Dínó

Bakancslistához adom
Dinosaur
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai animációs film, 72 perc, 2000

Értékelés:

69 szavazatból
Szerinted?

Aladár, a szüleitől messze vetődő kis dinó, boldogan él a lemurok családjában, amikor egy meteorzápor véget vet az idillnek. A szigeten káosz lesz úrrá, a nagycsalád tagjai közötti harmónia felborul, és egyre többen készülnek elhagyni a lakhatatlanná vált területet. A paradicsomi szigetről menekülő lemurok és Aladár, csatlakoznak egy vándorló dinoszaurusz csapathoz. Az új hazát keresőkre kalandok és megpróbáltatások egész sora vár: kevés a víz és az élelem, állandóan ragadozók leselkednek rájuk.
Bemutató dátuma: 2000. november 30. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 11:48:16
A grafika valójában jobb mint a poszter alapján vártam. A gond hogy roppant olcsó fogásnak tûnik dínókkal újraforgatni a Bambit (ami maga se volt jó), és hát nem Disneyskedheted el ha azt mutatod hogy egy ragadozó széttép egy prédát!

A részletekre sme ártana figyelni,így ha valaki összetör egy tojást, annak nem csak héja kéne legyen.

Plusz ezek a JurassicPark-szökevények még csak nem is beszélnek. Legalábbis a dínók nem. Legalábbis 24 percen keresztül úgy tûnik hogy nem.

A majmok meg... Elõször is az állatok /majmok/ nem ismerik a "gonosz" fogalmát, de nem is dobálnak kisállatokat szikláról. MEGESZIK ÕKET.

Ezen túl pedig felismerik a növényevõket, a Dínó pedig növényevõ, nem ragadozó. De ha ragadozó lenne, nem lehetne növényevõvé nevelni, attól megdöglene. Nem mintha egy horda fán ugráló izé bármit is tudna kezdeni egy földlakóval.

A spektrumba való ál-doku-jellegû dolog története pedig elõször a Tarzan majmolása, majd az Õslények Országa lopása.

A legjobban viszont ez zavar:
- mibe halt bele a csordavezér?
NEM a ragadozó ölte meg, viszont a ragadozót megölték a növényevõk. És azt is miért? Ennek nincs értelme. Hogy Chewbacca egy wuki, de az Endoron lakik, ahol csak ewokok vannak, annak nincs értelme. Ha ennek nincs értelme, szavazzanak bûnöst!

-------------

Volt még 2 Disney-animáció aminek nincs és nem lehet topicja ez elõtt:
1) Madeline: Lost in Paris

Nehéz elhinni, de ezt az ótvargrafikájú, csak 3-éveseknek ajánlható valamit a Disney hozta össze. Viszont azon belül meglepõen erõs történettel rendelkezik, kénytelen vagyok elismerni.

2) Our Friend, Martin

Megismerkedünk iskolbusz-vezetõnkkel aki majdnem letarol két diákot, valamint letarol egy buszmegállót.

Szintén itt van fõszereplõnk is, a bukásra álló feka. Csodálom hogy mikor idõutazik nem köpi el MLKje-nek a merényletet.

Oh, és ne feledjük a tanárt sem, akinek szempillája se rebben mikor egy diákja lehúzza a másikról a kabátját. A fehér tanár nem szl be a fehér diáknak mikor kirabolja a fekete diákot. És ez pont egy rasszizmusellenes alakról szóló filmben. Stimmt.

A végén a montázsban pedig milyen jó látni ahogy a még mindig gazdag fehérek mennyit segítenek a még mindig csóró, életképtelen negróknak! Milyen jó látni hogy egyetlen fehér se szorul rá egy fekete segítségére, és hogy egyetlen másfajta színesbõrûvelsem kell sem feketének,sem fehérnek érintkeznie! *sarcasm*

