Doki

Bakancslistához adom
Doc
amerikai filmsorozat, 60 perc, 2001

Értékelés:

133 szavazatból
Szerinted?

Dr. Clint Cassidy (Billy Ray Cyrus), a jóképű vidéki orvos követi szerelmét a gyönyörű és tehetséges írónőt - New Yorkba. Montanai körzetét a Manhattani HMO kórházra cseréli fel. Nyers modorával a kollegákból ellenszenvet vált ki, ugyanakkor hozzáértése és embersége által hamar belopja magát a páciensek szívébe. Kollégái közül sokszor mellé áll a vitákban Dr. Derek (Derek McGrath) és segítségére van Nancy nővér (Andrea Robinson) is. A nagyvárosban mérhetetlenül egyedül érzi magát. Amikor egy haldokló nő arra kéri hogy viselje gondját árván maradó fiának új értelmet nyer az élete.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kensi Blye 2016 okt. 07. - 08:45:22 10/10
Egyx nézhetõ aranyos sorozat. Egy kellemes pihenésre való délután alatt.
A tartalmát és mondanivalóját mindenki úgy értelmezi ahogy akarja. Ateista létemre is szerettem nezni már amikor is normalisan leadták.
4/10
-greghouse- 2013 júl. 24. - 13:48:45 4/10
Véletlenül ma megint belenéztem, és megint elcsíptem azt a jellegzetes részt, mikor a doki közli a nagyon beteg gyerek apjával a rossz hír, mire a papa teljesen értetlenül nagy szemeket meresztve:
.."Nem értem!..De hiszen mi annyit imádkoztunk!"
Tisztelem, becsülöm a vallást, a hitet, de amit a Pax tévé (e mûsor eredeti gyártója) csinál itt, az nem vallás, nem hit, hanem annak kiárusítása, olcsó megcsúfolása. Keresztényként is ellene vagyok.
..Ez a mûsor ugyanis azt sugallja, hogy teljesen fölöslegesek a kórházak, "hiszen" nem ott dõlnek el a dolgok. Tehát nem kórházakat kell építeni és orvosokat képezni, hanem templomokat építeni és papokat nevelni, hiszen úgyis csak az imádság old meg mindent.
...Szegény Semmelweis Ignác, és a többiek... inkább imádkoztak volna, mint gyógyítottak, nem?
Ez a hit megcsúfolása, olcsó bulvár képregénnyé változtatása. Sajnálom, hogy még mûsoron van a teve kettõn.
ponca 2013 jún. 10. - 11:26:46 Előzmény -greghouse-
Én kiakadtam ma! Korábban, max. 1 hónapja láttam a befejezõ részt ezen a csatornán.
Amikor a szõke csaj és a doki elmennek együtt, meg megkéri a kezét....stb. Ez volt egyik nap, másnap meg sokkal elõrébb jártak a sorozatban.
Ez végtelenítve megy ezen a csatornán????
Akkor a befejezõ részt nem kellene leadni, csak majd ezer év múlva ha már végleg leveszik mûsorról.
4/10
-greghouse- 2013 máj. 06. - 23:21:04 4/10 Előzmény tutub
Ma direkt megnéztem a befejezõ epizódot, hogy észreveszik e már egymást ketten, valahogy végig kibírtam, de az azért megint kiverte a biztosítékot, hogy Cassidy doki végsõ érve arra, ha valaki haldoklik, hogy "a jó hír az, hogy Isten vele van...". Ja.
A PAX tévét a katolikus egyház finanszírozza, nem tudom, nálunk van-e még, de volt itthon is PAX tévé, szintén katolikus egyház. Most nemrég utána néztem, miért szûnt meg a Doki amerikában, állítólag nem találtak már befektetõt rá, más vélemények szerint Billy Ray Cyrus unta meg és vissza akart menni a country zenébe. (Ez mindig üzleti titok, de nem zörög a haraszt..)
Van egy másik ilyen csöpögõs, agyon idealizált sorozat, a Hetedik mennyország, aminek a címe arra utal, hogy heten vannak a családban, két szülõ, és öt kölyök, akik "csínyeket" tesznek, de végül mindig csöpögõs hepiend a vége, mindenki nagyon boldog, és minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindenki imádkozik. (Az apa természetesen protestáns lelkész.) Ez a sorozat nagyon hosszú idõt élt Amerikában, õk maguk imádnak ennyire idealizált képeket látni. Állítólag nálunk is megy, Isten mentsen tõle.
...Pont az ilyen "heppi" sorozatokra volt válasz a Rém rendes család, mikor indult, kint voltam, és azt jósolták, nem fog megérni egy egész évadot sem, mert az amerikaiak szépet, jót, vallásos családot szeretnek látni. Ehhez képest tíz vagy mennyi évad lett.
Ugyancsak ezekre volt zseniális válasz a Pleasantville c. film, ahol egy ötvenes évekbeli fekete-fehér, agyon idealizált szappanoperába esik át egy testvérpár a mai valóságból, fekete-fehérek, sosem esik az esõ, és a tûzoltók csak macskát mentenek a fáról (van egy óriási poén benne, mikor kigyullad egy ház, a srác berohan a tûzoltókhoz, és kiabál, tûz van, tûz van, de a tûzoltók csak bambán bámulnak, nem értik. Akkor a srác a fejéhez kap, és azt kiáltja, "macska!..macska!" és a tûzoltók fejvesztve rohannak akcióba. William H. Macy nagyon jó benne.)
...Ennek meg vége. (pontosabban újra fogják kezdeni adni, valahonnét a 2. évadtól. De minek....)
tutub 2013 máj. 06. - 18:45:34 Előzmény -greghouse-
Épp az elõbb méláztam egy másik film kapcsán, az is sorozat, ahol minden részben akadnak idióták, h vban ennyi idióta van ebben a világban???, és most tekintsünk el attól, h allergiás vagyok rájuk, így nyilván kerülöm is õket, nade rengeteg emberrel találkozom véletlenül is, és ennyire azért nem hülyék az emberek a való életben, v énrám vigyáznak a jó szellemek? :)
V csak kifogom mostanában az olyan filmeket, amikben idióták vannak?!
Mert ha tényleg ennyi az idióta, akkor nagy baj van a világban, és nem tudom, hogy lehet túlélni köztük... :)
tutub 2013 máj. 06. - 18:36:43 Előzmény TNN
A xideren fenn van 9 évad.
4/10
-greghouse- 2013 ápr. 19. - 13:34:11 4/10
Ja, már értem. Eredetileg Amerikában a PAX television forgalmazta (azóta megszûnt), amely egy "Newborn Christian" vallásos adó volt. Azóta persze átalakult, de ez még PAX produkció (ez magyarázhatja azt is, hogy Clintnek miért kell leglább kétszer említenie minden epizódban Istent.)
...Ma azt mondja egy terhes kismama benne, mikor kiderül, hogy az ikrei egyike rendellenességgel születhet:
"Dehát ez hogy lehet? Hiszen annyit imádkoztunk!..."
...Semmi bajom a kereszténységgel, lévén magam is katolikus, de ez az erõltetett, csöpögõs stílus, ahol minden betegségre az ima a megoldás... Ez nekem nyálas. Bármilyen egyház álljon is az ilyenek mögött.
4/10
-greghouse- 2013 ápr. 19. - 13:04:02 4/10 Előzmény tutub
Az hagyján, hogy idióta, de semmi közük az alaptörténeti keretekhez, azon kívül, hogy egy házban laknak a dokival. Mézesmázos nyomozó, bánatos kutyaszemekkel... semmi dramaturgiai szerepük nincs azon kívül, hogy "politikailag korrekt" legyen a sorozat és a fõszereplõk közt legyen színesbõrû is (sõt az örkbefogadott spanyolajkú legyen), kellenének még törpék, rokkantak, afgánok, melegek, és jó útra térített hajléktalan gazemberek.
...nem szívesen nyitom ki, mert csorog az édeskés szirup az egészbõl, a végén mindig mindenki nagyon heppi lesz, és mindig minden konfliktus gyönyörûen oldódik meg. Nincs mese, Amerika a megvalósult álom, az ígéret földje.
tutub 2013 ápr. 16. - 15:28:39
Ez a néger párocska ritka idióta...
Claudia1991 2013 ápr. 04. - 18:45:40
Engem is érdekelne! Akinek megvan, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a fiala.klau@gmail.com-on :)Elõre is köszönöm! :)
real:D 2013 márc. 20. - 17:10:58 Előzmény szhvilmos
engem is erdekel...... kicsicsillag53@freemail.hu
real:D 2013 márc. 20. - 17:09:46 Előzmény szhvilmos
engem is erdekel....... kicsicsillag53@yahoo.com
szhvilmos 2013 márc. 15. - 07:21:24 Előzmény TNN
engem is éredekel... fuligjimmy@freemail.hu
Nelli12 2013 márc. 10. - 20:07:14 Előzmény mefysto
Szia!
Engem érdekelne a Doki 1tõl az 5-dik évad és azt mondtad hogy neked meg van. az email címem:kornelia93@freemail.hu ide írj. köszi:)
TNN 2013 febr. 26. - 13:24:07 Előzmény verger
Ugynézki én letudnám szedni a sorozatot ha valakit érdekel jelezze !!!
verger 2013 jan. 31. - 11:59:17 Előzmény b.zoli001
És milyen formában lehetne hozzájutni? Kérlek írd meg, bármilyen megoldás érdekelne!
Köszönöm
b.zoli001 2013 jan. 15. - 13:57:44
Nekem megvan mind az 5 éved, nagyon jó mindegyik.
Lõvei Éva 2013 jan. 06. - 18:57:17 Előzmény mefysto
Engem érdekelne a Doki 1-5.évada. Régóta keresem. Kérlek segíts megszerezni. E-mail: puzsar_eva@yahoo.com
szhvilmos 2012 dec. 25. - 22:29:54 Előzmény mefysto
Szia!

Engem érdekelne a DOKI 5 teljes évad!
Szívesen kifizetem elõre az árat amit kérsz, vagy DVD-t küldök és pénzt!

Mondd, hogy legyen!

Bánvölgyi Tamás vagyok Pécsrõl
banvolgyit@gmail.com
seblor 2012 dec. 19. - 20:26:47 Előzmény mefysto
Engem is érdekelne. Már rég óta keresem ezt a sorozatot, de sehol nem találtam. Kérlek oszd meg velünk. Köszönöm.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu