Dobogó kövek

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 102 perc, 2010

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Egy debreceni fiatalokból álló, öt tagú baráti társaság szíve-lelke és központi figurája Patrik és Félix, akik gyerekkori jóbarátok. Félix egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozik mint teszter, Patrik pedig alkalmi munkákból finanszírozva tengeti mindennapjait.
Békés, bár cseppet sem könnyű életük azonban gyökeres fordulatot vesz, amikor az anyagi problémákkal küzdő Félixet kirúgják az állásából, Patrik pedig egy zsebkendőnyi, dobogókői, értéktelen birtok mellé még hatalmas tartozást is örököl nagyapjától.
A két főhős és a kis társaság többi tagja; egy chip-n-dale táncos, egy hacker és a segítőkész barátnő összefognak, hogy gyorsan és egyszerűen pénzt kerítsenek. Tervük, hogy Félix volt munkahelyéről meglovasítsanak egy nagyértékű szoftvert, azonban egész másként alakul, mint ahogyan azt kieszelték.
Az eseményekbe ráadásul Ricsi, Patrik kétes jellemű unokatestvére is belekavar. Megtudja ugyanis, hogy unokaöccse frissen örökölt dobogókői telkén a régi hun legenda szerint a felbecsülhetetlen értékkel bíró "dobogó kövek" vannak elásva.
Bemutató dátuma: 2010. október 28. Forgalmazó: Drastique Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
RittGyur 2021 szept. 29. - 17:13:15 9/10
Tíz éves késéssel néztem meg a filmet és SZAKADTAM!! Egy YouTube kritikában beszéltek egy hasonló magyar filmről és érdekes volt, hogy azt szarrá dicsérték (Mentés Másképp) ezt meg a földbe döngölték. Több helyen is hallottam és olvastam, hogy ez a film minden tekintetben szar és hogy Marton Csaba minden szinten megbukott. Nem igazán értem ezeket a kritikákat. A hang szar. A keverés, az utószinkron, tényleg az egész hang mizéria sokat kivesz a filmből, na de ezért Csaba miért szar színész, miért szar író, miért szar rendező? Nekem ez a filmje is és a Tékasztorik 1-2 is egy kimondottan anti-színház érzetű, természetes, életszerű dialógokkal operáló mű. Van 1-2 amatőrebb szereplő mindben, de a főszereplők nekem okék (ellenben más filmekével) és az is fura, hogy teljesen el van ájulva az Index meg mindenki, hogy a Mentés másképpet egy hajdú bihari baráti társaság hozta össze pár millió forintból. M.Cs és barátai már 10 éve megcsinálták és nekem a képminőséggel semmi bajom. Ma is megállja a helyét. A hang a szörnyű, de el lehet vonatkoztatni, meg meg lehet szokni, mert azért érhető minden dialóg (szintén ellenben más filmekével)
A film poénjai hihetetlenül erősek és még így 2021ben is frissek és egyediek, nekem nagyon tetszett és abszolút nem értem, mi ez a kollektív gyűlölet a film és főleg az író,rendező,szereplő,vágó, producer srác ellen, aki már akkor össze tudta ezt hozni, amikor még senki. Ja igen dancsopetike szerette volna megcsinálni. Ő szeretett volna lenni a nagy odamondó filmmaker. Tudom hogy az a majom nem MCs-re meg nem erre a filmre irigy, hanem arra, hogy ez kész van és moziba került. Ő meg 1 millió követővel sem tud csak otthon a kamerába majomkodni.
Torolt Felhasználo 2016 jún. 06. - 07:29:07
Összekevered a dolgokat. CSAK A U2BRÓL vetette le illetõ. Dancsósaját oldalán elvileg továbbra is fent kellett volna legyen, mert ott Dancsó azadmin, és mint ilyen a teljhatalmú istenség mint az szokásban van (sajna majdnem sehol nincsenek a felhasználóknak jogai az adminokkal szemben).
1/10
tuvics13 2016 jún. 06. - 00:03:48 1/10 Előzmény Torolt Felhasználo
Sajnos nem fogod találni, mert levetette a drága jó álneves jóakaró. Errõl az "akcióról" viszont volt fent sokáig egy videó, amelyben Peti elemezte, hogy miért kellett levennie a kritikáját. Valószínû a rendezõ vagy valamely csatlósa addig nyomta a rizsát levélben a Youtube adminjainál, hogy elérte a célját. Ettõl független én kicseszésbõl feltettem volna mondjuk az indára esetleg videára is, hogy érezze a törõdést a drága "forgalmazó" és gyártó! :D
Torolt Felhasználo 2016 márc. 20. - 21:56:40 Előzmény tuvics13
Tudsz adni linket? Dancsó kritikáját vhogy nem találom ma.
1/10
tuvics13 2015 szept. 22. - 21:21:23 1/10
A Dancsó féle kritika miatt adok csak 1 pontot, különben különben értékelhetetlen lenne....
1/10
Bsmarcona 2014 ápr. 19. - 17:55:33 1/10
A legrosszabb és legértelmetlenebb film amit valaha láttam.
offtopic
Sz Peter 2014 márc. 09. - 10:30:30
Szövegértelmezés rulez! ;)
1/10
t_burbank 2014 márc. 08. - 19:28:29 1/10 Előzmény Sz Peter
Pontosan mit szeretnél, mit kéne megmondanom? Miért pont nekem? Maga a rendezõ írta, hogy akkora bukta volt, hogy biztos nem lesz folytatás. A részleteket szerintem kérdezd meg a forgalmazótól, vagy tõle személyesen.
offtopic
Sz Peter 2014 febr. 23. - 11:54:59 Előzmény t_burbank
"Én erre nem vagyok kíváncsi, és az eredmények, kritikák és "sikerek" alapján más se nagyon"


