtt nagyon, azt hiszem Kim tényleg thrillerre született, mert senki nem tud úgy rettegni a mozivásznon, mint õ... és persze ebben a filmben is gyönyörû, mint mindig
8/10
gimbiikeeh 2017 márc. 08. - 00:09:09 8/10
Egy újabb gyöngyszem a 90-es évek thriller felhozatalából. Nagyon tetszett. Végig tele volt feszültséggel, izgalommal. A színészek is remekeltek. Ajánlom mindenkinek!

8/10
tortura 2014 szept. 08. - 19:52:28
A képeslap szépségû San Francisco-ban játszódik. (pl. Cable-Car)
7/10
-greghouse- 2014 szept. 08. - 01:30:18 7/10 Előzmény Bubus53
Most is csak azt tudom mondani, mint elõször. Jó film, jó Hitchcock-utánérzés lenne, ha a végét nem csapja össze. Nem arról van szó, hogy "sok" lenne a fordulat, az önmagában nem baj, hanem, hogy indokolatlan a viselkedés és sok a véletlen. Az utolsó félóráig kb. egy kiváló krimi, ott romlik el.
*****SPOILER******
A tûszúrásig a kórházban tökéletes. Onnét azonban nem tudott a szerzõ mit kezdeni vele, nem tudta elkötni a másik lány, Diane szálát, valamit kezdeni kellett vele. Ettõl kezdve mindkét nõ, akik egyébként két évig tervezték a tökéletes bûntényt, hülyék lesznek, és indokolatlanul bután cselekszenek. Plusz, annyi lesz a véletlen egybeesés, hogy ennyi erõvel egy UFO is leszállhatna és átadhatná a filmes bizonyítékokat a rendõrségnek aztán visszaszállna és eltûnne a világûrbe, annak is lenne akkora valószínûsége, mint a jelenlegi "megoldásnak". Csak néhány példa (spoileren belül vagyunk).
- Ugyan miért omlik össze a hugica? Miért cserél ruhát a nõvérrel, jajdemegsajnáltam módra, mikor elõtte hidegvérrel gyilkoláshoz segítette (és hol öltöznek át? Az egy Igazságügye elme megfigyelõ, nem egy közönséges kórház, ott nem bújhatnak el, nem használhatnak közös helységet). Miért nem elégszik meg a 4 milka felével hugi, nem, õ inkább kockáztat és bennt marad helyette, de mit akar ezzel elérni? Hogy majd hirtelen beleszeret a doki, vagy mit? Egyáltalán mi motiválja a hugit a pénzen kívül?
- Mi a valószínûsége, hogy a barnabõrû srác pont arra a szembejövõ villamosra száll fel ahol a nõ pont úgy utazik, hogy pont kilógatja neki a zacskót, amit áááá, véletlenül sem tesz biztos helyre, hanem lóbálja az utca fölött, és véletlenül sem megy bentebb a villamosban, miközben hely volna, és a srác simán mászkál a másikon keresztül,
- Mi a valószínûsége, hogy a srác leszáll a villamosról ahelyett, hogy tovább menne (hiszen csak így éri utol a nõ miután meghúzta a vészféket)
- Mi a valószínûsége annak, hogy a srác egy olyan "studio apartmentben" lakik, ahová közvetlen lift jár (vannak ilyenek, de azoknál a megfelelõ emeletre csak kulccsal indítható a lift, az amcsik sem hülyék annyira, hogy tárva nyitva legyen minden),
- hogy a nõ rögtön tudja, hogy a több emeletes épületben hova kell menni,
- hogy egyet lõ belé és - noha tudja, hogy látta az arcát - nem nézi meg, meghalt-e,
- hogy a srác nem hal meg, és annyi ereje van, hogy kimondja, "kikötõ",
- hogy pont ott áll egy póruljárt mentõs karbatett kézzel,
- hogy a doki akkor ér oda mikor a nõ és a zsaru találkozik, és pontosan tudja, hogy a barom nagy L.A. kikötõben hová kell menni,
- hogy kikapja a zacskót a nõ kezébõl, és markolja, a rendõr meg nem veszi észre, hogy attól még lehet rajta mindenféle más ujjlenyomat is, pl. a bal kezéé, hiszen a mólón csak jobb kézzel fogja meg,
- hogy a nõ meghülyül, és fegyvert fog a zsarura (egyáltalán hogy vihette be a másik nõ az igazságügyi elmegyógyintézetbe a fegyvert),
- Miért nem ragaszkodik a nõ a meséjéhez, hiszen a "double jeopardy" miatt tényleg nem lehet kétszer ugyanazért perbe fogni ha felmentették, még ha tanúskodna is ellene a hugica, ami nem valószínû, inkább a kétmilliót választaná,
- ha már tiszteletet adva Hitchcocknak csigalépcsõn felmennek a toronyba (fényes nappal találkoznak a mólón, a tornyban este van és vihar, naná, mi más lenne), és le akarja lõni a férfit, miért vár és dumál sokat,
- közben miért is vetette le a kesztyûjét a csaj, miközben elõtte végig rajta volt?
