Film

Dögkeselyű

magyar krimi, 109 perc, 1982 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

206 szavazatból
Szerinted?

  Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

  Forgalmazó: Örökmozgó

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Simon József
  Roska Cecília
  Roska Mária
  Roska Erzsébet
  Siska főhadnagy
  Kovács százados
  Kowarski Előd
  Taxisofőr
  Kowarskiné

  Alkotók


  Vélemény:


  2017. december 2. 02:02
  Elég élvezetes bepöccenős film, még a hibái is szórakoztatóak. Már a főcím is megnyerő, bár egy kicsit rockosabb hangszerelés még jobbá tenné a zenéjét.
  Rengeteg apróság mellett tetszik, hogy a kötözködő utasokkal milyen higgadt és viszonylag udvarias maradt (de a főnöknek ez már nem járt).
  Jól emlékszem, hogy lopott autóval, járó motorral parkol a rendőrség előtt?

  2017. szeptember 7. 20:41
  A Körhinta mellett a legjobb magyar film. Ennyi.

  2017. április 23. 22:20
  Hát én is remélem hogy a kutyát tényleg nem ölték meg...A zsánerröl krimi-dráma egy kis akció beütéssel a thriller egy kicsit más már..Abban az idöben Koncz Gábor és Cserhalmi voltak a kemény akciósztárok és keményfiúk a Magyar filmpalettán. Maga a film a sok hozzászólásból azt gondoltam hogy valami banda fogja üldözni a föhöst...ehelyett nem a cselekményt természetesen nem árulom el, de így is érdekfeszítö volt és az tele volt feszültséggel..A végét máshogy is el tudtam volna képzelni...amúgy érdekes hogy az abban az idöben készült filmeknek mind drámai a vége Megál az idö, Cha-cha-cha és még a tíz évvel késöbbi Sose halunk megnek is, különbözö filmek mind drámai véggel...

  Összes hozzászólás