Azt meg tudnád mondani, hogy ezek az eredmények, kritikák pontosan hány embert is takarnak?
Szerintem nem. Mint ahogyan azt sem, hogy mennyien látták a filmet. ;)
danielcarsontate 2013 dec. 13. - 10:07:54 Előzmény t_burbank
Jó meglátások, teljesen egyetértek.
1/10
t_burbank 2013 dec. 08. - 00:24:34 1/10
Pedig egyszerû a válasz: ez lesz az eredmény, ha valaki komolyan elhiszi magáról, hogy afféle Woody Allen szintû zseniként egymaga ki fog találni és megcsinálni egy egészestés mozifilmet, és ezt az olcsó digitális technika térhódításával meg is tudja csinálni. Az ismerõsei pedig nemtörõdömségbõl, leszaromságból vagy jószándékból pedig nem szólnak neki, hogy figyu: ez gáz, ne csináld, dobd ki, forgasd le újra. Az intõ jeleket persze ma már világosan látjuk a megnyilatkozásokból: a gerillakampányból például kiderült, hogy a "mûvészfilmekrõl" a készítõknek a testvérszerelem, apa-fia, anya-lánya jut eszébe, meg hogy a nagyapámra kiverem. Freud felsikítana... A szomorú az, hogy valószínüleg be is következett: a szóbanforgó mozifilmet olyan emberek követték el, akiknek valóban ennyiben merült ki a tudásuk a filmtörténetrõl és a filmesztétikáról. A szakmai alázat és a tisztelet hiányát persze elfedte volna a tomboló közönségsiker, ami egyelõre várat magára.
Én kíváncsi vagyok, hogy Martin Csaba mit alkot legközelebb. A Lindás tervet pont tegnap dobták vissza - de mivel ma már relatíve fillérekbe kerül filmet forgatni, nem kizárt, hogy pár éven belül csak eljut oda, hogy leforgat egy jó filmet is. De személy szerint ezt kizártnak tartom, amíg nem néz szembe azzal, hogy a Dobogó kövek - a tagadhatatlan jószándék ellenére - miért nem mûködik.
1/10
t_burbank 2013 dec. 06. - 22:39:17 1/10 Előzmény danielcarsontate
"Pontosan arra mutat rá, hogy milyen a magyar élet és a magyar filmgyártás úgy általában. "

Én nem tudom, hogy Martin Csabát ki kérte meg, hogy rámutasson erre. Én erre nem vagyok kíváncsi, és az eredmények, kritikák és "sikerek" alapján más se nagyon. Szóval, most vagy az ország filmnézõ felével van a baj, vagy esetleg a film készítõje tanulhatna egy kis szerénységet, meg alázatot. Ráadásul, a magyar életet filmen lehet prosztó, igénytelen módon is ábrázolni - Üvegtigris, meg igényesen is, mint a Kontroll, meg a Taxidermia és még sok más film. Ez nálam még az Üvegtigrist is alulmúlta, mert ott legalább artikulálnak az emberek, és érthetõ, hogy mi történik.

