Dinoszauruszok - A Föld urai

Bakancslistához adom
Walking with Dinosaurs 3D
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol-amerikai-ausztrál családi kalandfilm, 87 perc, 2013

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér szerepére pályázik. A famíliát az apja vezeti az évi vándorlás során. Ám egy erdőtűzben elpusztul Pacsi anyja, míg ő, Morcos és az apjuk elszakad a többiektől. Miután az apjuk életét áldozza a Gorgoszaurusz elleni harcban, a két testvér magára marad. Nemcsak az életben maradásért, a vezérszerepért is meg kell küzdeniük.
Bemutató dátuma: 2013. december 19. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Midnight67 2020 jún. 06. - 14:43:35
"Családi kalandfilm" hajnali 03:45-kor...:(
(Tudom, fel lehet venni, én is ezt szoktam tenni, no de mégis, kérem szépen, kedves Moziverzum...)
10/10
David1969 2018 márc. 17. - 08:07:08 10/10
emberek, 6 karikás film, gyerekeknek készült és nekik tökéletes!
5/10
beo71 2014 máj. 19. - 22:47:48 5/10
A cselekményvezetés kissé óvodás szintre lett belõve, ezért gondolom nem is nekem való.5/10.
3/10
czky78 2014 máj. 08. - 22:01:40 3/10
Azt gondoltam, ha rajzfilmeket meg tudok nézni még most is, akkor ez nem fog gondot okozni.
Sajnos nem így lett. Fél órát bírtam ki és elég lett.
A hangzás és a látvány abszolút rendben volt, ebbe nem tudok belekötni, de a története valami borzalom gyenge.
Egyszerûen nem bírt lekötni. Az sem érdekel, hogy mi lett a vége.
Gyerekek számára biztosan szórakoztató, sõt másoknak is az lehet.
Nekem ez nem jött be.
3/10
offtopic
Zoli9898 2014 jan. 05. - 20:25:41
Elnézést de elõzõ hozzászólásom: !!!SPOILERES!!!!!!SPOILERES!!!!!!SPOILERES!!!!!!SPOILERES!!!
Zoli9898 2014 jan. 05. - 20:23:51
Nemrég álltam fel a mozi székbõl. Összességében meg vagyok elégedve a filmmel, de azért kitérnék egy pár részlete is.
Ez a film tipikusan olyan, aminek csak az elõzetesét látom, mikor beülök a moziba, hogy megnézzek valami olyan filmet, amit nagyon várok. Komolyan, ez az elsõ film, amire nem azért mentem el, mert annyira érdekelt. Azért mentem el, mert egy rokonom, aki nem igazán szereti a kemény filmeket, de érdekli a 3D szeretett volna moziba menni. Megtalálta ezt a filmet és én örömmel álltam rendelkezésére, ugyanis számomra moziba menni már alapból nagy élmény. A mozinak van egy sajátos varázsa, amelyet bár a fogyasztói társadalom negatív hatásai igencsak igyekeznek a földbe döngölni, mégis újra és újra feltámad poraiból.

Ennek tudatában ültem be a filmre, hogy a látvány biztos jó lesz és kikapcsolódok majd egyet és valóban nekem nagyon tetszett. A látvány még a vártnál is lenyûgözõbb. Köszönhetõ ez részben a 3D-technikának,a mit szerintem kellõ mértékben kihasználtak, de nem pofátlanul csak arra alapoztak, hogy ötpercenként kiesik valami a vászonról és végig ez megy. Szépen adagolták a technika nyújtotta élményeket. De a 3D-n kívül is csodálatos látványvilága van a filmnek. Köszönhetõ ez az eredeti helyszíneknek, amelyek hatalmasat dobtak a dolgon, illetve az operatõri munkának. Gyakran egész érdekes beállításokat láthattunk-kedvencem a befagyott tó alatti volt-ezen kívül pedig igen hatásos nagy-totálokkal is tarkították a filmet. E-mellett pedig az élõlények animációja is igényesre és élethûre sikeredett.

***SPOILER PÓTOLVA***

Ez tehát a látvány, mely nem hogy kifogástalanra sikeredett, de végre hihetõre is. Nézzük viszont a történetet. Nos a film történetét a Jégkorszak-széria elsõ két részéhez hasonlítanám, fõleg hogy a vándorlás itt is központi motívum. A stílus is hasonló, bár azt lehet észrevenni, hogy ezt igyekeztek még kisebbekre kalibrálni. Ha jó tudom a Jégkorszak 12-es korhatárú volt, míg ez csak 6-os. Emiatt néha kicsit zavaróan gyermeteg dolgok tûntek fel a filmben, de merõ kukacoskodás lenne megemlíteni, hogy olyan animációs filmekben mint a "Shrek", "Gru", vagy akár a "Jégkorszak" ezt jobban megoldották. Ennek ellenére a történet kellemes tempóban csordogált, a gyerekek is tudták tartani a tempót, de a felnõtt korosztály képviselõ sem unatkozhattak. A karakterek természetesen a gyerek mesék stílusának megfelelõen a két végpont a "jó", aki jámbor, de nagyon aranyos és a "rossz", akitõl félni kell. Azonban most jön a forduló. Jelen film cselekményébe ugyanis a "csúf" is bekerült, a fõhõs testvéreként. Ezen egészen csodálkoztam. Az én kedvenc karakterem a mesélõ, a madár volt. Õ volt a legtöbb poén forrása és gyakran továbblendítette a néha döcögõ történetet.
A kerettörténet három szereplõje számomra eléggé érdektelen volt, véleményem szerint felesleges volt õket beleszuszakolni. Bár õk is inkább csak a tanulság miatt voltak bent.

Az írásomból talán úgy tûnhet, hogy egy szinte hibátlan filmrõl van szó, pedig ez korántsem igaz. Ennek a filmnek vannak hibái is. Egyrészt az, hogy az emberi érzések túlságosan is átvetítik az állati, az ösztönök alapján mûködõ állatvilágba. Több ízben megtagadják a természet törvényeit, miszerint az erõsebb és életrevalóbb lesz a falkavezér, az állatok nem a szerelem, hanem a minél nagyobb túlélési esély alapján választanak párt. Ezen a téren nem sikerült tökéletesre a film. Bár próbálták árnyaltan ábrázolni, magyarázgatni a dolgot, ez azért nem sikerült zökkenõ mentesre. Nem szeretnék megint példálózni,de a "Jégkorszak 1-2"-ben azért ez sokkal jobban sikerült megoldani.
E-mellett megemlíteném még ezt is, hogy néhányszor azért volt üresjárat és nem telitalálatos poén, bér egyik sem sült el rosszul. Amit még megemlítenék, az a játékidõ. Én is a társaságom is úgy volt vele, hogy még néztük volna egy kicsit, számomra nem volt eléggé katartikus a vége, jobban is fel lehetett volna íveltetni. Ennek ellenére a záró poén mégis mosollyal búcsúztatott el.

Összegezve tehát ez egy jó kis családi film, amely a kicsi gyerekeknek biztosan feledhetetlen élmény, a nagyobbaknak és a felnõtteknek pedig egy kellemes kikapcsolódás.
Sokat gondolkoztam a pontozáson, végül is így döntöttem: ha kisebb lennék biztosan megadnám a 8-at, de a kár a 9-et is, így, hogy már kiléptem ebbõl a korból, 7 pontot adok. Ebben a hetesben benne van minden. Jó volt szép volt, lekötött, szórakoztatott, de azért volt jó-pár dolog, ami hiányzott, illetve úgy érzem a célközönség sem én voltam.
7/10
Black Adam 2013 dec. 30. - 22:25:00
Nem tudom eldönteni, hogy 6 vagy 7 csillagot adjak... Egy részrõl csak, hogy kezdjük a pozitívumokkal, rég volt ilyen film ami ennyire kihozta volna belõlem a gyereket, nagy élvezet volt. A látvány, a 3d is mind fantasztikus, a zene is ott volt. A történetmesélése se mindennapi és ez valahonnan nézve a negatívuma is egyben, mert túlságosan meseszerû, gyerekeknek szóló humor és beszólások.
Ugyan akkor vizuálisan meg kegyetlen élethû. Van az egésznek egy kettõssége, amit nem szoktak szeretni az emberek. Nekem is fura, de a próbálkozásért még is csak el kell ismerni, csak sajnos sok helyen elbukik.
A történet is egyszerû, egy dinó élete, felnõ, párt talál - ez adja a természetfilm stílusjegyét, de ez is helyenként megbukik, mert nem eléggé részletes. Ott van Alex is aki vicces, de alig tudunk meg róla bármit is. Végeredményben én jól szórakoztam és nem bántam meg a jegy árát.
Vrahno 2013 dec. 25. - 22:44:34
Hát, eddig nem kapott valami sok pozitív visszajelzést.
Anak 2013 dec. 25. - 18:32:55
A filmet még nem véleményezte senki, milyen?
Anak 2013 dec. 25. - 18:31:28 Előzmény edneni
Vigyázat, csalónak tûnik! Nézzétek meg a hozzászólásait:
http://forum.port.hu/search.php?search_author_id=457179
Pszichoapu 2013 dec. 23. - 09:29:14 Előzmény zottyo534
Értem én az álláspontodat és részben van igazság abban is, amit Te mondasz, ám ez közel sem egy autónyeremény volt, hanem csupán egy mozijegy. (Habár lehet, hogy egy Dacia sem ér többet egy mozijegynél.) Hogy a Karácsonyból gyakorta inkább egymást taposása lett, ahhoz ennek az ég világon semmi köze, ünneptõl függetlenül is jó dolog ajándékozni. Már háromszor is adódott olyan helyzet az életemben, hogy vagy színházba vagy moziba nem jutottam el és bizony minden alkalommal idegennek adtam oda a jegyemet, pedig nem mindegyiket nyertem, hanem volt, amiért még pénzt is adtam. Egyszerûen nem akartam, hogy kárba vesszen a lehetõség, miközben tudom, hogy egynémely elõadásra milyen nehéz jegyet kapni.
Szóval én magamból indultam ki, bocs, ha ez egyeseknek ennyire fura, lehet engem emiatt lesajnálni.
offtopic
zottyo534 2013 dec. 18. - 20:38:20
Az ilyen hozzáállás teljes mértékben osztályidegen az egymást taposás ünnepének szellemiségétõl. Ha valaki márkakupakkal nyer dácsiát, annak is ingyen kell továbbadni?
Pszichoapu 2013 dec. 18. - 15:19:50
Mondjuk pl. azt a jólesõ és pénzben nem kifejezhetõ érzést, amit az önzetlen ajándékozás nyújt?
Ha netán nem tudná eladni senkinek, akkor mit nyer? Ha az Övé nem lehet, akkor ne legyen senkié?
Hm...
offtopic
zottyo534 2013 dec. 18. - 10:02:47
Mi ezzel a gond? Ha továbbajándékozza, akkor mégis mit nyer azzal ha nyer?
Magnolia1 2013 dec. 18. - 09:04:44 Előzmény edneni
Nyerted a jegyeket és pénzért akarod továbbadni? Hm...
edneni 2013 dec. 15. - 09:31:42
Sziasztok!
Nyertem ennek a filmnek a premier elõtti vetítésére páros belépõt, de sajnos nem tudunk elmenni. Ha valakit érdekel, írjon nekem nyugodtan, megegyezünk egy baráti árban és elmehet a filmre. A vetítés hétfõn (dec. 16.) lesz 18:00-kor a Mammut moziban!
edneni@vipmail.hu
Vrahno 2013 okt. 09. - 21:52:44
Eleinte vártam a filmet, és a Walking with... franchise-nak is nagy rajongója voltam. De az újabb elõzetesek, amikben már irritáló hangon beszélnek a dinók, elvették a kedvem.

Egyvalaminek azért örülök a film kapcsán: végre tollas és anatómiailag többé-kevésbé pontos dinoszauruszok kerülnek a nagyközönség elé. Sajnos így is vannak rajtuk hibák és stilizációk, és a tyrannosauridák itt is pikkelyesek, de más filmek szörnyszülötteihez képest ezek igen korrekt rekonstrukciók.
somersby 2013 szept. 25. - 14:55:22