stb., stb., mindezt fél óra alatt.
...********SPOILER VÉGE ***************

Erre mondom én, hogy kevesebb több lett volna, dehát nem tudták megoldani ennyi hülyeség és véletlen nélkül az egyébként jó, csavaros, elmés sztorit. A történet nagy részében két elme intelligens harcáról van szó, a végén meg véletlenek és hülyeségek. Ez rontja le.
-
10/10
peti2006 2014 jan. 14. - 14:31:51 10/10
Kicsit nehezen indult be, de aztán végig lekötött. jó film ez.
10/10
Bubus53 2013 dec. 18. - 21:38:52 10/10 Előzmény -greghouse-
Szerintem a logikával nálad lehet baj, ez pont úgy volt jó, ahogy volt. Ha nem fordulatos a vége, akkor meg az a bajotok, hogy kiszámítható. Ennek pont így kellett történnie, mert akkor nem záródott volna le az ügy.
drProktor 2013 dec. 17. - 23:51:51
Jesszus, mekkoraha társz*r volt ez!
Mániákusan akarták fordulatossá tenni, még a közepéig eldöcögött valahogy,
de aztán abba kellett voolna hgyni!
Az ember a szereplõk miatt képes végignézni, de nem volna szbad!
Kár az idõért!
9/10
méregfog 2013 dec. 17. - 13:44:30 9/10
Nagyon jó kis thriller.
offtopic
Nira1900 2013 aug. 02. - 21:45:45
Uhh... Nagyot csalódhattál mostanában...
7/10
-greghouse- 2013 jún. 28. - 23:57:28 7/10
Még egyszer nézve, nem lett volna ez rossz film, ha nincs ennyire bonyolítva a vége. Az utolsó félóra már annyira l'art pour l'art bonyolítás (és tisztelgés Hitchcocknak többször is), hogy már sok. Kevesebb több lett volna. Nem akarok spoilerezni, de az utolsó félórában már teljesen logikátlanul, ésszerûtlenül, és értelmetlenül cselekszik mindenki, csak az izgalom kedvéért. Kicsit azt éreztem, mint mikor a Farkasokkal Táncolót néztem, ahol többször is úgy érzi az ember, no, itt van vége, és mégsem. (Persze ott sokkal inkább így volt). A végén nincs logika, senkiben, nemcsak a tettes(ek)ben, hanem az elvileg racionálisan cselekvõk tetteiben sem. A végsõ kép meg teljesen értelmetlen.
Fél órával korábban be lehetett volna fejezni.
9/10
Ford Mustang 2011 aug. 05. - 23:41:39 9/10 Előzmény greghouse
Szerintem eszméletlen jó film. Végig izgalmas és fordulatos, van egy atmoszférája, amitõl elejétõl kezdve jelen van. És a végén a csavar..
Összes hozzászólás