És én teljesen bizalmat szavazva neki ültem le megnézni, de abba kellett hagyjam 10 perc múlva, annyira trágya volt a dramaturgia, meg a hang. Annyiban persze remekül reflektált a mai állapotokra, hogy remekül látni rajta az alkotói visszacsatolás, az önkontroll, és az igényesség teljes hiányát, és a mai moziipar helyzetét, hogy ez a film bekerülhetett a forgalmazásba. Én mélységesen átérzem Martin Csaba helyzetét, és tudom, mekkora munka lehetett ezt összehozni. És nem is lehet könnyû beismerni, hogy ez bizony nagyon nem jött össze. Pedig sajnos ez a helyzet. Azt pedig még hozzátenném, hogy egyik szakma se szereti, ha valaki az ajtót berúgva érkezik meg, és kijelenti, hogy õ a legjobb, mindenki más meg egy utolsó szar. A minimum, hogy olyan lesz az Adjon Isten, mint a Fogadj Isten volt - és szerintem ez még Debrecenben is így van. És tudom, hogy a hozzászólásom után bel-pesti, volt filmrendezõi álmokat dédelgetõ elektronikus újságírónak, vagy irigy producernek leszek minõsítve - sajnos nem vagyok az. Én egy egyszerû NÉZÕ lennék, aki egyébként kifejezetten hiányolja az egészestés, magyar, Gesztesi Károlyt és Bajor Imrét nem tartalmazó filmeket.
danielcarsontate 2013 nov. 30. - 15:42:57
Bizonyos szempontból egyetértek a fanyalgókkal, ez nyilvánvalóan egy gyenge film. Azonban szerintem nem TELJESEN szar, én egy 4/10-et azért adnék rá, mégpedig a következõ jelenet miatt: "Mi ez, mit forgattok itt?" "Vizsgafilmet." "Azok általában szarok. Mirõl szól?" "Magyar film, nem szól semmirõl." - Ez a párbeszéd bizonyítja, hogy a film teljesen tisztában van a saját gagyiságával és olyan szempontból õszinte, hogy nem akar több lenni, mint ami, nem hiszi azt magáról, hogy õ itt egy magyar Blöff vagy Kutyaszórítóban, vagy akármilyen hasonló klasszikus. Pontosan arra mutat rá, hogy milyen a magyar élet és a magyar filmgyártás úgy általában. Kesze-kusza, béna, olcsó, trágár, prosztó. Akár tetszik akár nem, bizony nagyon sok esetben ezek vagyunk mi. Ilyen szempontból a film illeszkedik a saját környezetébe, reflektál a mai magyar állapotokra. - SPOILER - Az elõbbi beszóláson kívül is van benne még egy pár jó duma, illetve a kis kopasz fickó azon szokása, hogy kamu álláshirdetések által végezteti el az ottoni teendõket ingyen ("próbafõzést" és "próbatakarítást" csináltat a jelentkezõkkel de persze semmilyen állásról nincs szó), valamint a fõszereplõ angolóra jelenete a totálisan agyhalott lánnyal kifejezetten szellemesek. - SPOILER VÉGE - Ha az említett 4 dolgot összeszedjük már meg is van a 4 pont; "egyszernézhetõs" könnyed baromságnak jó. Nem egy nagy szám, de láttam már ennél (igen, még ennél is) sokkal szarabb magyar filmet is. (pl Üvegtigris 3, Argo, Sobri, stb.)
iMan 2013 nov. 27. - 00:01:19
A Dobogó Kövek akar mondani valamit, de nem sikerül neki (én szerencsére értettem, bár egy Coelho idézetben le lehetett volna tudni az egészet), mesélni is akar, de nem jön össze neki, jobb akar lenni mint a többi magyar film, de ez sem jön össze neki. Színész egy darab nincs benne. 10/3
1/10
Bsmarcona 2013 aug. 14. - 22:21:54 1/10
Ez hogyan kerülhetett moziba? Amatõr filmként nézve is értékelhetetlen.
1/10
Ng123 2013 márc. 11. - 17:13:31 1/10
szar
1/10
cannyon 2013 jan. 19. - 03:30:47 1/10
Rég láttam ilyen trágya filmet, mondjuk a magyar filmek mindig is hulladék filmek lesznek és voltak, egy két kivétel azért van, de ez a film még karcolni se karcolja meg azt a szintet. Már az elején oltári baki, pöttyi nénis jelenet, csörög a telefon, pöttyi néni dumál, Patrik mondja bocsánat csörgök, erre pöttyi néni megszólal ja azt hittem az a telefon. Na innentõl kezdve már tudtam mire számíthatok ettõl a filmtõl. Borzalmas az egész, a forgatókönyv is kidolgozatlan és egy forintot nem ér, egy pozitívum azért van, a szereplõk nem a kamerának játsszák magukat, mint amit a többi magyar filmekbe elõszeretettel csinálnak.
6/10
Vadrenalin 2013 jan. 11. - 02:56:48 6/10
Na, miután a bemutató idején kiakadtam a sok kamu-dicsérettõl, tegnap megnéztem a You-tube-on. Hát örülök, hogy nem moziban tettem annak idején, mert akkor erõsen kibuktam volna, hacsak nem haverokkal betépve tévednék be (aminek persze nem lenne valós esélye), mert úgy azért vicces pillanatokat is találnék benne jócskán, és nem zavarna, hogy nincs sztorija, meg vége, meg ilyesmi. De ha az ember felkészül rá, hogy ez egy haverokkal összetákolt valami, akkor még jól is lehet szórakozni rajta, hisz ilyen nézõpontból az ember minden amatõrséget megbocsát (amihez azért hatalmas jószándék kell), poénok, dumák azért vannak benne annyira, hogy ez egy profi amerikai filmnél 5/10-et érdemelne, és ha semmi profizmust nem vár az ember, akkor az igyekezet megér tõlem plusz egy pontot. Na de azt továbbra is tartom, hogy aki erre 10-et nyomott, az nem a filmet pontozta, hanem a haverjait, akik csinálták.
10/10
M41 2150 2012 okt. 17. - 20:26:50 10/10
Nagyon jó Magyar filmvígjáték, hatalmas poénokkal, remek színészi játékkal!!!
10/10!!!
offtopic
FoxiTAXI 2012 jún. 07. - 10:19:56
az elõbbi kommentemet sokszor szerkesztettem, azért maradtak ki szavak, betük
de azért el lehet olvasni
Összes hozzászólás