Despair - Utazás a fénybe

Bakancslistához adom
Despair
német filmdráma, 119 perc, 1978

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A harmincas évek Németországában játszódó történet hőse egy dúsgazdag gyáros, akit nem tesznek boldoggá sem az anyagi javak, sem vonzó felesége. Egy különös találkozás hatására úgy dönt, kilép eddigi életéből és egy egészen másfajta életbe kezd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Anonym 2021 2021 ápr. 29. - 15:10:30 10/10
Ez a film is méltatlanul elfeledett, pedig érdemes megnézni.
Általában a mostani filmekben 5 perc után tudom, hogy mi lesz a vége és nem azért mert olyan zseniális vagyok, csak gyenge és unalmas a sztori. Mondjuk ez azért is van, mert erre van igény és ebből van a legtöbb bevétel.
De ez a film nem ilyen, abszolút kiszámíthatatlan a vége. (is)
Persze ez Nabokov és a forgatókönyvíró érdeme is, de Fassbinder filmekre amúgy sem jellemző a sablonosság.
Szerintem jól sikerült megvalósítani a történetet, érdekes volt és lekötötte a figyelmemet, nem volt szokványos. Talán ez az egyetlen olyan Fassbinder film, amiről lehet, hogy nem mondanám meg, hogy ő rendezte, hogyha nem látnám a nevét... Mivel nem ő írta, a forgatókönyvet sem dolgozta át és ez angol nyelven készült, megszokott színészek helyett másokkal, így érthető is.
Ráadásul valahogy a képi világ is más volt a megszokottnál. De ez sem lett kevésbé jó, mint a többi filmje. Igazából amiatt, hogy ilyen sok zseniális filmet rendezett, sajnos nem mind kapta meg a neki járó figyelmet. Gondolom nagy promócióra nem jutott idő (és pénz) 2 film között, így még Németországban sem kapta meg a neki járó ismeretséget.
Ma a rendezők, színészek sokkal rosszabb filmekkel végig járják az összes fesztivált és díjátadókat, pedig ők nem dolgoznak 6 másik filmen mellette.
10/10
koromiska 2012 dec. 14. - 12:54:52 10/10 Előzmény eniko0504
nCore: Utazas.a.fenybe.1978.HUN.ENG.CUSTOM.DVDRip.Xvid-PLAN9

Lehet, hogy ez az:

Reménytelenség - Utazás a fénybe
(Despair - Eine Reise ins Licht, 1977)


Az orosz csokoládégyáros, Hermann mániákusan azt képzeli, hogy hasonmása üldözi. Amikor találkozik Felix Weber munka nélküli artistával, úgy gondolja, megtalálta hasonmását, jóllehet ez az ember egyáltalán nem hasonlít rá. Rábeszéli Webert, hogy cseréljenek ruhát, s aztán lelövi. Immár Felix Weberként menekül Svájcba, ahol rövid bolyongás után letartóztatják.
kbr 2012 aug. 27. - 18:28:19 Előzmény eniko0504
NEKEM MEGVAN SZINKRONNAL.

kbrtms@gmail.com
offtopic
eniko0504 2009 ápr. 02. - 17:50:40
Kedves Mindenki!

Sajnos sehol nem találom ezt a filmet, pedig nagyon alaposan kutatok utána, és nagyon szükségem volna rá. Ha esetleg valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom meg, vagy esetleg valakinek megvan, és kölcsönadná nekem, nagyon hálás lennék!

köszönöm szépen!