Film

Dögkeselyű

magyar krimi, 109 perc, 1982 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

192 szavazatból
Szerinted?
Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Simon József
Roska Cecília
Roska Mária
Roska Erzsébet
Siska főhadnagy
Kovács százados
Kowarski Előd
Taxisofőr
Kowarskiné

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


szeptember 7. 20:41
A Körhinta mellett a legjobb magyar film. Ennyi.

április 23. 22:20
Hát én is remélem hogy a kutyát tényleg nem ölték meg...A zsánerröl krimi-dráma egy kis akció beütéssel a thriller egy kicsit más már..Abban az idöben Koncz Gábor és Cserhalmi voltak a kemény akciósztárok és keményfiúk a Magyar filmpalettán. Maga a film a sok hozzászólásból azt gondoltam hogy valami banda fogja üldözni a föhöst...ehelyett nem a cselekményt természetesen nem árulom el, de így is érdekfeszítö volt és az tele volt feszültséggel..A végét máshogy is el tudtam volna képzelni...amúgy érdekes hogy az abban az idöben készült filmeknek mind drámai a vége Megál az idö, Cha-cha-cha és még a tíz évvel késöbbi Sose halunk megnek is, különbözö filmek mind drámai véggel...

január 7. 23:50
Leültem kiszámolni a mai árak szerint az akkori életet. Az átlagbért vettem alapul, és az jött ki, hogy nagyjából 60-nal kell az akkori árakat szorozni (minimum számítás szerint).
Elgondolkoztató, hogy milyen eredmények jönnek ki.
1. Egy taxis akkor havi 30 rugót is megkeresett. Igen: ma ez 1,8 millió forint lenne. És tudom hogy igaz, kérdezzen meg valaki egy idősebb taxist, hogy mennyi esett le neki havonta. Viszont a 10 rugó eltűnése még egy taxisnak is fáj, főleg ha azonnal kell neki a pénz.
2. Egy bunda ára akkor kb. 50 rugó volt. Ez 3 millió forint! Nyilván az eszement ár mögött áll valami: a KGST korlátai. Mint ahogy az autóárak mögött is: egy Lada ára újonnan kb. 85 ezer forint volt, 3 évesen a feketepiacon pedig kb. 120 ezer (!). Tehát újonnan egy 5 éves korától rohadó kocsit, aminek a motorját 100 ezer után fúrni-gyűrűzni kell, kb. 5 millió forintért lehetne ma megvenni - vagy használtan, több mint 7 millióért. Ez egy nagyon rossz vicc a szabad piac áraival összevetve. Ma ezért az 5 millióért jóval színvonalasabb autóhoz lehet jutni (minőségről beszélek, nem felszereltségről, ne ...

Összes hozzászólás