A film amúgy elég sok archív anyagot használ, de ebbõl nem csinálok problémát. Viszont megemlítendõ hogy - nyilván célzott korcsoport miatt - minden történelmi alakot szentté avatnak benne, pedig mind tudjuk hogy megvoltak az árnyékos oldalaik.
Io 2012 jan. 10. - 17:37:22 Előzmény szõnyegtáska
Ha-ha!
szõnyegtáska 2011 dec. 29. - 22:37:35 Előzmény Io
Volt aki azt mondta, hogy már többször láttad?
Leonidas300 2011 dec. 29. - 22:11:22
Jópofa mese!!! :) Gyermekkorom nagy kedvence!!! :D
10/10
Mr hardware 2011 dec. 29. - 20:59:31 10/10
Super mese szerintem is. :) 10pont :D
Marcipáncica_ 2011 dec. 29. - 19:42:21
Édes kis mese!!!!
(Anatómiai és egyéb pontatlanságokkal nem foglalkoztam...)
tombenko 2011 dec. 29. - 18:43:13
Aranyos animációs film, meg lehet nézni, de idõnként már erõsen pontatlan.
6/10
Vrahno 2010 dec. 26. - 18:25:29 6/10 Előzmény twillight
Valóban úgy, eltekintve a karjaitól (mert azóta kiderült, hogy csökevényesek voltak, talán még karmuk sem volt), és a méretétõl, mivel a valóságban kisebbek lennének, mint Aladárék. Értékelem, hogy nem akartak ebbe is beleerõltetni egy T. rex-et, ám ennyi erõvel betehették volna az igazán hatalmas Giganotosaurust is, a helyett, hogy ennyivel megnövesztik a középsúlyú Carnotaurust. Noha nem mintha annyira kilógna a sorból az ajkas Iguanodonok, csupasz raptorok és modern lemúrok mellett...


Én is elõször láttam, bár már akkor is akartam volna, amikor kijött. Nagy középszerûséget vártam, így nem is csalódtam nagyot benne, mert egy picivel jobb volt, mint gondoltam. Ám annyira nem, hogy többször is meg akarjam nézni.
twillight 2010 dec. 25. - 17:05:48 Előzmény mimihopps
Az a dinoszauruszfaj a valóságban is úgy nézett ki. Legközelebb mi lesz: ne legyen oroszlán a filmben mert az olyan ijesztõ?
Io 2010 dec. 25. - 14:26:37
Szerintem most láttam elõször.

SPOILER IS!
A meteorit becsapódása után, amit egyébként nagyon jól megcsináltak, el kellett dönteni, hogy felnõtteknek vagy inkább gyerekeknek szóljon. Én azt hittem, hogy jönni fog a savas esõ, a nukleáris tél és a végén meghalnak. De erre ott vannak a doku. filmek.
Jól tették, hogy inkább az összetartásra helyezték a hangsúlyt, így ha csak átmenetileg is, de vidám vége lett. A végén a dinó lány pedig ügyesen célzott arra, hogy végül is kihalnak, de a mai világnak megadatott, hogy kutassanak és megemlékezzenek a dinók koráról
10/10
Geri23 2010 jan. 03. - 18:11:49 10/10
Végre sikerült megszereznem! Nagyon jó a grafikája a filmnek és jók a hangok is! A Karnataurusok pedig egyáltalán nem baj, hogy ijesztõek voltak! Végülis, ragadozókról van szó!
Eerika 2009 máj. 08. - 20:41:25
Nekem megvan a Dinó is és az Õslények országa valamennyi része (13). A Dínó animáció, a másik igazi, hagyományos rajzfilm. Mindegyik aranyos, tündéri.
Az elsõ dvd-im közé tartozik a Dínó, különös becsben tartom, mert bizony felnõtt fejjel is imádom a meséket (fõleg a dínósakat). Nekem nagyon tetszett, pedig már régen nem vagyok gyerek. Elég régi film, de ahhoz képest igazán kidolgozott, szõrök, pikkelyek, szempillák, falevelek látszanak. Szóval így a 20. nézés után is azt mondom, nagyon jó.
Az Õslények országa más jellegû rajzfilm. Csodálatos, aranyos állatkák, nagyon jó szinkronhangok, jó beköpések, mindez tanító jelleggel (mert ugye mindegyiknek az a célja). Aki nem látta, okvetlenül nézze meg, én sokadszorra sem tudom megunni. Ja, Röpcsi dumáját ajánlom figyelmetekbe!
10/10
Convoy 2009 máj. 08. - 09:34:52 10/10 Előzmény mimihopps
én nem láttam az " Õslények országa " filmet, de nekem nagyon tetszett ez film, a grafikának sincsen semmi baja pedig lassan 10 éves
6/10
mimihopps 2009 ápr. 17. - 15:30:04 6/10
Sajnos az Õslények országának gyenge animációs film utánzata....sajnálom, így elrontották azt a szép mesét...
Tény és való a mondani valója nem változott...összefogás és az együttélés kerül elõtérbe!
A grafika nem szép...a "kardotaurusz" meg egyenesen félelmetes még felnõtt fejjel is megijedtem:(
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu